Majoritatea oamenilor au tendinta sa se gandeasca la un terapeut fizic ca la cineva pe care te duci sa il vezi atunci cand ai un prejudiciu sau o stare care necesita tratament, cu scopul de a o imbunatati. Ei bine, intr-adevar ca este scopul nostru principal, dar nu e tot ce putem face pentru tine. Kinetoterapeutii te pot ajuta deasemenea sa pierzi in greutate si sa ramai in forma. 
 
Iata 7 beneficii ale kinetoterapiei, lipolizei si masajului in scaderea in greutate si explicarea acestora:
 
  1. Crește arderea caloriilor: Kinetoterapia, lipoliza și masajul pot ajuta la creșterea nivelului de activitate fizică, ceea ce poate crește arderea caloriilor și ajută la reducerea depozitelor de grăsime în corp. Aceasta este una dintre cele mai importante metode prin care aceste tehnici ajută la scăderea în greutate.
  2. Îmbunătățește circulația sanguină: Kinetoterapia și masajul pot îmbunătăți circulația sanguină și ajută la eliminarea toxinelor și a altor deșeuri din corp. Aceasta poate ajuta la reducerea inflamației și la creșterea metabolismului, ceea ce poate contribui la scăderea în greutate.
  3. Reduce stresul: Tehnicile de kinetoterapie și masaj pot ajuta la reducerea nivelului de stres din corp. Stresul poate duce la creșterea nivelului de cortizol, un hormon care poate crește depozitele de grăsime în corp. Prin urmare, reducerea nivelului de stres poate ajuta la scăderea în greutate.
  4. Îmbunătățește tonusul muscular: Kinetoterapia poate ajuta la creșterea masei musculare și la tonifierea corpului. Aceasta poate crește metabolismul și poate ajuta la arderea caloriilor chiar și atunci când nu se face activitate fizică intensă.
  5. Crește flexibilitatea: Kinetoterapia și masajul pot ajuta la îmbunătățirea flexibilității și mobilității articulațiilor. Aceasta poate îmbunătăți performanța la antrenamentele de exerciții și poate ajuta la reducerea riscului de accidentări.
  6. Îmbunătățește funcția sistemului limfatic: Lipoliza și masajul pot ajuta la îmbunătățirea funcției sistemului limfatic. Acest lucru poate ajuta la eliminarea deșeurilor și a toxinelor din corp, ceea ce poate contribui la reducerea depozitelor de grăsime și la scăderea în greutate.
  7. Îmbunătățește starea generală de sănătate: Tehnicile de kinetoterapie, lipoliza și masajul pot ajuta la îmbunătățirea stării generale de sănătate, ceea ce poate duce la creșterea nivelului de energie și la creșterea motivației pentru a face exerciții fizice și a adopta un stil de viață sănătos. Aceasta poate duce la scăderea în greutate și la menținerea greutății corporale ideale pe termen lung.
In trecut, kinetoterapia a fost folosita doar pentru tratarea persoanelor cu dizabilitati si/sau raniti, dar acum nu mai este cazul. Cunostintele kinetoterapiei de astazi se extind mult mai departe si ne permit sa va ajutam sa obtineti sanatate si bunastare pe termen lung. Folosind cunostintele noastre de sanatate si de experienta, putem examina pacienti de toate varstele sau de orice nivel de abilitate si sa elaboram programe de exercitii fizice care sunt sigure, eficiente si care sustin obiceiurile pozitive de-a lungul vietii de activitate. In plus, una dintre specialitatile noastre este de a identifica orice bariera,  cum ar fi durerea sau un prejudiciu mai vechi, care ar putea interfera cu dificultatea de a face exercitiile, de aceea programul va fi personalizat pentru tine. Acest lucru va reduce riscul aparitiei de noi leziuni sau dureri suplimentare.
 
Pentru pacientii care sunt supraponderali, programul va lua in calcul abilitatile sale si se va concentra in mod regulat pe atingerea obiectivelor realizabile pentru a incuraja progresul. In primul rand pentru a pierde in greutate obiectivele unui program de slabire sunt: restabilirea flexibilitatii; cresterea fortei si rezistentei cardiovasculare; reducerea durerilor si restabilirea posturii corecte si a echilibrului.
 
Pentru orice persoana cu probleme de sanatate, dumneavoastara sunteti cheia in accelerarea programului de recuperare si a intoarcerii la o stare mai buna de sanatate cat mai rapid posibil. Cu exercitiul fizic ai o modalitate de a ramane activ astfel incat sa nu iti iesi din forma, suntem aici pentru a ne da seama cum poti realiza acest lucru si sa te punem in miscare. Exercitiile fizice vin in completarea unui stil de viata sanatos pentru o silueta frumoasa si un tonus excelent.
 
Programele de slabit cuprind antrenamente personalizate de tonifiere, remodelare, rezistenta, imbunatatire a activitati aerobe acestea contribuind pozitiv la atingerea greutatii tinta sau ideala. Cand pacientii au probleme de santate cronice sau leziuni fizice grave, este intotdeauna bine pentru ei sa piarda in greutate. Prin mentinerea greutatii si a stilului de viata sanatos poti accelera timpul de recuperare. Programul de recuperare va include educarea cu privire la functiile corpului tau si te va invata exercitii axate pe consolidarea si imbunatatirea mobilitatii de miscare.
 
Pentru a scapa cat mai rapid de acumularile de kilograme, o dieta nu este suficienta si nici eficienta daca nu este asociata cu exercitiile fizice. Deci kinetoterapia pentru slabit trebuie sa fie primul gand al persoanelor obeze sau supraponderale interesate cu adevarat sa slabeasca. Ea se poate practica la orice varsta si este cea mai buna metoda de modelare a propriului corp. Kinetoterapia pentru slabit ajuta la prevenirea unor boli de cauza ereditara, promoveaza o viata activa, contribuie la intarirea sistemului imunitar, imbunatateste functiile organismului si preintampina aparitia si dezvoltarea patologiilor degenerative.

 

Programeaza o evaluare!

Pentru a incepe un tratament de recuperare solicita o evaluare completand formularul de mai jos. In cadrul sedintei de evaluare vei primi consilierea terapeutica necesara, se fac masuratorile specifice, testele neuromusculare si se alcatuieste planul de tratament adaptat nevoilor tale. 

PROGRAMARE EVALUARE