Curentii diadinamici reprezinta o forma de terapie fizica care utilizeaza curenti electrici de frecvente variabile pentru a trata diferite afectiuni si pentru a facilita recuperarea pacientilor. Aceasta terapie prezinta mai multe beneficii in procesul de recuperare.


KINETIKMED – FIZIOTERAPIE CU CURENTI DIADINAMICI ȘI RECUPERARE MEDICALĂ ÎN CLUJ-NAPOCA!
Reducerea durerii

Unul dintre principalele beneficii ale curentilor diadinamici este reducerea durerii. Acestia au un efect analgezic prin stimularea sistemului nervos si reducerea transmiterii semnalelor de durere. Prin urmare, pacientii pot experimenta o ameliorare a durerii, ceea ce le permite sa se angajeze mai eficient in activitatile de recuperare.

Stimularea circulatiei sanguine

Curentii diadinamici pot ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine in zona tratata. Prin cresterea fluxului sanguin, se furnizeaza mai multe substante nutritive si oxigen la tesuturi, promovand astfel vindecarea si recuperarea mai rapida.

Relaxare musculara

Curentii diadinamici pot induce relaxarea muschilor tensionati sau contractati. Aceasta relaxare musculara poate fi benefica pentru pacientii cu spasme musculare sau cu tensiune musculara excesiva.

Reducerea inflamatiei

Terapia cu curenti diadinamici poate avea un efect antiinflamator. Acestia pot ajuta la reducerea inflamatiei prin stimularea circulatiei sanguine si a limfaticelor, precum si prin reglarea raspunsului imun. Acest beneficiu este util in tratamentul afectiunilor inflamatorii, cum ar fi tendinitele sau entorsele.

Promovarea vindecarii tesuturilor

Curentii diadinamici pot stimula procesele de vindecare ale tesuturilor. Prin stimularea metabolismului celular, pot favoriza regenerarea tesuturilor afectate, precum muschii sau tendoanele.

Stimularea contractiei musculare

Curentii diadinamici pot fi utilizati si pentru a stimula contractia musculara. Aceasta poate fi utila in situatii in care pacientul are afectiuni musculare sau nervoase care afecteaza capacitatea de a contracta sau de a controla anumite muschi.

Este important de stiut ca utilizarea curentilor diadinamici in recuperare trebuie realizata sub supravegherea unui specialist sau a unui terapeut fizic calificat. Aceste terapii trebuie personalizate in functie de nevoile individuale ale pacientului si de afectiunea tratata.


Vezi mai multe tipuri de fizioterapie aici: Proceduri fizioterapie

Programeaza o evaluare!

Pentru a incepe un tratament de recuperare solicita o evaluare completand formularul de mai jos. In cadrul sedintei de evaluare vei primi consilierea terapeutica necesara, se fac masuratorile specifice, testele neuromusculare si se alcatuieste planul de tratament adaptat nevoilor tale. 

PROGRAMARE EVALUARE