Traseu

Torticolis este o contractura a muschiilor gatului care limiteaza miscarile de rotatie a capului. Torticolisul este de obicei caracterizat prin durere si dificultati de miscare a gatului mai ales atunci cand se incearca intoarcerea capului intr-o parte. Poate fi deasemenea insotit de dureri de cap, de gat, de umar sau de brat, in intoarcerea intregului corp atunci cand incerci sa te uiti intr-o parte sau in spate.

Lombosciatica este definita ca o durere de spate cauzata de o problema la nervul sciatic. Nervul sciatic este un nerv mare si se intinde, de la nivel lombar de-a lungul picioarelor.

Scolioza este o curbura laterala in linia dreapta verticala a coloanei vertebrale normale, vizibila din plan frontal si insotita de rotatia vertebrelor. Atunci cand este privita din lateral coloana ar trebui sa arate o rotunjime usoara in partea superioara a spatelui si sa prezinte un grad de curbura activa in partea inferioara a spatelui. Atunci cand o persoana cu coloana vertebrala normala este privita din fata sau din spate coloana este dreapta. Atunci cand o persoana cu scolioza este privita din fata sau din spate coloana este curbata. Nu exista scolioza fara rotatie vertebrala, scolioza nu este insotita de durere.

Protuzia discala reprezinta orice deformare a suprafetei discului intervertebral fara existenta unei rupturi a acestuia. Discurile cartilaginoase dintre vertebre sunt adesea mentionate ca fiind protuzionate. Aceste discuri absorb in general socurile primite de coloana vertebrala in timpul activitatilor de zi cu zi si in timpul miscarii. In timpul procesului de imbatranire aceste discuri pot pierde o parte din masa lor de apa. Acesta este un proces numit degenerare. Cand acest tip de degenerare are loc, pacientul poate avea riscul de a dezvolta o serie de conditii si simptome ale protuziei discale.

Vrei sa incepi un tratament?

Pentru a incepe un tratament de recuperare programeaza-te online completand formularul de mai jos. In cadrul sedintei de evaluare vei primi consilierea terapeutica necesara, se fac masuratorile specifice, testele neuromusculare si se alcatuieste planul de tratament adaptat nevoilor tale. Dupa completarea formularului, te vom contacta in maxim 24 de ore. Pentru informatii vorbeste cu un terapeut la numarul: +0370509032

PROGRAMARE EVALUARE