Benzile kinesiologice sunt benzi elastice subțiri și adezive care sunt aplicate pe piele în diverse modele pentru a ajuta la reducerea durerii și inflamației, îmbunătățirea funcției musculare și a gamelor de mișcare și promovarea vindecării țesuturilor. 
 
Iată câteva dintre cele mai importante beneficii ale benzilor kinesiologice în procesul de recuperare medicală:
 
  1. Reducerea durerii: Benzile kinesiologice ajută la reducerea durerii prin stimularea receptorilor nervoși din piele, care pot ajuta la blocarea semnalelor de durere către creier. De asemenea, benzile pot ajuta la reducerea tensiunii musculare și a inflamației, ceea ce poate contribui la reducerea durerii.
  2. Sprijinirea articulațiilor și mușchilor: Benzile kinesiologice ajută la sprijinirea articulațiilor și mușchilor, reducând astfel riscul de leziuni și îmbunătățind performanța atletică. Acestea ajută la menținerea unei posturi corecte și la reducerea stresului asupra mușchilor și articulațiilor.
  3. Îmbunătățirea flexibilității și mobilității: Benzile kinesiologice pot fi utilizate pentru a îmbunătăți flexibilitatea și mobilitatea mușchilor și articulațiilor. Acestea pot fi aplicate pe zonele cu probleme pentru a ajuta la relaxarea mușchilor și a crește mobilitatea.
  4. Creșterea flexibilității: Prin aplicarea benzilor kinesiologice, se poate îmbunătăți flexibilitatea mușchilor și a articulațiilor, ceea ce poate ajuta la prevenirea leziunilor și la îmbunătățirea performanței sportive.
  5. Îmbunătățirea posturii: Kinesio taping poate ajuta la îmbunătățirea posturii prin susținerea mușchilor și a ligamentelor din zona gâtului, a spatelui și a umerilor.
  1. Îmbunătățirea circulației sanguine și limfatice: Aplicarea benzilor kinesiologice poate ajuta la creșterea fluxului sanguin și a fluxului limfatic în zona afectată, ceea ce poate contribui la vindecarea mai rapidă a țesuturilor și la reducerea inflamației.
  2. Susținerea recuperării după leziuni: Bandajele Kinesio pot ajuta la susținerea procesului de recuperare a afectiunilor aparatului locomotor.

Programeaza o evaluare!

Pentru a incepe un tratament de recuperare programeaza-te online completand formularul de mai jos. In cadrul sedintei de evaluare vei primi consilierea terapeutica necesara, se fac masuratorile specifice, testele neuromusculare si se alcatuieste planul de tratament adaptat nevoilor tale. Dupa completarea formularului, te vom contacta in maxim 24 de ore. Pentru informatii vorbeste cu un terapeut la numarul: +0370509032

PROGRAMARE EVALUARE