EtapeCare sunt etapele unui tratament?

Pentru a incepe un tratament de recuperare la centrul nostru, primul pas este sa va programati pentru o sedinta de evaluare terapeutica. Mai jos gasiti toate etapele prin care veti trece pe parcursul programului de recuperare, de la programarea evaluarii si pana la finalizarea tratamentului.


image

Programarea evaluarii

image

Stabilirea obiectivelor

image

Alcatuirea planului terapeutic

image

Programarea sedintelor

image

Efectuarea tratamentului

image

Imbunatatirea stilului de viataVrei mai multe detalii? Uita-te peste descrierea etapelor unui tratament.


 • Pas 1 | In ce consta programarea sedintei de evaluare? +

  Programarea telefonica pentru sedinta de evaluare este primul pas pe care trebuie sa-l faci daca vrei sa incepi un tratament de recuperare medicala. Nu incepem niciodata un tratament inainte de a face o evaluare detaliata a situatiei pacientului. In cadrul sedintei de evaluare se efectueaza masuratori specifice, se aplica diferite teste neuromusculare, se stabilesc obiectivele terapeutice urmarite, se alcatuieste planul de tratament individualizat si se ofera toata consilierea de care pacientul are nevoie.
 • Pas 2 | In ce consta stabilirea obiectivelor terapeutice? +

  Un tratament de recuperare medicala cere multa implicare directa din partea pacientului. De aceasta implicare depinde rezultatul obtinut. Vrem ca pacientii nostri sa inteleaga inca din prima sedinta, adica sedinta de evaluare, care sunt obiectivele terapeutice pe care le urmarim si cum le vom indeplini. Care sunt etapele procesului de recuperare si care este rolul fiecareia. Ce anume vom face pe parcursul tratamentului si de ce. Oferind consiliere pacientului, acesta intelege intregul proces de recuperare, iar nivelul lui de implicare creste. Astfel se imbunatatesc si rezultatele. Un pacient bine informat trece mult mai usor printr-un tratament de recuperare, este mult mai focusat si are rezultate mai bune.
 • Pas 3 | in ce consta alcatuirea planului de tratament? +

  Alcatuirea planului de tratament se va face tot in cadrul sedintei de evaluare initiale, dupa stabilirea obiectivelor terapeutice urmarite. Odata ce obiectivele terapeutice sunt clare, se va alcatui un plan de tratament personalizat care va tine cont de toate particularitatile pacientului si care va duce la indeplinirea obiectivelor propuse. Planul de tratament vine in ajutorul terapeutului care se ocupa de pacient si contine informatii despre procedurile terapeutice aplicate sau modul de aplicare a acestora.
 • Pas 4 | In ce consta programarea sedintelor de tratament? +

  Programarea sedintelor de tratament se face la finalul sedintei de evaluare terapeutica. Exista o flexibilitate destul de mare in ceea ce priveste programarile pentru sedintele de tratament datorita programului de lucru prelungit. Va trebui insa sa tinem cont de programarile deja facute pentru ceilalti pacienti. Recomandam programarea in avans a sedintelor pentru a va putea planifica timpul mai eficient pe termen lung si pentru a evita ocuparea interavelor orare pe care le preferati.
 • Pas 5 | In ce consta efectuarea completa a tratamentului? +

  Efectuarea tratamentului si monitorizarea evolutiei reprezinta tratamentul de recuperare propriuzis. Pe perioada tratamentului va trebui doar veniti la centrul de recuperare respectand cu strictete orele programarilor. De regula nu se asteapta niciodata in sala de asteptare. Sedintele de recuperare sunt supravegheate de catre fiziokinetoterapeuti acreditati si bine pregatiti. Continutul sedintelor respecta obiectivele terapeutice si planul de tratament stabilite in cadrul sedintei de evaluare.
 • Pas 6 | In ce consta imbunatatirea stilului de viata? +

  Imbunatatirea stilului de viata este esentiala pentru evitarea sechelelor sau a recidivelor. Pacientii care se recupereaza la centrul nostru acumuleaza o multime de cunostinte utile pe perioada tratamentului, iar aplicarea acestora pe termen lung duc la o imbunatatire a stilului de viata. Multi pacienti incep sa constientizeze cat de multe beneficii poate aduce acest lucru si aleg fie sa vina in continuare la cabinet pentru intretinere, fie sa mearga la o sala de fitness sau sa se apuce de un sport.
 • 1