Masajul medical poate juca un rol important în programul de recuperare medicală, fiind util pentru tratarea unei game largi de afecțiuni fizice și pentru promovarea unei stări generale de sănătate. Masajul medical este o formă de terapie fizică care implică manipularea țesuturilor moi ale corpului, inclusiv a mușchilor, tendoanelor și ligamentelor. 
 
Iată 7 dintre cele mai importante beneficii ale masajului medical în recuperarea medicală:
 
  1. Reducerea durerii: Masajul medical poate ajuta la reducerea durerii prin relaxarea mușchilor și reducerea tensiunii din zonele dureroase. De asemenea, masajul poate stimula eliberarea de endorfine, care ajută la ameliorarea senzației de durere.
  2. Îmbunătățirea circulației sângelui și a fluxului limfatic: Masajul medical poate ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui și a fluxului limfatic, ceea ce poate ajuta la reducerea inflamației și la eliminarea deșeurilor metabolice din corp.
  3. Reducerea tensiunii musculare: Masajul medical poate ajuta la reducerea tensiunii musculare, ceea ce poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap, a durerilor de spate și a altor afecțiuni legate de tensiunea musculară.
  4. Îmbunătățirea flexibilității și a mobilității: Masajul medical poate ajuta la îmbunătățirea flexibilității și a mobilității articulațiilor și a mușchilor, ceea ce poate ajuta la reducerea riscului de leziuni și la îmbunătățirea performanțelor sportive.
  5. Reducerea anxietății și a stresului: Masajul medical poate ajuta la reducerea anxietății și a stresului prin reducerea nivelului de cortizol din corp și prin stimularea eliberării de endorfine, care ajută la relaxare și la îmbunătățirea stării de spirit.
  6. Îmbunătățirea somnului: Masajul medical poate ajuta la îmbunătățirea somnului prin reducerea anxietății și a stresului, ceea ce poate ajuta la obținerea unui somn mai odihnitor și mai profund.
  7. Îmbunătățirea sistemului imunitar: Masajul medical poate ajuta la îmbunătățirea sistemului imunitar prin stimularea circulației sângelui și a fluxului limfatic, ceea ce poate ajuta la eliminarea deșeurilor metabolice din corp și la creșterea nivelului de anticorpi.
     
În primul rând, masajul medical poate ajuta la reducerea durerii și inflamației, ameliorând simptomele afecțiunilor precum leziuni musculare, tendinită, fasciită plantară, fibromialgie sau artrită. Prin efectuarea unor tehnici specifice de masaj, se poate ameliora tensiunea musculară și se poate îmbunătăți circulația sanguină și limfatică, ceea ce ajută la accelerarea procesului de vindecare.
 
În al doilea rând, masajul medical poate fi benefic pentru îmbunătățirea mobilității și flexibilității articulațiilor și mușchilor. Prin manipularea țesuturilor moi, se poate ajuta la reducerea rigidității și îmbunătățirea gamei de mișcare. Aceasta poate fi utilă în cazul afecțiunilor precum spondiloza cervicală sau lombară, hernia de disc sau entorse.
 
În plus, masajul medical poate fi de ajutor în recuperarea după intervenții chirurgicale sau accidente, precum și pentru persoanele care au suferit un accident vascular cerebral sau care suferă de afecțiuni neurologice, cum ar fi scleroza multiplă sau Parkinson. Masajul poate fi folosit pentru a îmbunătăți circulația sanguină și a fluidului limfatic în zona afectată, ajutând astfel la refacerea țesuturilor.

Programeaza o evaluare!

Pentru a incepe un tratament de recuperare programeaza-te online completand formularul de mai jos. In cadrul sedintei de evaluare vei primi consilierea terapeutica necesara, se fac masuratorile specifice, testele neuromusculare si se alcatuieste planul de tratament adaptat nevoilor tale. Dupa completarea formularului, te vom contacta in maxim 24 de ore. Pentru informatii vorbeste cu un terapeut la numarul: +0370509032

PROGRAMARE EVALUARE