Curentii Kotz (sau curenții Kotz-Kneading) reprezintă o formă de electroterapie care utilizează stimularea electrică pentru a provoca contracții musculare. Acești curenti sunt utilizați în diverse scopuri în recuperarea medicală și în tratamentele de remodelare a siluetei.


KINETIKMED – FIZIOTERAPIE CU CURENTI KOTZ ȘI RECUPERARE MEDICALĂ ÎN CLUJ-NAPOCA!
Stimularea contractiei musculare

Curentii Kotz sunt eficienți în stimularea contractiilor musculare, ceea ce îi face utili în atrofiile musculare de imobilizare, când mușchii pot slăbi datorită perioadelor prelungite de imobilizare sau de inactivitate.

Remodelarea siluetei

Prin stimularea musculară, curentii Kotz pot fi utilizați pentru a ajuta la tonifierea și modelarea siluetei. Aceasta poate fi utilă în procesul de remodelare corporală și de îmbunătățire a aspectului fizic.

Reducerea celulitei

Stimularea musculară oferită de curentii Kotz poate contribui la creșterea tonusului muscular și îmbunătățirea aspectului pielii, inclusiv reducerea aspectului de celulită. Cu toate acestea, este important să se înțeleagă că rezultatele pot varia în funcție de severitatea celulitei și de modul în care fiecare persoană răspunde la tratament.

Lipoliza

Există afirmații că curentii Kotz pot ajuta la reducerea depozitelor de grăsime prin stimularea metabolismului și a proceselor de lipoliză. Cu toate acestea, este important să se menționeze că eficacitatea acestei metode în eliminarea grăsimilor este în dezbatere și nu există suficiente dovezi științifice care să susțină în mod clar această afirmație.

Este important de stiut ca utilizarea curentilor Kotz in recuperare trebuie realizata sub supravegherea unui specialist sau a unui terapeut fizic calificat. Aceste terapii trebuie personalizate in functie de nevoile individuale ale pacientului si de afectiunea tratata.


Vezi mai multe tipuri de fizioterapie aici: Proceduri fizioterapie

Programeaza o evaluare!

Pentru a incepe un tratament de recuperare solicita o evaluare completand formularul de mai jos. In cadrul sedintei de evaluare vei primi consilierea terapeutica necesara, se fac masuratorile specifice, testele neuromusculare si se alcatuieste planul de tratament adaptat nevoilor tale. 

PROGRAMARE EVALUARE