Kinetoterapia geriatrică se concentrează pe evaluarea și tratamentul problemelor de sănătate specifice persoanelor în vârstă. Această formă de terapie fizică are o serie de beneficii importante pentru sănătatea și bunăstarea persoanelor în vârstă.


KINETIKMED – KINETOTERAPIE GERIATRICA ȘI RECUPERARE MEDICALĂ ÎN CLUJ-NAPOCA!
Imbunatatirea mobilitatii si a functionalitatii

Kinetoterapia geriatrică ajută la menținerea și îmbunătățirea mobilității și a funcționalității fizice în rândul persoanelor în vârstă. Prin intermediul exercițiilor adaptate vârstei și capacităților individuale, kinetoterapeuții lucrează la întărirea mușchilor, menținerea flexibilității articulațiilor și îmbunătățirea echilibrului și stabilității.

Prevenirea caderilor si reducerea riscului de fracturi

Căderea și fracturile asociate reprezintă o problemă frecventă în rândul persoanelor în vârstă. Kinetoterapia geriatrică poate ajuta la reducerea riscului de căderi prin intermediul exercițiilor de echilibru, antrenamentului mersului și a tehnicilor de corecție a posturii. Prin îmbunătățirea echilibrului și a puterii musculare, kinetoterapia poate contribui la menținerea unei mobilități sigure și la prevenirea fracturilor.

Mentinerea si imbunatatirea functiei cognitive

Exercițiile fizice regulate au fost asociate cu îmbunătățirea funcției cognitive și cu reducerea riscului de afecțiuni neurodegenerative în rândul persoanelor în vârstă. Kinetoterapia geriatrică poate include exerciții fizice care stimulează activitatea cognitivă, cum ar fi antrenamentul de coordonare și de memorie, care pot contribui la menținerea și îmbunătățirea funcției cognitive.

Reducerea durerii si a disconfortului

Mulți pacienți în vârstă pot prezenta dureri cronice sau disconfort asociate cu afecțiuni cum ar fi osteoartrita, artrita reumatoidă sau alte afecțiuni musculo-scheletice. Kinetoterapia geriatrică utilizează tehnici specifice, cum ar fi terapia manuală, exercițiile de întindere și mobilizare articulară, pentru a reduce durerea și a îmbunătăți confortul fizic al pacienților.

Promovarea starii de bine si a calitatii vietii

Participarea la un program de kinetoterapie geriatrică poate contribui la îmbunătățirea stării de bine și a calității vieții în rândul persoanelor in varsta.

Este important de stiut că kinetoterapia geriatrica trebuie adaptată nevoilor și condițiilor specifice ale fiecărui pacient. Înainte de a începe un program de kinetoterapie, este recomandat să consultați un specialist în recuperare fizică sau un kinetoterapeut, care va evalua starea dumneavoastra.


Vezi mai multe tipuri de kinetoterapie aici: Proceduri kinetoterapie

Programeaza o evaluare!

Pentru a incepe un tratament de recuperare solicita o evaluare completand formularul de mai jos. In cadrul sedintei de evaluare vei primi consilierea terapeutica necesara, se fac masuratorile specifice, testele neuromusculare si se alcatuieste planul de tratament adaptat nevoilor tale. 

PROGRAMARE EVALUARE