Masajul craniosacral este o formă de terapie manuală delicată care se concentrează pe sistemul craniosacral, care include craniul, coloana vertebrală și membranele asociate. Această tehnică poate aduce o serie de beneficii în procesul de recuperare.


KINETIKMED – MASAJ CRANIOSACRAL ȘI RECUPERARE MEDICALĂ ÎN CLUJ-NAPOCA!
Eliberarea tensiunilor musculare si a contracturilor

Masajul miofascial poate ajuta la eliberarea tensiunii musculare și a contracturilor din țesuturile moi. Prin aplicarea presiunii și a mișcărilor specifice, terapeutul poate desface nodurile și aderențele din fascie, permițând mușchilor să se relaxeze și să funcționeze mai eficient. Acest lucru poate ajuta la ameliorarea durerii și la restabilirea mobilității normale.

Relaxare profunda

Masajul craniosacral induce o stare de relaxare profundă și calm interior. Aceasta poate fi benefică pentru persoanele care se confruntă cu niveluri ridicate de stres, anxietate sau tulburări ale somnului. Relaxarea profundă favorizează regenerarea și recuperarea organismului.

Eliberarea tensiunilor si disconfortului

Masajul craniosacral ajută la eliberarea tensiunilor și disconfortului acumulate în țesuturile moi, inclusiv în craniu, coloana vertebrală și pelvis. Prin tehnicile specifice utilizate în timpul masajului, terapeutul poate identifica și corecta dezechilibrele în sistemul craniosacral, permițând țesuturilor să revină la o stare de echilibru și sănătate.

Ameliorarea durerii si a migrenelor

Masajul craniosacral poate ajuta la reducerea durerii și a migrenelor asociate cu tensiunea musculară, compresiunea nervoasă sau alte afecțiuni. Prin stimularea sistemului craniosacral și eliberarea tensiunilor din țesuturi, se poate reduce disconfortul și se poate obține alinare.

Stimularea sistemului imunitar

Masajul craniosacral poate susține funcționarea optimă a sistemului imunitar. Prin reducerea stresului și a tensiunii, se poate îmbunătăți răspunsul imunitar al organismului. Acest lucru poate fi benefic în procesul de recuperare, sprijinind capacitatea corpului de a lupta împotriva infecțiilor și de a se regenera.

Imbunatatirea circulatiei sanguine si limfatice

Tehnicile delicate utilizate în masajul craniosacral pot stimula circulația sanguină și limfatică în zona masată. Aceasta poate ajuta la furnizarea de oxigen și substanțe nutritive în țesuturi, precum și la eliminarea deșeurilor și toxinelor acumulate. O circulație și un drenaj limfatic eficiente facilitează procesul de vindecare și de recuperare.

Restabilirea echilibrului energetic

Masajul craniosacral are un efect asupra sistemului energetic al corpului. Prin stimularea fluxului de energie și echilibrarea centrilor energetici, se poate restabili echilibrul și armonia în organism. Aceasta poate sprijini procesul de recuperare și îmbunătățirea generală a stării de sănătate.

Este important de stiut că masajul craniosacral este o formă de terapie complementară și ar trebui să fie utilizat în combinație cu alte metode de recuperare, precum exercițiile fizice terapeutice și terapia fizică. Este recomandat să consulți întotdeauna un specialist înainte de a începe un program de masaj craniosacral, pentru a stabili cea mai potrivită abordare în funcție de starea și nevoile tale individuale.


Vezi mai multe tipuri de masaj aici: Proceduri masaj

Programeaza o evaluare!

Pentru a incepe un tratament de recuperare solicita o evaluare completand formularul de mai jos. In cadrul sedintei de evaluare vei primi consilierea terapeutica necesara, se fac masuratorile specifice, testele neuromusculare si se alcatuieste planul de tratament adaptat nevoilor tale. 

PROGRAMARE EVALUARE