Kinetoterapia reumatologică este o formă de terapie fizică specializată în evaluarea și tratamentul afecțiunilor reumatologice, cum ar fi artrita reumatoidă, osteoartrita, spondilita anchilozantă, gonartroza, gonartroza sau periartrita scapulo-humerala. Această formă de terapie are o serie de beneficii importante pentru pacienții cu afecțiuni reumatologice.


KINETIKMED – KINETOTERAPIE REUMATOLOGICA ȘI RECUPERARE MEDICALĂ ÎN CLUJ-NAPOCA!
reducerea durerii

Durerea este un simptom comun al afecțiunilor reumatologice și poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții pacienților. Kinetoterapia reumatologică utilizează tehnici specifice, cum ar fi terapia miofasciala, mobilizarile articulare și exercițiile de întindere musculară, pentru a reduce durerea și disconfortul asociate cu afecțiunile reumatologice.

Imbunatatirea mobilitatii si flexibilitatii articulare

Afecțiunile reumatologice pot duce la rigiditate și limitarea mișcării articulațiilor. Kinetoterapia reumatologică utilizează exerciții și tehnici specifice, cum ar fi exercițiile de amplitudine articulară și exercițiile de întindere musculară, pentru a îmbunătăți mobilitatea și flexibilitatea articulațiilor. Aceasta ajută pacienții să-și recâștige sau să-și mențină funcționalitatea și să reducă disconfortul asociat cu restricțiile de mișcare.

Intarirea muschilor si a sistemului muscular

Kinetoterapia reumatologică include exerciții de întărire musculară, adaptate nevoilor individuale ale pacientului. Aceste exerciții ajută la dezvoltarea și întărirea mușchilor, ceea ce poate reduce stresul asupra articulațiilor afectate și poate îmbunătăți stabilitatea și funcționalitatea acestora.

Ameliorarea inflamatiei si a edemului

Unele afecțiuni reumatologice pot provoca inflamație și edem în articulații și țesuturi. Kinetoterapia reumatologică utilizează tehnici specifice, cum ar fi terapia cu gheață și exercițiile de pompare a membrelor, pentru a reduce inflamația și edemul. Aceste tehnici pot contribui la reducerea disconfortului și a limitărilor de mișcare asociate cu afecțiunile inflamatorii.

Promovarea starii de bine si a calitatii vietii

Participarea la un program de kinetoterapie reumatologică poate avea un impact pozitiv asupra stării de bine și a calității vieții pacienților cu afecțiuni reumatologice. Exercițiile fizice regulate pot elibera endorfine, hormoni care induc o senzatie de bine.

Este important de stiut că kinetoterapia reumatologica trebuie adaptată nevoilor și condițiilor specifice ale fiecărui pacient. Înainte de a începe un program de kinetoterapie, este recomandat să consultați un specialist în recuperare fizică sau un kinetoterapeut, care va evalua starea dumneavoastra.


Vezi mai multe tipuri de kinetoterapie aici: Proceduri kinetoterapie

Programeaza o evaluare!

Pentru a incepe un tratament de recuperare solicita o evaluare completand formularul de mai jos. In cadrul sedintei de evaluare vei primi consilierea terapeutica necesara, se fac masuratorile specifice, testele neuromusculare si se alcatuieste planul de tratament adaptat nevoilor tale. 

PROGRAMARE EVALUARE