Kinetoterapia ortopedică este o formă de terapie fizică specializată în evaluarea și tratamentul afecțiunilor sistemului musculo-scheletic, cum ar fi fracturile osoase, leziunile ligamentelor și tendoanelor, afecțiunile articulare și deformările osoase. Această formă de terapie are o serie de beneficii importante pentru pacienții cu probleme ortopedice.


KINETIKMED – KINETOTERAPIE ORTOPEDICA ȘI RECUPERARE MEDICALĂ ÎN CLUJ-NAPOCA!
Recuperarea functiei si mobilitatii

Kinetoterapia ortopedică are ca obiectiv restabilirea funcției și mobilității regiunilor afectate de afecțiuni ortopedice. Prin intermediul exercițiilor și tehnicilor specifice, kinetoterapeutul lucrează la întărirea mușchilor, restabilirea flexibilității articulațiilor și îmbunătățirea coordonării motorii. Acest lucru ajută pacienții să-și recâștige funcționalitatea și să revină la activitățile zilnice.

Reducerea durerii si inflamatiei

Pacienții cu afecțiuni ortopedice pot prezenta dureri și inflamații în regiunea afectată. Kinetoterapia ortopedică utilizează diverse tehnici, cum ar fi terapia manuală, terapia cu gheață și tehnici de relaxare musculară, pentru a reduce durerea și inflamația. Prin exercițiile și mobilizările adecvate, kinetoterapia poate contribui la ameliorarea disconfortului și a durerii.

Corectarea posturii si a aliniamentului

Unele afecțiuni ortopedice pot afecta postura și aliniamentul corpului. Kinetoterapia ortopedică include exerciții și tehnicile de corecție a posturii și a aliniamentului, pentru a restabili o aliniere adecvată a corpului. Aceasta poate ajuta la reducerea tensiunii și a disconfortului în regiunea afectată și la prevenirea complicațiilor pe termen lung.

Prevenirea recidivelor si a complicatiilor

Kinetoterapia ortopedică nu se limitează doar la tratamentul imediat al afecțiunilor ortopedice, ci are și un rol important în prevenirea recidivelor și a complicațiilor ulterioare. Prin intermediul programelor de exerciții și terapie fizică adaptate nevoilor individuale, kinetoterapia poate ajuta pacienții să-și mențină rezultatele obținute și să prevină apariția altor probleme ortopedice în viitor.

Revenirea la activitatile sportive si la nivelul anterior de activitate

Pentru pacienții activi sau sportivi, kinetoterapia ortopedică are ca obiectiv revenirea la activitățile sportive și la nivelul anterior de activitate fizică.


Vezi mai multe tipuri de kinetoterapie aici: Proceduri kinetoterapie

Programeaza o evaluare!

Pentru a incepe un tratament de recuperare solicita o evaluare completand formularul de mai jos. In cadrul sedintei de evaluare vei primi consilierea terapeutica necesara, se fac masuratorile specifice, testele neuromusculare si se alcatuieste planul de tratament adaptat nevoilor tale. 

PROGRAMARE EVALUARE