Tratamente de recuperare

tratamente complete de recuperare medicala...Intr-un context medical sau biologic, stresul este un factor fizic, mental, emotional sau care cauzeaza tensiune corporala sau tensiune psihica. Stresul poate fi extern (de la mediu, psihologic, sau situatii sociale) sau intern (boala, sau dintr-o procedura medicala). Stresul poate initia raspunsul "lupta sau zbori", o reactie complexa a sistemului neurologic si endocrin. Care sunt cauzele frecvente ale stresului?
Cand stresul a fost studiat pentru prima data in anii 1950, termenul a fost folosit pentru a desemna atat cauzele cat si efectele expermentate de aceste presiuni. Este in primul rand un raspuns extern care poate fi masurat prin schimbari in secretiile glandulare, reactii cutanate si alte functii fizice dar este si o interpretare interna a reactiei la stres a organismului. Simptomele de stres pot fi fizice sau psihologice. Boli fizice legate de stres, cum ar fi sindromul intestinului iritabil, infarctul miocardic, artrita si durerile de cap cronice, rezulta din suprastimularea pe termen lung a unei parti a sistemului nervos care regleaza ritmul cardiac, presiunea arteriala si sistemul digestiv. Rezultatele emotionale legate de stres rezulta din raspunsurile inadecvate sau nepotrivite in schimbarile majore de situatie in viata cuiva, cum ar fi casatoria, urmarea studiilor, devenind parinte, pierderea unui loc de munca sau pensionarea. Simptomele stresului ar putea afecta sanatatea dumneavoastra, chiar daca nu puteti realiza asta.

A-ti putea crede ca vreo boala este de vina pentru durerile de cap cicalitoare si insomnile frecvente sau productivitatea scazuta la locul de munca. Dar de fapt stresul poate fi de vina. Intradevar, simptomele stresului pot afecta corpul dumneavoastra, gandurile, sentimentele si comportamentul. Capacitatea de a recunoaste simptomele comune de stres poate veni in ajutorul dumneavoastra la gestionearea acestora. Stresul care a ramas necontrolat poate contribui la probleme de sanatate, cum ar fi hipertensiunea arteriala, boli de inima, obezitatea si diabet. Efectele comune ale stresului. Pe corpul tau: durere de cap; tensiune musculara sau durere; dureri in piept; oboseala; schimbarea apetitului sexual; deranjarea stomacului; probleme cu somnul. Pe starea ta de spirit: anxietate; neliniste; lipsa motivatiei si a concentrarii; irtiabilitate sau furie; tristete sau depresie. Pe comportamentul tau: supraalimentarea sau infometarea; izbucniri de furie; abuzul de alcool sau droguri; consumul de tutun; retragere sociala. Daca aveti simptome de stres, luarea de masuri pentru a gestiona stresul poate avea numeroase beneficii pentru sanatate. Exploreaza strategii de gestionare a stresului, cum ar fi: activitati fizice; tehnici de relaxare; meditatie; yoga; dans. Si asigurati-va ca obtineti mult somn, o dieta echilibrata si evitati consumul de tutun, alcol si cofeina in exces.

Ce se urmareste prin tratamentul stresului?
Obiectivele recuperarii in tratarea somnului includ: identificarea si reducerea factorilor stresanti; respectarea programului de odihna si somn; schimbarea stilului de viata din unul sedentar in unu activ; imbunatatirea conditiei fizice; reducerea durerilor; cresterea fortei musculare; mentinerea mobilitatii articulatiilor; reeducare respiratorie; obtinerea relaxarii; corectarea pozitiilor vicioase; imbunatatirea circulatiei sanguine.

In ce consta concret tratamentul pentru stres?
Pentru a incepe tratamentul kinetoterapeutic este necesara o programare telefonica la cabinetul nostru pentru o evaluare initiala. Evaluarea este individuala si facuta de catre un fizioterapeut. Acesta are rolul de a stabili obiectivele recuperarii, de a analiza situatia in care sunteti, de a va oferi consiliere si de a elabora programul recuperator pe baza obiectivelor stabilite. Recuperarea consta in kinetoterapie ce urmareste reducerea stresului prin tehnici de relaxare, metoda Jacobson sau Schultz; exercitii respiratorii au un foarte bun efect relaxant si calmant, exercitii active, aerobice, la aparate, gimnastica Bobath si altele; electroterapie cu rol calmant, decontracturant si stimulator; laserterapia actioneaza asupra cauze si ajuta la vindecare, are efect sedativ, vasculotrofic si hiperemiant; masajul este un bun relaxant si calmant, exect ceea ce avem nevoie in tratarea stresului, tonifica si decontractureaza musculatura, ajuta la eliberarea de endorfine "moleculele fericirii" responsabile cu starea de bine. Toate aceste terapii aduse impreuna formeaza terapia combinata si aceasta creste randamentul tratamentului recuperator.

