Tratamente de recuperare

tratamente complete de recuperare medicala...In termeni medicali, vertijul este un anumit tip de ameteala, un sentiment ca tu sau mediul este in miscare sau se invarte, chiar daca nu exista nici o miscare. Vertijul este un sentiment de rotatie, balansare, sau invartire a lumii, experimentat chiar si atunci cand cineva este sta perfect nemiscat. Multi copii încercare sa creeze o senzatie de vertij de invartire in jur pentru un timp, acest tip de vertij indus dureaza cateva momente si apoi dispare. Care sunt cauzele frecvente ale vertijului?
In comparatie, cu un vertij care are loc spontan sau ca urmare a unui traumatism, acesta tinde sa dureze mai multe ore sau chiar zile inainte sa dispara. Undele sonore trec prin canalul auditiv extern pana cand ajung la timpan. De acolo, sunetul este transformat in vibratii, care sunt transmise prin urechea interna prin intermediul a trei oase mici - ciocan, nicovala si scariata - la cohlee si in cele din urma ajunge la nervul vestibular, care transmite semnalul la creier. O alta parte importanta a urechii interne este o colectie de canale semicirculare. Acestea sunt pozitionate in unghi drept intre ele si sunt captusite cu celule sensibile ce se comporta ca un giroscop pentru organism. Acest aranjament distinctiv, in combinatie cu sensibilitatea celulelor de par din cadrul canalelor, ofera feedback instantaneu privind pozitia noastra in spatiu. Exista o serie de cauze diferite de vertij. Vertijul poate fi definit pe baza cauzelor centrale sau periferice.

Cauzele centrale ale vertijului apar in creier sau maduva spinarii in timp ce vertijul periferic se datoreaza unei probleme in urechea interna. Urechea interna poate deveni inflamata din cauza bolii, cristalelor sau pietrelor mici de ceara gasite in mod normal in urechea interna, aceasta se poate deplasa si poate provoca iritatii celulele mici de par din cadrul canalelor semicirculare, ceea ce duce la vertij. Acest lucru este cunoscut sub numele de vertij pozitional paroxistic benign. Meniera bolii, vertijul asociat cu pierderea auzului si pocnituri (tiuituri in ureche), este cauzat de acumularea de lichid in urechea interna, cauza acestei acumulari de fluid este necunoscuta. Leziuni la cap pot duce la deteriorarea urechii interne si pot fi o cauza a apartitiei vertijului. Rar, accidentele vasculare cerebrale afecteaza anumite zone ale creierului, scleroza multipla sau tumorile pot duce la un debut de vertij.

Unii pacienti cu un tip de durere de cap, migrena, numita migrena arterei bazilare pot dezvolta vertij ca un simptom. Deasemenea pot creste riscul aparitiei vertijului: medicamentele tensiunii arteriale, antidepresivele si chiar aspirina. Orice lucru care poate creste riscul de accident vascular cerebral (hipertensiune arteriala, boli de inima, diabet si fumatul), poate creste, riscul de a dezvolta vertij. Pentru unele persoane, consumul de alcool poate provoca vertij. Simptomele vertijului includ un sentiment de invartire sau miscare. Simptomele sunt diferite de ameteala sau sentiment de lesin. Multi oameni experimenteaza greata sau varsaturi. Examenul fizic arata de multe ori semne de miscari oculare anormale, numite nistagmus. Unii pacienti prezinta dezechilibru in asociere cu vertijul.

Ce se urmareste prin tratamentul vertijului?
Obiectivele recuperarii vertijului sunt: reeducarea echilibrului static si dinamic; ameliorarea simptomelor; evitarea factorilor de risc; mentinerea fortei si rezistentei musculare; corectarea pozitiilor vivioase ale capului, gatului si intregului corp; obtinerea relaxarii.

In ce consta concret tratamentul pentru vertij?
Inceperea tratamentului vertijului presupune programarea telefonica la cabinetul de kinetoterapie pentru evaluarea initiala. Aceasta este facuta de fizioterapeut si are ca scop stabilirea obiectivelor tratamentului, evaluarea starii dumneavoastar si conceperea planului de exercitii individuale stabilite in functie de obiectivele urmarite. Veti primi toata consilierea de care aveti nevoie din partea fizioteraputului. Recuperarea se face prin intermediul terapiei combinate pentru ca obtinem un randament mai bun. Kinetoterapia vizeaza recuperarea functiei afectate prin exercitii de reeducare a echilibrului static si dinamic, se incep exercitiile din patrupedie pana se ajunge la echilibru static din picioare, exercitii de mentinere a echilibrului, cu ochi inchisi, dupa cu ei deschisi, exercitii de mobilitate si de crestere a fortei musculare necesare mentinerii staticii. Electroterapia are efect stimulator si decontracturant al musculaturii, laserterapia actioneaza in profunzime grabind vindecarea tesuturilor. Masajul terapeutic este relaxant, destresant, calmant si tonifiant. Aceste terapii grabesc procesul recuperator si imbunatatesc starea pacientului.

