Masajul reflexogen este o formă de terapie manuală care se concentrează pe stimularea punctelor reflexe de pe picioare, mâini și alte părți ale corpului pentru a induce un răspuns de vindecare și de echilibrare în organism. Acest tip de masaj poate aduce o serie de beneficii în procesul de recuperare.


KINETIKMED – MASAJ REFLEXOGEN ȘI RECUPERARE MEDICALĂ ÎN CLUJ-NAPOCA!
Relaxare profunda

Masajul reflexogen are un efect relaxant asupra întregului organism. Stimularea punctelor reflexe activează sistemul nervos parasympatic, ceea ce ajută la reducerea stresului și a tensiunii acumulate. Relaxarea profundă favorizează regenerarea și recuperarea organismului.

Imbunatatirea circulatiei sanguine si limfatice

Tehnicile de masaj folosite în masajul reflexogen stimulează circulația sanguină și limfatică. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea aportului de oxigen și substanțe nutritive în țesuturi și la eliminarea toxinelor și deșeurilor acumulate. O circulație eficientă susține procesul de vindecare și recuperare.

Reducerea tensiunii si a durerii musculare

Masajul reflexogen poate ajuta la reducerea tensiunii și a durerii musculare asociate cu traumatisme, suprasolicitare sau afecțiuni cronice. Stimularea punctelor reflexe specifice poate ajuta la eliberarea contracturilor musculare, la relaxarea țesuturilor și la reducerea senzației de durere.

Stimularea sistemului imunitar

Masajul reflexogen poate susține funcționarea optimă a sistemului imunitar. Prin stimularea punctelor reflexe specifice, se activează răspunsul imunitar al organismului, sprijinind capacitatea acestuia de a lupta împotriva infecțiilor și de a se regenera. Acest lucru poate fi benefic în procesul de recuperare, facilitând vindecarea și prevenirea complicațiilor.

Ameliorarea starii emotionale

Masajul reflexogen poate avea un efect benefic asupra stării emoționale și a bunăstării generale. Stimularea punctelor reflexe poate declanșa eliberarea de endorfine și serotonină, ceea ce poate îmbunătăți starea de spirit, reduce anxietatea și depresia, și induce o senzație de liniște și relaxare.

Restabilirea echilibrului si a functionalitatii

Masajul reflexogen acționează asupra întregului organism, contribuind la restabilirea echilibrului și a funcționalității normale. Stimularea punctelor reflexe corespunzătoare diferitelor organe și sisteme ajută la corectarea dezechilibrelor și îmbunătățirea funcționării acestora.

Este important de stiut că masajul reflexogen este o formă de terapie complementară și ar trebui să fie utilizat în combinație cu alte metode de recuperare, precum exercițiile fizice terapeutice și terapia fizică. Este recomandat să consulți întotdeauna un specialist înainte de a începe un program de masaj reflexogen, pentru a stabili cea mai potrivită abordare în funcție de starea și nevoile tale individuale.


Vezi mai multe tipuri de masaj aici: Proceduri masaj

Programeaza o evaluare!

Pentru a incepe un tratament de recuperare solicita o evaluare completand formularul de mai jos. In cadrul sedintei de evaluare vei primi consilierea terapeutica necesara, se fac masuratorile specifice, testele neuromusculare si se alcatuieste planul de tratament adaptat nevoilor tale. 

PROGRAMARE EVALUARE