Tehnica NMT (Neuromuscular Therapy sau Terapie Neuromusculară) este o metodă non-invazivă de tratament a afecțiunilor sistemului musculo-scheletic, care utilizează presiunea manuală pentru a relaxa mușchii și a elimina durerea. Terapia neuromusculară (NMT) este o abordare terapeutică non-invazivă care implică aplicarea presiunii și a mișcărilor de masaj pentru a trata disfuncții neuromusculare, inclusiv dureri musculare și articulare, spasme musculare și alte probleme ale sistemului muscular. Această terapie poate fi foarte utilă în procesul de recuperare medicală și poate avea numeroase beneficii.
 
Printre cele mai importante 7 beneficii ale acestei tehnici în recuperarea afectiunilor aparatului locomotor se numără:
 
  1. Reducerea durerii: NMT poate fi eficientă în reducerea durerii musculare și a altor dureri asociate afecțiunilor aparatului locomotor. Prin aplicarea presiunii asupra zonelor dureroase, terapeutul poate ajuta la eliminarea tensiunii musculare și la ameliorarea durerii. Terapia neuromusculară poate ajuta la reducerea durerii prin relaxarea și eliberarea tensiunii musculare care poate provoca durere.
  2. Restabilirea mobilității: NMT poate ajuta la restabilirea mobilității în articulațiile afectate, permițând pacientului să se deplaseze mai ușor și să își recapete independența.
  3. Ameliorarea circulației sanguine: Prin reducerea tensiunii musculare și a presiunii exercitate asupra vaselor de sânge, NMT poate ajuta la îmbunătățirea circulației sanguine în zonele afectate.
  4. Reducerea inflamației: NMT poate ajuta la reducerea inflamației în zonele afectate, ceea ce poate reduce durerea și alte simptome asociate cu afecțiunile aparatului locomotor.
  5. Reeducarea musculară: NMT poate ajuta la reeducarea musculară și la îmbunătățirea tonusului muscular în zonele afectate, permițând pacientului să își recapete forța și funcția normală. Terapia neuromusculară poate ajuta la creșterea flexibilității și mobilității prin relaxarea și întinderea mușchilor strânși sau tensionați. Terapia neuromusculară poate ajuta la restabilirea funcției musculare prin reducerea tensiunii și a spasmei musculare și prin creșterea fluxului de sânge și a nutrienților către mușchi.
  6. Reducerea stresului: NMT poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății, care pot fi asociate cu afecțiunile aparatului locomotor și cu procesul de recuperare.
  7. Îmbunătățirea stării generale de sănătate: NMT poate ajuta la îmbunătățirea stării generale de sănătate, prin reducerea durerii, îmbunătățirea circulației sanguine și a tonusului muscular și prin creșterea mobilității și a funcției articulațiilor. Aceste beneficii pot contribui la creșterea calității vieții și la recuperarea pacientului într-un mod mai rapid și mai eficient.
 
În general, terapia neuromusculară poate fi o opțiune eficientă pentru persoanele care se confruntă cu probleme neuromusculare sau cu alte probleme musculare și articulare. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră sau cu terapeutul fizic pentru a afla dacă terapia neuromusculară este potrivită pentru dvs. și pentru a stabili un plan de tratament adecvat.
 

Programeaza o evaluare!

Pentru a incepe un tratament de recuperare programeaza-te online completand formularul de mai jos. In cadrul sedintei de evaluare vei primi consilierea terapeutica necesara, se fac masuratorile specifice, testele neuromusculare si se alcatuieste planul de tratament adaptat nevoilor tale. Dupa completarea formularului, te vom contacta in maxim 24 de ore. Pentru informatii vorbeste cu un terapeut la numarul: +0370509032

PROGRAMARE EVALUARE