Curenții TENS (stimulare electrică nervoasă transcutanată) sunt o formă de terapie utilizată în recuperarea medicală, care implică aplicarea unor impulsuri electrice de joasă intensitate asupra pielii pentru a trata diferite afecțiuni și a ameliora simptomele asociate cu acestea.


KINETIKMED – FIZIOTERAPIE CU CURENTI TENS ȘI RECUPERARE MEDICALĂ ÎN CLUJ-NAPOCA!
Reducerea durerii

Unul dintre cele mai semnificative beneficii ale curentilor TENS este reducerea durerii. Prin stimularea nervilor, acești curenti pot bloca sau diminua transmiterea semnalelor de durere către creier, oferind astfel un efect analgezic. Acest lucru poate fi util în cazul durerii acute și cronice, precum durerile musculare, durerile articulare, durerile de spate sau neuropatice.

Relaxarea musculara

Curenții TENS pot fi utilizați pentru a relaxa mușchii tensionați sau spasmodici. Acești curenti stimulează nervii care controlează mușchii, determinându-i să se relaxeze. Acest efect poate fi benefic în cazul contracturilor musculare, spasmelor musculare sau a altor condiții care implică tensiune musculară excesivă.

Imbunatatirea circulatiei sanguine

Stimularea electrică prin curenții TENS poate ajuta la îmbunătățirea circulației sanguine în zona afectată. Acest lucru poate contribui la furnizarea de nutrienți și oxigen către țesuturi, accelerând procesul de vindecare și reducând inflamația.

Reducerea inflamatiei

Terapia cu curenti TENS poate avea un efect antiinflamator. Acestia pot ajuta la reducerea inflamatiei prin stimularea circulatiei sanguine si a limfaticelor, precum si prin reglarea raspunsului imun. Acest beneficiu este util in tratamentul afectiunilor inflamatorii, cum ar fi tendinitele sau entorsele.

Promovarea vindecarii tesuturilor

Curenții TENS pot stimula producția de colagen și creșterea celulelor, promovând astfel vindecarea țesuturilor. Acest beneficiu poate fi util în recuperarea după leziuni, intervenții chirurgicale sau alte afecțiuni care necesită regenerarea țesuturilor.

Stimularea activitatii nervoase

Curenții TENS pot stimula nervii și pot îmbunătăți funcția nervoasă. Aceasta poate fi utilă în cazul neuropatiei periferice, a paraliziei sau a altor afecțiuni care implică deteriorarea sau disfuncția nervilor.

Este important de stiut ca utilizarea curentilor TENS in recuperare trebuie realizata sub supravegherea unui specialist sau a unui terapeut fizic calificat. Aceste terapii trebuie personalizate in functie de nevoile individuale ale pacientului si de afectiunea tratata.


Vezi mai multe tipuri de fizioterapie aici: Proceduri fizioterapie

Programeaza o evaluare!

Pentru a incepe un tratament de recuperare solicita o evaluare completand formularul de mai jos. In cadrul sedintei de evaluare vei primi consilierea terapeutica necesara, se fac masuratorile specifice, testele neuromusculare si se alcatuieste planul de tratament adaptat nevoilor tale. 

PROGRAMARE EVALUARE