Masajul miofascial este o formă de terapie manuală care se concentrează pe tratarea fasciei musculare, care este un țesut conjunctiv ce învelește și conectează mușchii, oasele și alte structuri anatomice. Această tehnică poate aduce o serie de beneficii în procesul de recuperare medicală.


KINETIKMED – MASAJ MIOFASCIAL ȘI RECUPERARE MEDICALĂ ÎN CLUJ-NAPOCA!
Eliberarea tensiunilor musculare si a contracturilor

Masajul miofascial poate ajuta la eliberarea tensiunii musculare și a contracturilor din țesuturile moi. Prin aplicarea presiunii și a mișcărilor specifice, terapeutul poate desface nodurile și aderențele din fascie, permițând mușchilor să se relaxeze și să funcționeze mai eficient. Acest lucru poate ajuta la ameliorarea durerii și la restabilirea mobilității normale.

Restabilirea aliniamentului postural

Masajul miofascial poate ajuta la corectarea dezechilibrelor posturale și la restabilirea aliniamentului corect al corpului. Prin eliberarea și relaxarea fasciei musculare, se pot corecta asimetriile și disfuncțiile musculare care contribuie la poziția incorectă a corpului. Aceasta poate fi utilă în tratarea afecțiunilor musculo-scheletale și a problemelor posturale.

Ameliorarea durerii cronice

Masajul miofascial poate fi eficient în ameliorarea durerii cronice asociate cu afecțiuni cum ar fi fibromialgia, sindromul de durere miofascială sau alte tulburări musculo-scheletale. Prin eliberarea presiunii și a tensiunii în fascie, se poate reduce sensibilitatea și senzația de durere în țesuturile moi.

Imbunatatirea flexibilitatii si mobilitatii

Masajul miofascial poate ajuta la îmbunătățirea flexibilității și a amplitudinii de mișcare în articulații. Prin relaxarea și deschiderea fasciei musculare, se poate crește elasticitatea și mobilitatea țesuturilor moi. Acest lucru poate fi util în recuperarea după leziuni sau intervenții chirurgicale, facilitând revenirea la funcționalitatea normală.

Relaxarea musculara

Tehnicile utilizate în terapia neuromiofascială contribuie la relaxarea mușchilor tensionați și la eliberarea contracturilor. Acest lucru poate îmbunătăți mobilitatea și flexibilitatea mușchilor, permițându-le să funcționeze mai eficient.

Stimularea vindecarii si recuperarii

Terapia neuromiofascială stimulează circulația sanguină și limfatică, favorizând astfel procesul de vindecare și de regenerare a țesuturilor. Prin eliminarea toxinelor și a deșeurilor metabolice acumulate în țesuturi, se poate reduce inflamația și se poate susține o recuperare mai rapidă.

Imbunatatirea performantei sportive

Terapia neuromiofascială poate fi benefică pentru sportivi, ajutând la îmbunătățirea performanței fizice și la prevenirea leziunilor. Prin relaxarea și pregătirea mușchilor și a fasciei înainte de activitatea sportivă, se poate optimiza funcționalitatea musculară și se poate reduce riscul de accidentări.

stimularea circulatiei si a drenajului limfatic

Masajul miofascial poate stimula circulația sanguină și limfatică în zona masată. Acest lucru contribuie la furnizarea de oxigen și nutrienți în țesuturi, precum și la eliminarea deșeurilor și toxinelor acumulate. Această stimulare poate sprijini procesul de vindecare și de regenerare celulară.

Este important de stiut că masajul miofascial este o formă de terapie complementară și ar trebui să fie utilizat în combinație cu alte metode de recuperare, precum exercițiile fizice terapeutice și terapia fizică. Este recomandat să consulți întotdeauna un specialist înainte de a începe un program de masaj miofascial, pentru a stabili cea mai potrivită abordare în funcție de starea și nevoile tale individuale.


Vezi mai multe tipuri de masaj aici: Proceduri masaj

Programeaza o evaluare!

Pentru a incepe un tratament de recuperare solicita o evaluare completand formularul de mai jos. In cadrul sedintei de evaluare vei primi consilierea terapeutica necesara, se fac masuratorile specifice, testele neuromusculare si se alcatuieste planul de tratament adaptat nevoilor tale. 

PROGRAMARE EVALUARE