Electroterapia este o formă de terapie fizică care utilizează curenti electrici pentru a trata diverse afecțiuni și pentru a facilita recuperarea pacienților. Curentii Trabert prezintă mai multe beneficii în procesul de recuperare medicală.


KINETIKMED – FIZIOTERAPIE CU CURENTI TRABERT ȘI RECUPERARE MEDICALĂ ÎN CLUJ-NAPOCA!
Reducerea durerii

Curentii Trabert ajuta la reducerea durerii prin intermediul mai multor mecanisme. Acesta poate bloca semnalele de durere prin stimularea nervilor sau prin eliberarea de endorfine, care sunt substanțe chimice naturale cu efect analgezic. De asemenea, poate ajuta la reducerea inflamației și la relaxarea mușchilor tensionați, ceea ce poate contribui la ameliorarea durerii.

Stimularea circulatiei sanguine

Curentii Trabert pot stimula circulația sanguină în zona tratată. Acest lucru poate spori aportul de oxigen și substanțe nutritive la țesuturile afectate, promovând astfel vindecarea și recuperarea acestora.

Imbunatatirea functiei musculare

Curentii Trabert pot fi utilizati pentru a stimula contractia musculară și pentru a îmbunătăți forța și controlul muscular. Acesta poate fi util în cazul în care pacientul are slăbiciuni musculare sau dificultăți în controlul anumitor grupe musculare. De asemenea, poate ajuta la prevenirea atrofiei musculare și la menținerea sau creșterea masei musculare în timpul procesului de recuperare.

Reducerea spasmelor musculare

Curentii Trabert ajuta la relaxarea mușchilor spasmodici sau hipertonici prin stimularea nervilor și a fibrelor musculare. Aceast lucru poate fi benefic pentru pacienții cu afecțiuni musculare sau neurologice care prezintă spasme musculare.

Promovarea vindecarii tesuturilor

Curentii Trabert pot stimula procesele de vindecare ale țesuturilor prin promovarea regenerării celulare și a sintezei colagenului. Aceast lucru poate fi util în cazul rănilor, leziunilor musculare sau articulare, stimulând procesul de vindecare și reducând timpul de recuperare.

Controlul inflamatiei

Curentii Trabert pot ajuta la controlul inflamației prin intermediul diferitelor mecanisme, cum ar fi stimularea circulației sanguine și a limfaticelor, eliberarea de substanțe antiinflamatoare naturale și reducerea edemului.

Este important de stiut ca utilizarea curentilor Trabert in recuperare trebuie realizata sub supravegherea unui specialist sau a unui terapeut fizic calificat. Aceste terapii trebuie personalizate in functie de nevoile individuale ale pacientului si de afectiunea tratata.


Vezi mai multe tipuri de fizioterapie aici: Proceduri fizioterapie

Programeaza o evaluare!

Pentru a incepe un tratament de recuperare solicita o evaluare completand formularul de mai jos. In cadrul sedintei de evaluare vei primi consilierea terapeutica necesara, se fac masuratorile specifice, testele neuromusculare si se alcatuieste planul de tratament adaptat nevoilor tale. 

PROGRAMARE EVALUARE