Tratamente de recuperare

tratamente complete de recuperare medicala...Afla cum am ajutat mii de pacienti sa scape de dureri! La nivelul articulatiei umarului pot fi cantonate mai multe tipuri de procese patologice: reumatismale (degenerative, inflamatorii, abarticulare), infectioase, metabolice, vasculare, nervoase, distrofice, tumorale. Dintre afectiunile umarului, periartrita scapulohumerala (PSH), este cea mai frecvent intalnita. Periartrita scapulohumerala este un sindrom clinic, manifestat prin dureri ale umarului si limitare a amplitudinii de miscare, cauzate de afectarea structurilor periarticulare: tendoane, capsula, ligamente, muschi, burse sinoviale. Afectiunea apare peste varsta de 40 de ani cu repartitie egala la cele doua sexe. Periartita scapulohumerala poate imbraca mai multe aspecte, din punct de vedere clinic: umarul dureros simplu, umarul acut hiperalgic, umarul mixt, umarul blocat, umarul pseudoparalitic.

Artritele cronice ale umarului sunt intalnite in poliartrita reumatoida si in spondilida anchilozanta, boli in care afectrarea umerilor este bilaterala, iar simptomul principal este durerea. Durerea este prezenta si in artroza umarului, care este mult mai rar intalnita. La nivelul articulatiei umarului, dintre cauzele generatoare de durere, se remarca tenosinovita. Afectiunea este o inflamatie a tecii sinoviale, si poate aparea in urma unui surmenaj al articulatiei, frecvent intalnit in cazul sporturilor ce solicita intens articulatia umarului cum ar fi tenisul.

Osteomalacia, boala ce se manifesta prin dureri cvasiconstante, cu amplasare in umeri, cat si in solduri, reprezinta decalcifierea osoasa a adultului si a subiectului varstnic. Este provocata de o mineralizare osoasa de proasta calitate, legata de o carenta in vitamina D, care poate fi consecinta unui aport alimentar insuficient, sau mai des a unei absorbtii insuficiente de vitamina D.

Polimiozita, reprezinta o boala inflamatorie autoimuna, caracterizata printr-o atingere izolata sau nu a muschilor striati. Printre muschii afectati, sunt si cei ai umarului, care devin durerosi si se atrofiaza.

Osteoartrita, afectiune articulara des intalnita in randul femeilor de pana la 50 de ani, se manifesta prin durere articulara la miscare, mai puternica seara, redoare si instabilitate articulara.

Capsulita umarului, reprezinta o conditie in care capsula articulara a umarului si tesutul din imediata vecinatate, care inconjoara ligamentul glenohumeral, devine inflamat si dureros.

Diversele leziuni articulare, luxatiile, constituie dealtfel importante surse generatoare de durere. Instabilitatea umarului este o patologie frecventa la tinerii sportivi si se poate exprima sub mai multe forme: luxatii, subluxatii, sau doar dureri la anumite miscari ale bratului. Uneori, simptomele pot fi constituite doar din dureri la nivelul umarului in momentul efectuarii unor miscari fortate. Cel mai frecvent se gaseste o origine traumatica declansatoare a acestor dureri: caderi sau miscari extreme. In unele cazuri, durerile cervicale, puse pe seama unei spondiloze cervicale, sunt insotite de dureri ale umerilor.

In tratamentul complex al leziunilor articulare, masajul articular constituie o forma de masaj local, deosebit de utila si eficace. Acest tip de masaj este indicat in tratamentul redorilor articulare, in combaterea durerilor si a leziunilor care limiteaza mobilitatea articulara. Este indicat si in tratamentul leziunilor traumatice si al manifestarilor de suprasolicitare. Masajul articulatiei umarului, urmareste in mod principal, reducerea durerilor si a contracturilor musculare. Acesta se sedativ si miorelaxant, folosind manevre cu intensitate mica si lente. Masajul asuplizeaza capsula si ligamentele si amelioreaza mobilitatea articulara, pregatind totodata articulatia pentru kinetoterapie. Numarul si durata sedintelor se masaj se vor stabili in functie de nevoile fiecarui pacient, in functie de particularitatile afectiunii sale.

