Electroterapia este o ramură a terapiei fizice care implică utilizarea curentului electric pentru a trata sau a ajuta la gestionarea unor condiții medicale.  Aceasta poate fi folosită în procesul de recuperare medicală pentru a ameliora durerea, inflamația și spasmele musculare, pentru a crește circulația sângelui și pentru a îmbunătăți funcția musculară și a nervilor. În timpul electroterapiei, un dispozitiv electronic este plasat pe piele în zona afectată sau în apropierea acesteia. Curentul electric este apoi transmis prin piele și țesuturi în corp.
 
Iată 7 dintre cele mai importante beneficii ale electroterapiei în recuperarea medicală și explicarea acestora:
 
  1. Reducerea durerii: Unul dintre cele mai importante beneficii ale electroterapiei este capacitatea sa de a reduce durerea. Acest lucru se datorează faptului că curentul electric poate stimula producerea de endorfine, care sunt substanțe naturale de reducere a durerii. De asemenea, curentul electric poate interfera cu semnalele de durere care sunt transmise la creier, astfel încât să simțim mai puțină durere.
  2. Creșterea fluxului sanguin: Electroterapia poate ajuta la creșterea fluxului sanguin în zonele afectate, ceea ce poate ajuta la accelerarea procesului de vindecare. Această creștere a fluxului sanguin poate fi realizată prin stimularea musculaturii și a vaselor de sânge, ceea ce duce la o creștere a oxigenării și a aportului de substanțe nutritive la nivelul țesuturilor.
  3. Creșterea mobilității și a flexibilității: Electroterapia poate ajuta la creșterea mobilității și a flexibilității prin reducerea durerii și a inflamației. Aceasta poate permite pacientului să efectueze mai ușor exerciții și să-și îmbunătățească mișcările.
  4. Reducerea inflamației: Electroterapia poate ajuta la reducerea inflamației prin stimularea fluxului sanguin și prin îmbunătățirea circulației limfatice. Această reducere a inflamației poate ajuta la îmbunătățirea procesului de vindecare.
  5. Îmbunătățirea tonusului muscular: Electroterapia poate ajuta la îmbunătățirea tonusului muscular prin stimularea contracțiilor musculare. Acest lucru poate ajuta la întărirea mușchilor și la prevenirea atrofiei musculare.
  6. Reducerea spasmelor musculare: Electroterapia poate ajuta la reducerea spasmelor musculare prin stimularea mușchilor și prin creșterea fluxului sanguin. Acest lucru poate ajuta la reducerea durerii și la îmbunătățirea mobilității.
  7. Accelerarea procesului de vindecare: Electroterapia poate ajuta la accelerarea procesului de vindecare prin creșterea fluxului sanguin, reducerea inflamației și stimularea producției de colagen. Aceste beneficii pot ajuta la îmbunătățirea vindecării
     
În general, electroterapia este utilizată ca o parte a unui plan de tratament mai larg, care poate include și alte terapii fizice, cum ar fi terapia ocupatională și kinetoterapia. Utilizarea electroterapiei în procesul de recuperare medicală trebuie făcută numai sub supravegherea unui specialist, cum ar fi un medic sau un terapeut fizic, pentru a evita complicațiile sau efectele secundare nedorite.

Programeaza o evaluare!

Pentru a incepe un tratament de recuperare programeaza-te online completand formularul de mai jos. In cadrul sedintei de evaluare vei primi consilierea terapeutica necesara, se fac masuratorile specifice, testele neuromusculare si se alcatuieste planul de tratament adaptat nevoilor tale. Dupa completarea formularului, te vom contacta in maxim 24 de ore. Pentru informatii vorbeste cu un terapeut la numarul: +0370509032

PROGRAMARE EVALUARE