De ce este atat de eficient conceptul de terapie combinata?
Pentru ca un tratament de recuperare medicala sa fie eficient, trebuie respectate anumite protocoale. Nerespectarea cu strictete a acestora ingreuneaza mult procesul de recuperare si scade eficienta tratamentelor. Fiecare procedura de tratament are un rol bine stabilit. Terapia combinata imbina mai multe proceduri, care se completeaza reciproc si ne ajuta sa atingem obiectivele prestabilite intr-o perioada mai scurta, in conditii de maxima siguranta. La centrul nostru lucram dupa conceptul de terapie combinata si efectuam printre altele proceduri de electroterapie, laserterapie, kinetoterapie si masaj medical, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte. Unele proceduri au rolul de a scadea inflamatia si durerile, altele de a creste forta musculara, mobilitatea, coordonarea, rezistenta sau echilibrul. Folosite impreuna si intr-un mod profesionist, procedurile de tratament maximizeaza randamentul terapeutic si cresc sansele pentru o recuperare completa, fara sechele sau recidive. Aceasta abordare moderna a tratamentelor ne-a ajutat sa recuperam complet mii de pacienti cu o vasta patologie in ultimii ani.

Cum poti sa incepi un tratament de recuperare?
Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara o programare telefonica pentru o sedinta de evaluare. Aceasta sedinta de evaluare este efectuata de catre un fiziokinetoterapeut si are ca obiective familiarizarea acestuia cu cazul tau, oferirea de consiliere necesara, stabilirea obiectivelor terapeutuce si alcatuirea planului de tratament care va determina atingerea acestor obiective. Tot in cadrul acestei sedinte se vor face toate testele neuromusculare si articulare necesare. Fiziokinetoterapeutul iti va recomanda un pachet de tratament potrivit pentru situatia ta. Rugamintea noastra este sa iti organizezi timpul inainte de acesta evaluare, in asa fel incat sa poti face programarile pentru toate sedintele de tratament necesare. In acest fel te vei asigura ca vom fi disponibili in zilele si la orele dorite de tine.

Ce spune fondatorul centrului despre sedinta de evaluare?

"Principalul nostru obiectiv, inca de la infiintarea acestui centru de recuperare medicala este obtinerea unui randament terapeutic cat mai ridicat. Sedinta de evaluare terapeutica ne-a ajutat foarte mult in indeplinirea acestui obiectiv deoarece ii creaza fiziokinetoterapeutului posibilitatea de a se familiariza cu cazul pacientului, de a studia cu atentie actele medicale, de a stabili cele mai importante obiective terapeutice si de a alcatui un plan de tratament suficient de complex pentru a obtine eficienta terapeutica asteptata. Consilierea pacientului este un alt beneficiu major al acestei sedinte deoarece acesta va sti care sunt pasii procesului de recuperare, va sti ce sa evite pe viitor si ce ii face bine. Sedinta de evaluare este primul pas in construirea relatiei atat de necesare pacient - specialist si constituie fundatia oricarui tratament de recuperare reusit." - Serban Dragos, fondator KinetikMed


Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara programarea telefonica pentru o sedinta de evaluare terapeutica efectuata de catre unul dintre fiziokinetoterapeutii nostri. In cadrul acestei sedinte se vor efectua toate testele neuromusculare si articulare specifice, vei beneficia de consiliere de specialitate si ti se va alcatui planul de tratament individualizat.

Programare sedinta evaluare Informatii sedinta evaluare

Preturi pachete de tratament complete

Toate pachetele includ suport online sau telefonic. Pachetele nu includ taxa de acces in Stadionul Cluj Arena.

 • Pachet 12 sedinte
 • 1200 RON

 • 930 RON

 • doar 80 RON / sedinta

 • valabil 4 saptamani
 • 12 proceduri kinetoterapie
 • 12 proceduri electroterapie
 • 12 proceduri laserterapie
 • 12 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 18 sedinte
 • 1800 RON

 • 1290 RON

 • doar 75 RON / sedinta

 • valabil 8 saptamani
 • 18 proceduri kinetoterapie
 • 18 proceduri electroterapie
 • 18 proceduri laserterapie
 • 18 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 24 sedinte
 • 2400 RON

 • 1590 RON

 • doar 70 RON / sedinta

 • valabil 12 saptamani
 • 24 proceduri kinetoterapie
 • 24 proceduri electroterapie
 • 24 proceduri laserterapie
 • 24 proceduri masaj
 • Ma programez
 

* Pentru toate pachetele sau sedintele de tratament, se mai achita suplimentar taxa de acces in Stadionul Cluj Arena (6 RON/intrare sau 30 RON/luna).

Vrei sa discuti fata in fata cu un fiziokinetoterapeut?

Intalneste-te fata in fata cu un fiziokinetoterapeut si discuta despre afectiunile tale. Acesta iti va face toate testele neuromusculare si articulare necesare, te va ajuta sa stabiliti impreuna obiectivele terapeutice si iti va alcatui un plan de tratament personalizat. Vei beneficia de consultanta si indrumare pe toata perioada tratamentului. Lucram doar pe baza de programare si nu vei fi nevoit sa stai nici o clipa in sala de asteptare. E simplu, rapid si eficient!