Tratamentul de recuperare functionala va fi adaptat atat bolii, cat si stadiului evolutiv al acesteia. Kinetoterapia va fi individualizata din punct de vedere al obiectivelor, metodelor si mijloacelor (intensitatea si durata exercitiului) stadiului evolutiv al afectiunii in articulatia afectata, starii functionale a articulatiilor vecine cat si al starii generale a bolnavului.

In combaterea durerilor, exercitiile active asistate vor avea prioritate. Exercitiile cu contrarezistenta, se vor face cu prudenta si numai dupa reducerea durerilor in articulatie. In programul kinetic o atentie deosebita se va acorda mentinerii sau ameliorarii amplitudinii de miscare a articulatiei umarului, deosebit de importanta in executarea gesturilor uzuale.

Fizioterapia, prin aplicarea procedeelor sale, (curentii galvanici, terapia cu laser, ultrasunetele, ultravioletele si infrarosiile), pe langa multiplele sale efecte, are proprietati de calmare a durerilor, de relaxare musculara. Utile in reducerea durerilor sunt aplicatiile cu parafina si termoterapia dupa atenuarea durerilor.

Programeaza-te la o sedinta de evaluare si uita definitiv de dureri!

"Principalul nostru obiectiv, inca de la infiintarea acestui centru de recuperare medicala este obtinerea unui randament terapeutic cat mai ridicat. Sedinta de evaluare terapeutica ne-a ajutat foarte mult in indeplinirea acestui obiectiv deoarece ii creaza fiziokinetoterapeutului posibilitatea de a se familiariza cu cazul pacientului, de a studia cu atentie actele medicale, de a stabili cele mai importante obiective terapeutice si de a alcatui un plan de tratament suficient de complex pentru a obtine eficienta terapeutica asteptata. Consilierea pacientului este un alt beneficiu major al acestei sedinte deoarece acesta va sti care sunt pasii procesului de recuperare, va sti ce sa evite pe viitor si ce ii face bine. Sedinta de evaluare este primul pas in construirea relatiei atat de necesare pacient - specialist si constituie fundatia oricarui tratament de recuperare reusit." - Serban Dragos, fondator KinetikMed


Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara programarea telefonica pentru o sedinta de evaluare terapeutica efectuata de catre unul dintre fiziokinetoterapeutii nostri. In cadrul acestei sedinte se vor efectua toate testele neuromusculare si articulare specifice, vei beneficia de consiliere de specialitate si ti se va alcatui planul de tratament individualizat.

Programare sedinta evaluare Informatii sedinta evaluare

Preturi pachete de tratament complete

Toate pachetele includ suport online sau telefonic. Pachetele nu includ taxa de acces in Stadionul Cluj Arena.

 • Pachet 12 sedinte
 • 1200 RON

 • 930 RON

 • doar 80 RON / sedinta

 • valabil 4 saptamani
 • 12 proceduri kinetoterapie
 • 12 proceduri electroterapie
 • 12 proceduri laserterapie
 • 12 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 18 sedinte
 • 1800 RON

 • 1290 RON

 • doar 75 RON / sedinta

 • valabil 8 saptamani
 • 18 proceduri kinetoterapie
 • 18 proceduri electroterapie
 • 18 proceduri laserterapie
 • 18 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 24 sedinte
 • 2400 RON

 • 1590 RON

 • doar 70 RON / sedinta

 • valabil 12 saptamani
 • 24 proceduri kinetoterapie
 • 24 proceduri electroterapie
 • 24 proceduri laserterapie
 • 24 proceduri masaj
 • Ma programez
 

* Pentru toate pachetele sau sedintele de tratament, se mai achita suplimentar taxa de acces in Stadionul Cluj Arena (6 RON/intrare sau 30 RON/luna).

Vrei sa discuti fata in fata cu un fiziokinetoterapeut?

Intalneste-te fata in fata cu un fiziokinetoterapeut si discuta despre afectiunile tale. Acesta iti va face toate testele neuromusculare si articulare necesare, te va ajuta sa stabiliti impreuna obiectivele terapeutice si iti va alcatui un plan de tratament personalizat. Vei beneficia de consultanta si indrumare pe toata perioada tratamentului. Lucram doar pe baza de programare si nu vei fi nevoit sa stai nici o clipa in sala de asteptare. E simplu, rapid si eficient!