Kinetoterapia posttraumatică se concentrează pe recuperarea fizică și funcțională după o leziune sau un traumatism. Această formă de terapie fizică oferă o serie de beneficii importante pentru pacienții care se recuperează după un eveniment traumatizant.


KINETIKMED – KINETOTERAPIE POSTTRAUMATICA ȘI RECUPERARE MEDICALĂ ÎN CLUJ-NAPOCA!
Recuperarea functiei si mobilitatii

Kinetoterapia posttraumatică ajută la restabilirea funcției și mobilității regiunii afectate de traumatism. Prin intermediul exercițiilor și tehnicilor specifice, kinetoterapeutul lucrează la întărirea mușchilor, redobândirea flexibilității articulațiilor și îmbunătățirea coordonării motorii. Acest lucru ajută pacienții să revină la o stare funcțională optimă.

Reducerea durerii si inflamatiei

Traumatismele pot fi însoțite de dureri și inflamații. Kinetoterapia posttraumatică utilizează tehnici specifice, cum ar fi terapia manuală, masajul terapeutic și tehnici de relaxare musculară, pentru a reduce durerea și inflamația. Prin exercițiile și mobilizările adecvate, kinetoterapia contribuie la eliberarea endorfinelor, substanțe care reduc durerea și promovează starea de bine.

Restabilirea echilibrului si coordonarii

Unele traumatisme pot afecta echilibrul și coordonarea motorie a pacienților. Kinetoterapia posttraumatică include exerciții specifice care vizează restabilirea și îmbunătățirea echilibrului și coordonării. Prin antrenamentul mersului, exercițiile de stabilizare și tehnicile de reeducare a echilibrului, pacienții își pot recâștiga încrederea și independența în mișcările lor.

Imbunatatirea rezistentei si a conditiei fizice

După un traumatism, pacienții pot experimenta o scădere a rezistenței fizice și a condiției generale. Kinetoterapia posttraumatică include un program de exerciții progresive și adaptate, care vizează creșterea rezistenței și a capacității aerobice. Aceasta ajută pacienții să-și recâștige nivelul anterior de activitate fizică și să-și îmbunătățească calitatea vieții.

Revenirea la activitatile zilnice si la sport

Un alt beneficiu al kinetoterapiei posttraumatice este ajutarea pacienților să revină la activitățile zilnice și la practicarea sportului. Prin intermediul unui program de reabilitare personalizat, kinetoterapeutul lucrează cu pacienții pentru a-și recâștiga abilitățile necesare.

Este important de stiut că kinetoterapia posttraumatica trebuie adaptată nevoilor și condițiilor specifice ale fiecărui pacient. Înainte de a începe un program de kinetoterapie, este recomandat să consultați un specialist în recuperare fizică sau un kinetoterapeut, care va evalua starea dumneavoastra.


Vezi mai multe tipuri de kinetoterapie aici: Proceduri kinetoterapie

Programeaza o evaluare!

Pentru a incepe un tratament de recuperare solicita o evaluare completand formularul de mai jos. In cadrul sedintei de evaluare vei primi consilierea terapeutica necesara, se fac masuratorile specifice, testele neuromusculare si se alcatuieste planul de tratament adaptat nevoilor tale. 

PROGRAMARE EVALUARE