Kinetoterapia postoperatorie se referă la un program de exerciții și terapie fizică prescris de către un kinetoterapeut și urmat după o intervenție chirurgicală. Această formă de terapie are o serie de beneficii pentru pacienții care se recuperează după o operație.


KINETIKMED – KINETOTERAPIE POSTOPERATORIE ȘI RECUPERARE MEDICALĂ ÎN CLUJ-NAPOCA!
Recuperarea functiei si mobilitatii

Kinetoterapia postoperatorie ajută la restabilirea funcției și mobilității articulațiilor și a mușchilor afectați de intervenția chirurgicală. Exercițiile specifice și tehniciile utilizate în kinetoterapie pot ajuta la menținerea și îmbunătățirea flexibilității, forței și coordonării musculare.

Reducerea durerii si inflamatiei

Kinetoterapia poate ajuta la reducerea durerii și inflamației prin intermediul exercițiilor și tehnicilor de terapie fizică. Exercițiile regulate și corect efectuate pot stimula producția de endorfine, substanțe naturale care reduc durerea și îmbunătățesc starea de bine.

Prevenirea complicatiilor postoperatorii

Prin kinetoterapie se pot preveni și gestiona complicațiile postoperatorii, cum ar fi formarea cheagurilor de sânge, contracțiile musculare, aderențele și problemele respiratorii. Exercițiile și tehnicile specifice pot stimula circulația sângelui, menținând astfel o oxigenare adecvată a țesuturilor și reducând riscul de complicații.

Revenirea la activitatile zilnice

Kinetoterapia postoperatorie are ca obiectiv restabilirea independenței și capacitatea de a efectua activitățile zilnice. Prin exercițiile de recuperare și reabilitare, pacienții își pot recâștiga abilitățile necesare pentru a se întoarce la muncă, a se îngriji de sine și a-și desfășura activitățile obișnuite.

Imbunatatirea calitatii vietii

Participarea la un program de kinetoterapie postoperatorie poate contribui la îmbunătățirea calității vieții pacienților. Prin restabilirea funcționalității și mobilității, pacienții se pot bucura de o viață mai activă, mai independentă și mai plină de satisfacții.

Este important de stiut că kinetoterapia postoperatorie trebuie adaptată nevoilor și condițiilor specifice ale fiecărui pacient. Înainte de a începe un program de kinetoterapie, este recomandat să consultați un specialist în recuperare fizică sau un kinetoterapeut, care va evalua starea dumneavoastra.


Vezi mai multe tipuri de kinetoterapie aici: Proceduri kinetoterapie

Programeaza o evaluare!

Pentru a incepe un tratament de recuperare solicita o evaluare completand formularul de mai jos. In cadrul sedintei de evaluare vei primi consilierea terapeutica necesara, se fac masuratorile specifice, testele neuromusculare si se alcatuieste planul de tratament adaptat nevoilor tale. 

PROGRAMARE EVALUARE