Masajul miotonifiant este o tehnică terapeutică care implică utilizarea mișcărilor rapide și stimulatoare pentru a tonifia și a revitaliza țesuturile musculare. Această formă de masaj poate oferi o serie de beneficii în procesul de recuperare.


KINETIKMED – MASAJ MIOTONIFIANT ȘI RECUPERARE MEDICALĂ ÎN CLUJ-NAPOCA!
Stimulare musculara

Masajul miotonifiant implică mișcări rapide și energice, care ajută la stimularea mușchilor. Acest lucru poate fi benefic pentru persoanele care au suferit o pierdere de tonus muscular, cum ar fi în cazul paraliziei sau după perioade prelungite de imobilizare. Prin stimularea musculară, masajul miotonifiant poate contribui la refacerea și întărirea mușchilor afectați.

Cresterea circulatiei sanguine

Mișcările rapide și ritmice ale masajului miotonifiant pot stimula fluxul sanguin în zona masată. Acest lucru ajută la furnizarea de oxigen și substanțe nutritive către țesuturile musculare, contribuind astfel la procesul de vindecare și recuperare. De asemenea, stimularea circulației sanguine poate ajuta la eliminarea substanțelor chimice inflamatorii și a toxinelor din țesuturi.

Reducerea spasmelor musculare

Masajul miotonifiant poate ajuta la reducerea spasmelor musculare și a tensiunii musculare excesive. Mișcările rapide și ritmice ale masajului pot ajuta la relaxarea mușchilor și la eliberarea contracturilor musculare. Acest lucru poate fi util în cazul persoanelor care suferă de afecțiuni musculare, cum ar fi crampele musculare sau spasticitatea.

Imbunatatirea flexibilitatii si mobilitatii

Prin stimularea musculară și relaxarea țesuturilor moi, masajul miotonifiant poate contribui la creșterea flexibilității și a mobilității articulațiilor. Aceasta poate fi benefică în timpul recuperării după leziuni sau intervenții chirurgicale, ajutând la restabilirea amplitudinii normale de mișcare.

Stimularea sistemului nervos

Mișcările rapide și energice ale masajului miotonifiant pot stimula răspunsul sistemului nervos, contribuind la relaxare și reducerea stresului. Acest lucru poate avea un impact pozitiv asupra stării de spirit și a nivelului de energie, facilitând procesul de recuperare.

Imbunatatirea drenajului limfatic

Masajul miotonifiant poate ajuta la stimularea drenajului limfatic, facilitând eliminarea toxinelor și a deșeurilor acumulate în țesuturi.

Este important de stiut că masajul miotonifiant este o formă de terapie complementară și ar trebui să fie utilizat în combinație cu alte metode de recuperare, precum exercițiile fizice terapeutice și terapia fizică. Este recomandat să consulți întotdeauna un specialist înainte de a începe un program de masaj miotonifiant, pentru a stabili cea mai potrivită abordare în funcție de starea și nevoile tale individuale.


Vezi mai multe tipuri de masaj aici: Proceduri masaj

Programeaza o evaluare!

Pentru a incepe un tratament de recuperare solicita o evaluare completand formularul de mai jos. In cadrul sedintei de evaluare vei primi consilierea terapeutica necesara, se fac masuratorile specifice, testele neuromusculare si se alcatuieste planul de tratament adaptat nevoilor tale. 

PROGRAMARE EVALUARE