Laserterapia, cunoscută și sub denumirea de terapie cu laser de joasă intensitate (Low-Level Laser Therapy - LLLT), este o formă de terapie non-invazivă care utilizează lumină laser de joasă intensitate pentru a stimula procesele de vindecare și recuperare în țesuturile corpului. Aceasta are mai multe beneficii în recuperarea medicală.


KINETIKMED – LASERTERAPIE ȘI RECUPERARE MEDICALĂ ÎN CLUJ-NAPOCA!
Reducerea durerii

Laserterapia poate ajuta la reducerea durerii prin blocarea transmiterii semnalelor de durere și prin eliberarea de endorfine, substanțe chimice naturale cu efect analgezic. Acest efect este util în tratarea durerii asociate cu afecțiuni musculo-scheletice, leziuni sportive, artrită și alte condiții dureroase.

Reducerea inflamatiei

Laserul de joasă intensitate poate avea un efect antiinflamator prin reducerea producției de substanțe inflamatorii și prin stimularea circulației sanguine și limfatice. Prin reducerea inflamației, laserterapia poate promova vindecarea țesuturilor și poate reduce simptomele inflamatorii asociate cu diverse afecțiuni.

Stimularea vindecarii tesuturilor

Laserul de joasă intensitate poate stimula metabolismul celular și sinteza de ATP (adenozin trifosfat), care este sursa de energie pentru celulele corpului. Acest lucru poate accelera procesul de vindecare în țesuturi, inclusiv în leziuni musculare, ligamentare și osoase. De asemenea, poate ajuta la regenerarea țesutului conjunctiv și la reducerea formării cicatricilor excesive.

Reducerea spasmelor musculare

Curentii Trabert ajuta la relaxarea mușchilor spasmodici sau hipertonici prin stimularea nervilor și a fibrelor musculare. Aceast lucru poate fi benefic pentru pacienții cu afecțiuni musculare sau neurologice care prezintă spasme musculare.

Promovarea vindecarii tesuturilor

Curentii Trabert pot stimula procesele de vindecare ale țesuturilor prin promovarea regenerării celulare și a sintezei colagenului. Aceast lucru poate fi util în cazul rănilor, leziunilor musculare sau articulare, stimulând procesul de vindecare și reducând timpul de recuperare.

Stimularea circulatiei sanguine

Laserterapia poate stimula circulația sanguină în zona tratată, ceea ce duce la furnizarea mai eficientă de oxigen și substanțe nutritive către țesuturi. Acest lucru poate spori procesele de vindecare și poate contribui la recuperarea mai rapidă a leziunilor.

Relaxarea musculara

Laserterapia poate ajuta la relaxarea mușchilor tensionați și la reducerea spasmelor musculare. Aceasta poate fi utilă în cazul afecțiunilor musculare, cum ar fi contracturi musculare, puncte trigger și alte condiții musculare tensionate.

Stimularea regenerarii nervoase

Laserul de joasă intensitate poate ajuta la stimularea regenerării nervoase și la reducerea simptomelor asociate cu leziunile nervoase. Acesta poate fi util în tratamentul neuropatiilor, nevralgiilor și a altor afecțiuni nervoase.

Este important de stiut ca utilizarea laserterapiei in recuperare trebuie realizata sub supravegherea unui specialist sau a unui terapeut fizic calificat. Aceste terapii trebuie personalizate in functie de nevoile individuale ale pacientului si de afectiunea tratata.


Vezi mai multe tipuri de fizioterapie aici: Proceduri fizioterapie

Programeaza o evaluare!

Pentru a incepe un tratament de recuperare solicita o evaluare completand formularul de mai jos. In cadrul sedintei de evaluare vei primi consilierea terapeutica necesara, se fac masuratorile specifice, testele neuromusculare si se alcatuieste planul de tratament adaptat nevoilor tale. 

PROGRAMARE EVALUARE