De ce este atat de eficient conceptul de terapie combinata?
Pentru ca un tratament de recuperare medicala sa fie eficient, trebuie respectate anumite protocoale. Nerespectarea cu strictete a acestora ingreuneaza mult procesul de recuperare si scade eficienta tratamentelor. Fiecare procedura de tratament are un rol bine stabilit. Terapia combinata imbina mai multe proceduri, care se completeaza reciproc si ne ajuta sa atingem obiectivele prestabilite intr-o perioada mai scurta, in conditii de maxima siguranta. La centrul nostru lucram dupa conceptul de terapie combinata si efectuam printre altele proceduri de electroterapie, laserterapie, kinetoterapie si masaj medical, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte. Unele proceduri au rolul de a scadea inflamatia si durerile, altele de a creste forta musculara, mobilitatea, coordonarea, rezistenta sau echilibrul. Folosite impreuna si intr-un mod profesionist, procedurile de tratament maximizeaza randamentul terapeutic si cresc sansele pentru o recuperare completa, fara sechele sau recidive. Aceasta abordare moderna a tratamentelor ne-a ajutat sa recuperam complet mii de pacienti cu o vasta patologie in ultimii ani.

Cum poti sa incepi un tratament de recuperare?
Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara o programare telefonica pentru o sedinta de evaluare. Aceasta sedinta de evaluare este efectuata de catre un fiziokinetoterapeut si are ca obiective familiarizarea acestuia cu cazul tau, oferirea de consiliere necesara, stabilirea obiectivelor terapeutuce si alcatuirea planului de tratament care va determina atingerea acestor obiective. Tot in cadrul acestei sedinte se vor face toate testele neuromusculare si articulare necesare. Fiziokinetoterapeutul iti va recomanda un pachet de tratament potrivit pentru situatia ta. Rugamintea noastra este sa iti organizezi timpul inainte de acesta evaluare, in asa fel incat sa poti face programarile pentru toate sedintele de tratament necesare. In acest fel te vei asigura ca vom fi disponibili in zilele si la orele dorite de tine.

Ce spune fondatorul centrului despre sedinta de evaluare?

"Principalul nostru obiectiv, inca de la infiintarea acestui centru de recuperare medicala este obtinerea unui randament terapeutic cat mai ridicat. Sedinta de evaluare terapeutica ne-a ajutat foarte mult in indeplinirea acestui obiectiv deoarece ii creaza fiziokinetoterapeutului posibilitatea de a se familiariza cu cazul pacientului, de a studia cu atentie actele medicale, de a stabili cele mai importante obiective terapeutice si de a alcatui un plan de tratament suficient de complex pentru a obtine eficienta terapeutica asteptata. Consilierea pacientului este un alt beneficiu major al acestei sedinte deoarece acesta va sti care sunt pasii procesului de recuperare, va sti ce sa evite pe viitor si ce ii face bine. Sedinta de evaluare este primul pas in construirea relatiei atat de necesare pacient - specialist si constituie fundatia oricarui tratament de recuperare reusit." - Serban Dragos, fondator KinetikMed


Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara programarea telefonica pentru o sedinta de evaluare terapeutica efectuata de catre unul dintre fiziokinetoterapeutii nostri. In cadrul acestei sedinte se vor efectua toate testele neuromusculare si articulare specifice, vei beneficia de consiliere de specialitate si ti se va alcatui planul de tratament individualizat.

Programare sedinta evaluare Informatii sedinta evaluare

Preturi pachete de tratament complete

Toate pachetele includ suport online sau telefonic. Pachetele nu includ taxa de acces in Stadionul Cluj Arena.

 • Pachet 12 sedinte
 • 1200 RON

 • 930 RON

 • doar 80 RON / sedinta

 • valabil 4 saptamani
 • 12 proceduri kinetoterapie
 • 12 proceduri electroterapie
 • 12 proceduri laserterapie
 • 12 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 18 sedinte
 • 1800 RON

 • 1290 RON

 • doar 75 RON / sedinta

 • valabil 8 saptamani
 • 18 proceduri kinetoterapie
 • 18 proceduri electroterapie
 • 18 proceduri laserterapie
 • 18 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 24 sedinte
 • 2400 RON

 • 1590 RON

 • doar 70 RON / sedinta

 • valabil 12 saptamani
 • 24 proceduri kinetoterapie
 • 24 proceduri electroterapie
 • 24 proceduri laserterapie
 • 24 proceduri masaj
 • Ma programez
 

* Pentru toate pachetele sau sedintele de tratament, se mai achita suplimentar taxa de acces in Stadionul Cluj Arena (6 RON/intrare sau 30 RON/luna).

Vrei sa discuti fata in fata cu un fiziokinetoterapeut?

Intalneste-te fata in fata cu un fiziokinetoterapeut si discuta despre afectiunile tale. Acesta iti va face toate testele neuromusculare si articulare necesare, te va ajuta sa stabiliti impreuna obiectivele terapeutice si iti va alcatui un plan de tratament personalizat. Vei beneficia de consultanta si indrumare pe toata perioada tratamentului. Lucram doar pe baza de programare si nu vei fi nevoit sa stai nici o clipa in sala de asteptare. E simplu, rapid si eficient!