Masajul antiedematos este o formă de terapie manuală utilizată în procesul de recuperare pentru a reduce edemul (umflarea) în țesuturi, care poate apărea în urma unei leziuni, intervenții chirurgicale sau afecțiuni medicale. Această tehnică are o serie de beneficii în procesul de recuperare.


KINETIKMED – MASAJ ANTIEDEMATOS ȘI RECUPERARE MEDICALĂ ÎN CLUJ-NAPOCA!
Reducerea edemului

Masajul antiedematos ajută la reducerea umflăturii și a acumulării excesive de lichid în țesuturi. Prin utilizarea tehnicilor de drenaj limfatic și de stimulare a circulației sanguine, terapeutul ajută la eliminarea lichidului acumulat și la restabilirea echilibrului normal în țesuturi.

Stimularea circulatiei sanguine si limfatice

Masajul antiedematos stimulează circulația sanguină și limfatică în zona afectată. Acest lucru ajută la furnizarea de oxigen și nutrienți în țesuturi și la eliminarea deșeurilor și toxinelor acumulate. O circulație și un drenaj limfatic eficiente facilitează procesul de vindecare și de recuperare.

Ameliorarea durerii si a disconfortului

Edemul poate fi însoțit de durere și disconfort în zona afectată. Masajul antiedematos poate ajuta la reducerea durerii și a senzației de presiune prin îmbunătățirea circulației și a drenajului lichidului acumulat. Terapeutul utilizează tehnici blânde pentru a elibera tensiunile și a relaxa țesuturile moi, aducând alinare pacientului.

Reducerea rigiditatii si a inflamatiei

Edemul poate duce la rigiditate și inflamație în țesuturi. Masajul antiedematos poate ajuta la reducerea acestor simptome prin relaxarea și mobilizarea țesuturilor. Prin stimularea fluxului sanguin și limfatic, se poate diminua inflamația și se poate îmbunătăți flexibilitatea și mobilitatea zonei afectate.

Stimularea procesului de vindecare

Masajul antiedematos contribuie la stimularea procesului natural de vindecare a țesuturilor. Prin îmbunătățirea circulației și a drenajului lichidului, se asigură furnizarea de nutrienți și oxigen esențiale pentru regenerarea țesuturilor și eliminarea reziduurilor. Acest lucru poate accelera procesul de recuperare și restabilire a funcționalității normale.

Este important de stiut că masajul antiedematos este o formă de terapie complementară și ar trebui să fie utilizat în combinație cu alte metode de recuperare, precum exercițiile fizice terapeutice și terapia fizică. Este recomandat să consulți întotdeauna un specialist înainte de a începe un program de masaj antiedematos, pentru a stabili cea mai potrivită abordare în funcție de starea și nevoile tale individuale.


Vezi mai multe tipuri de masaj aici: Proceduri masaj

Programeaza o evaluare!

Pentru a incepe un tratament de recuperare solicita o evaluare completand formularul de mai jos. In cadrul sedintei de evaluare vei primi consilierea terapeutica necesara, se fac masuratorile specifice, testele neuromusculare si se alcatuieste planul de tratament adaptat nevoilor tale. 

PROGRAMARE EVALUARE