Kinetoterapia sportivă, cunoscută și sub denumirea de terapie prin exerciții fizice, este o formă de terapie utilizată pentru a trata și a preveni diverse afecțiuni și leziuni, cu accent pe recuperarea și dezvoltarea capacităților fizice și funcționale ale individului.


KINETIKMED – KINETOTERAPIE SPORTIVA ȘI RECUPERARE MEDICALĂ ÎN CLUJ-NAPOCA!
Recuperare și reabilitare

Kinetoterapia sportivă este foarte eficientă în recuperarea după leziuni sportive sau chirurgie. Prin intermediul exercițiilor și tehnicilor specifice, kinetoterapeutul poate ajuta la restabilirea mobilității, a forței și a funcționalității articulațiilor și mușchilor afectați.

Îmbunătățirea performanței sportive

Kinetoterapia sportivă nu este destinată doar recuperării după leziuni, ci poate fi folosită și pentru a optimiza performanța sportivilor. Prin intermediul unor programe personalizate de exerciții și antrenament, kinetoterapeutul poate ajuta sportivii să-și dezvolte abilitățile fizice, să-și crească forța, rezistența și flexibilitatea și să-și maximizeze performanța în sportul respectiv.

Prevenirea leziunilor

Prin intermediul kinetoterapiei sportive, sportivii pot învăța tehnici corecte de mișcare și pot lucra la dezvoltarea stabilității și echilibrului muscular, reducând astfel riscul de leziuni ulterioare. Kinetoterapeutul poate identifica potențialele dezechilibre musculare sau posturale și poate crea un program de exerciții care să abordeze aceste probleme și să prevină apariția leziunilor.

Creșterea rezistenței și a flexibilității

Prin exerciții regulate și specifice, kinetoterapia sportivă poate contribui la îmbunătățirea rezistenței și flexibilității musculare. Aceasta poate duce la o capacitate sporită de a face față efortului fizic intens și la o mai mare libertate de mișcare în diferite direcții și amplitudini.

Ameliorarea durerii și a inflamației

Unele afecțiuni sau leziuni pot fi însoțite de durere și inflamație. Kinetoterapia sportivă poate contribui la reducerea disconfortului și a inflamației prin intermediul exercițiilor de mobilitate și întindere musculară, prin tehnicile de masaj și prin aplicarea de metode de terapie fizică precum crioterapia sau terapia cu căldură.

Este important de stiut că kinetoterapia sportiva trebuie adaptată nevoilor și condițiilor specifice ale fiecărui pacient. Înainte de a începe un program de kinetoterapie, este recomandat să consultați un specialist în recuperare fizică sau un kinetoterapeut, care va evalua starea dumneavoastra.


Vezi mai multe tipuri de kinetoterapie aici: Proceduri kinetoterapie

Programeaza o evaluare!

Pentru a incepe un tratament de recuperare solicita o evaluare completand formularul de mai jos. In cadrul sedintei de evaluare vei primi consilierea terapeutica necesara, se fac masuratorile specifice, testele neuromusculare si se alcatuieste planul de tratament adaptat nevoilor tale. 

PROGRAMARE EVALUARE