Kinetoterapia posturală este o formă de terapie fizică care se concentrează pe evaluarea și corectarea posturii corporale incorecte sau vicioase. Aceasta are o serie de beneficii importante pentru sănătatea și bunăstarea pacienților.


KINETIKMED – KINETOTERAPIE POSTURALA ȘI RECUPERARE MEDICALĂ ÎN CLUJ-NAPOCA!
Corectarea posturii incorecte

Kinetoterapia posturală are ca obiectiv principal corectarea posturii incorecte și alinierea corectă a coloanei vertebrale și a întregului corp. Prin intermediul exercițiilor și tehnicilor specifice, kinetoterapeutul ajută pacientul să conștientizeze și să corecteze postura incorectă, îmbunătățind alinierea și echilibrul corpului. Aceasta poate reduce tensiunea și stresul asupra mușchilor și articulațiilor și poate preveni apariția problemelor posturale cronice.

Reducerea durerii

Postura incorectă poate contribui la apariția durerilor de spate, gât, umeri și alte afecțiuni musculo-scheletice. Kinetoterapia posturală poate ajuta la reducerea durerii prin corectarea posturii și prin întărirea și relaxarea mușchilor implicați în menținerea unei posturi corecte. Prin intermediul exercițiilor și tehnicilor de mobilizare și întindere, kinetoterapia poate reduce disconfortul și tensiunea musculară asociate cu postura incorectă.

Imbunatatirea functionalitatii si performantei fizice

O postură corectă și aliniată este esențială pentru o funcționalitate și o performanță fizică optimă. Kinetoterapia posturală poate ajuta la îmbunătățirea funcționalității corpului prin dezvoltarea forței, a flexibilității și a coordonării musculare. Prin intermediul exercițiilor și tehnicilor specifice, kinetoterapia poate optimiza biomecanica corpului, ceea ce duce la o performanță fizică mai bună în activitățile zilnice, sportive sau profesionale.

Imbunatatirea respiratiei si a circulatiei

Postura incorectă poate afecta funcția respiratorie și circulația sanguină. Kinetoterapia posturală poate ajuta la corectarea acestor probleme prin intermediul exercițiilor și tehnicilor care promovează o poziție adecvată a corpului. Prin alinierea corectă a coloanei vertebrale și a structurilor adiacente, kinetoterapia poate îmbunătăți capacitatea pulmonară și fluxul sanguin, asigurând o oxigenare și o nutriție adecvată a țesuturilor.

Imbunatatirea posturii in activitatile zilnice si profesionale

O postură corectă este esențială în activitățile zilnice și profesionale, precum statul în fața computerului, mersul, ridicarea greutăților și multe altele. Kinetoterapia posturală poate ajuta pacienții să-și îmbunătățească postura în aceste activități, oferindu-le sfaturi și exerciții specifice pentru a menține o postură corectă și a preveni stresul și tensiunea asupra corpului în timpul acestor activități.

Promovarea constientizarii corporale

Kinetoterapia posturală poate ajuta pacienții să-și dezvolte o conștientizare mai bună a propriului corp și a posturii lor. Prin intermediul exercițiilor și tehnicilor specifice, kinetoterapeuții lucrează împreună cu pacienții pentru a le ajuta să identifice și să corecteze obiceiurile și comportamentele nesănătoase care pot contribui la postura incorectă. Aceasta permite pacienților să-și dezvolte abilități de auto-corectare și de menținere a unei posturi corecte pe termen lung.

Prevenirea problemelor posturale si a complicatiilor ulterioare

Corectarea posturii incorecte prin kinetoterapie poate ajuta la prevenirea apariției problemelor posturale cronice și a complicațiilor asociate. Prin îmbunătățirea alinierii și funcționalității corpului, kinetoterapia posturală reduce riscul de apariție a afecțiunilor musculo-scheletice, cum ar fi herniile de disc, disfuncțiile articulare, tensiunile musculare cronice și alte complicații asociate cu postura incorectă pe termen lung.

Este important de stiut că kinetoterapia posturala trebuie adaptată nevoilor și condițiilor specifice ale fiecărui pacient. Înainte de a începe un program de kinetoterapie, este recomandat să consultați un specialist în recuperare fizică sau un kinetoterapeut, care va evalua starea dumneavoastra.


Vezi mai multe tipuri de kinetoterapie aici: Proceduri kinetoterapie

Programeaza o evaluare!

Pentru a incepe un tratament de recuperare solicita o evaluare completand formularul de mai jos. In cadrul sedintei de evaluare vei primi consilierea terapeutica necesara, se fac masuratorile specifice, testele neuromusculare si se alcatuieste planul de tratament adaptat nevoilor tale. 

PROGRAMARE EVALUARE