Curentii interferentiali sunt o forma de terapie fizica care utilizeaza curenti electrici de inalta frecventa pentru a trata diverse afectiuni si pentru a facilita recuperarea pacientilor. Aceasta terapie prezinta mai multe beneficii in procesul de recuperare.


KINETIKMED – FIZIOTERAPIE CU CURENTI INTERFERENTIALI ȘI RECUPERARE MEDICALĂ ÎN CLUJ-NAPOCA!
Reducerea durerii

Unul dintre principalele beneficii ale curentilor interferentiali este reducerea durerii. Aceasta terapie ajuta la blocarea semnalelor de durere transmise de la nervi la creier prin stimularea senzoriala. Prin urmare, pacientii pot experimenta o reducere semnificativa a durerii, ceea ce le permite sa se angajeze mai eficient in exercitii si alte activitati de recuperare.

Stimularea circulatiei sanguine

Curentii interferentiali ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui in zona tratata. Prin cresterea fluxului sanguin, se furnizeaza mai multe substante nutritive si oxigen la tesuturi, promovand astfel vindecarea si recuperarea mai rapida.

Relaxare musculara

Terapia cu curenti interferentiali poate ajuta la relaxarea muschilor tensionati sau contractati. Aceasta relaxare musculara poate fi benefica pentru pacientii cu spasme musculare sau cu tensiune musculara excesiva.

Reducerea inflamatiei

Curentii interferentiali pot ajuta la reducerea inflamatiei prin stimularea circulatiei sanguine si a limfaticelor. Acest lucru poate fi deosebit de util in tratamentul afectiunilor inflamatorii, cum ar fi tendinitele sau entorsele.

Promovarea vindecarii tesuturilor

Curentii interferentiali pot stimula procesele de vindecare ale tesuturilor. Acest lucru poate fi benefic pentru pacientii cu leziuni musculare sau articulare, deoarece ajuta la accelerarea procesului de vindecare si la refacerea structurilor tesuturilor afectate.

Este important de stiut ca utilizarea curentilor interferentiali in recuperare trebuie realizata sub supravegherea unui specialist sau a unui terapeut fizic calificat. Aceste terapii trebuie personalizate in functie de nevoile individuale ale pacientului si de afectiunea tratata.


Vezi mai multe tipuri de fizioterapie aici: Proceduri fizioterapie

Programeaza o evaluare!

Pentru a incepe un tratament de recuperare solicita o evaluare completand formularul de mai jos. In cadrul sedintei de evaluare vei primi consilierea terapeutica necesara, se fac masuratorile specifice, testele neuromusculare si se alcatuieste planul de tratament adaptat nevoilor tale. 

PROGRAMARE EVALUARE