Masajul miorelaxant este o tehnică terapeutică utilizată în recuperarea fizică și are numeroase beneficii pentru pacienții în procesul de vindecare.


KINETIKMED – MASAJ MIORELAXANT ȘI RECUPERARE MEDICALĂ ÎN CLUJ-NAPOCA!
Relaxarea musculara

Masajul miorelaxant se concentrează pe relaxarea și eliberarea tensiunii musculare excesive. Prin manipularea și presiunea aplicată asupra mușchilor, acesta ajută la reducerea rigidității și a spasmelor musculare. Relaxarea musculară îmbunătățește flexibilitatea și mobilitatea articulațiilor, permițând o recuperare mai rapidă și eficientă.

Ameliorarea durerii

Masajul miorelaxant poate reduce durerea asociată cu leziuni musculare, entorse, întinderi sau alte afecțiuni musculoscheletale. Prin stimularea circulației sanguine și a limfatică, masajul ajută la eliminarea substanțelor chimice inflamatorii și a toxinelor acumulate în țesuturi, ceea ce poate reduce senzația de durere.

Imbunatatirea circulatiei sanguine si limfatice

Masajul miorelaxant contribuie la stimularea fluxului sanguin și limfatic. Aceasta favorizează aducerea oxigenului și a substanțelor nutritive în țesuturile afectate, îmbunătățind astfel procesul de vindecare. De asemenea, ajută la eliminarea deșeurilor metabolice și a substanțelor chimice inflamatorii, reducând umflarea și edemul.

Reducerea stresului si a anxietatii

Masajul miorelaxant are un efect relaxant asupra întregului organism. Prin eliberarea tensiunii și a stresului acumulate în mușchi, ajută la reducerea nivelului de cortizol (hormonul stresului) și la stimularea secreției de endorfine (hormonii fericirii). Acest lucru poate avea un efect pozitiv asupra stării de spirit, reducând stresul și anxietatea asociate cu procesul de recuperare.

Imbunatatirea starii generale de bine

Masajul miorelaxant nu numai că are beneficii fizice, ci și emoționale. Mulți pacienți se simt revigorați și revitalizați după o sesiune de masaj. Aceasta poate contribui la creșterea nivelului de energie, la îmbunătățirea somnului și la încurajarea unei atitudini pozitive în timpul procesului de recuperare.

Stimularea vindecarii tesuturilor

Masajul miorelaxant poate stimula fluxul sanguin către zona afectată, ceea ce ajută la furnizarea de oxigen și substanțe nutritive către țesuturile lezate. Acest lucru accelerează procesul de vindecare, reducând timpul necesar pentru recuperare.

Eliminarea toxinelor acumulate

Masajul miorelaxant facilitează drenajul limfatic, ceea ce ajută la eliminarea toxinelor și deșeurilor metabolice acumulate în țesuturi. Acest proces de detoxifiere contribuie la reducerea inflamației și la îmbunătățirea funcției sistemului imunitar.

Relaxarea sistemului nervos

Tehnicile de masaj miorelaxant pot stimula răspunsul relaxant al sistemului nervos, reducând nivelul de anxietate și stres. Aceasta poate avea un impact pozitiv asupra întregului organism, permițând pacientului să se relaxeze profund și să se refacă mai rapid.

Este important de stiut că masajul miorelaxant este o formă de terapie complementară și ar trebui să fie utilizat în combinație cu alte metode de recuperare, precum exercițiile fizice terapeutice și terapia fizică. Este recomandat să consulți întotdeauna un specialist înainte de a începe un program de masaj miorelaxant, pentru a stabili cea mai potrivită abordare în funcție de starea și nevoile tale individuale.


Vezi mai multe tipuri de masaj aici: Proceduri masaj

Programeaza o evaluare!

Pentru a incepe un tratament de recuperare solicita o evaluare completand formularul de mai jos. In cadrul sedintei de evaluare vei primi consilierea terapeutica necesara, se fac masuratorile specifice, testele neuromusculare si se alcatuieste planul de tratament adaptat nevoilor tale. 

PROGRAMARE EVALUARE