Tratamente de recuperare

tratamente complete de recuperare medicala...Afla cum am ajutat mii de pacienti sa scape de dureri! Indiferent de varsta si de constitutia fizica, durerile de spate sunt resimtite, mai mult sau mai putin intens, in diverse etape ale vietii. Importanta durerilor de spate rezulta din faptul ca, cel putin o data in viata, fiecare dintre noi simtim un disconfort dorsal. Identificarea cauzelor si eliminarea lor prin corectarea posturii, (ceea ce este considerat a fi ideal) pot preveni transformarea acestei afectiuni intr-o suferinta cronica. Daca unele dintre cauzele durerilor de spate sunt foarte usor de diagnosticat, cum ar fi artrozele, herniile de disc, spondilozele, traumatismele, inflamatiile, in alte situatii, cauza este mult mai greu de identificat. Pozitiile defectuoase, sarcina, exercitiile fizice intense (mai ales efectuate din pozitii vicioase), chiar si schimbarea vremii constituie imprejurari in care se declanseaza frecventele dureri de spate. Acestea pot fi situate fie in regiunea superioara, fie in cea mijlocie sau in zona lombara, interesend deseori si regiunea sacrala.

Cel mai comun tip de durere de spate este cel din zona inferioara a coloanei vertebrale. Acest lucru este cauzat de presiunea majora la care este expusa aceasta regiune de fiecare data cand o persoana sta jos sau ridica ceva. Insasi pozitia verticala, sau ortostatismul, caracteristic omului, are influenta in aparitia durerilor de spate, prin pozitionarea centrului de greutate la nivelul vertebrei L2.

Este cunsocut faptul ca, majoritatea afectiunilor cantonate la nivelul coloanei vertebrale se manifesta subiectiv sau obiectiv prin simptome si semne ce sunt cauzate de intersarea elementelor vasculare, nervoase si meningeale cu care vin in raport elementele componente ale coloanei vertebrale. Procesele patologice ale coloanei lombare, precum si unele boli ale organelor abdomino-pelvine pot produce dureri lombare acute si cronice, lombalgiile putand avea atat cauze vertebrale cat si extravertebrale. Procesele inflamatorii cantonate la nivelul coloanei vertebrale, importante surse generatoare de durere, pot proveni de la o boala infectioasa (febra tifoida, bruceloza, tuberculoza, stafilociile), sau poate evolua in cadrul unor boli reumatismale, cele mai frecvente fiind morbul Pott si spondilita anchilopoietica.

Dintre afectiunile metabolice ale coloanei vertebrale, ce pot afecta structurile osoase si constituie in general cauze generatoare de durere, se enumera: osteomalacia, osteoporoza, hiperparatiroidismul si boala Paget. O coloana cervicala dureroasa, sensibila cu mobilitate redusa poate fi pusa pe seama unei spondiloze cervicale. O nevralgie cervicobrahiala, este precedata si de dureri cervicale cronice, aceasta agravandu-se progresiv. Durerea de spate poate indica si o hernie de disc, frecvent cu localizare lombara, sau o lombosciatica cu comprimarea nervului sciatic, unde durerea poate avea un caracter radicular interesand si membrul inferior.

Diversele deformari ale coloanei vertebrale, cum ar fi scolioza (deviatie in plan frontal), cifoza si lordoza (deformari ale coloanei vertebrale in plan sagital), in general prezinta caracterul unei oboseli dureroase. Tot cu o senzatie de oboseala dureroasa la nivelul coloanei vertebrale se prezinta si boala Scheuermann, cu prezenta sechelelor acestei distrofii de crestere, ce evolueaza la adolescentii cu varsta intre 12 si 18 ani.

Dintre afectiunile cardiace, o cauza determinanta a durerilor de spate o poate constitui chiar un infarct miocardic acut cu iradiere retrosternala. O colica biliara poate determina printre celelalte manifestari ale sale durere in spate. Acelasi lucru il poate cauza si o colica renala.

Durerile de spate pot fi determinate de metastaze neoplazice si alte afectiuni vertebrale maligne. Traumatismele pot determina fracturi ale corpurilor vertebrale, dar mai ales ale proceselor transversale. Pot aparea chiar si fracturi patologice in urma unor traumatisme minore, pe fondul unor leziuni metabolice, infectioase sau neoplazice cantonate la nivel vertebral.

In general, masajul terapeutic, in scopul reducerii durerilor de spate, este calmant si miorealxant, cu manevrele executate usor si lent. Masajul trebuie adaptat sensibilitatii regiunii respective afectate, in acelasi timp, masajul constituie si o procedura de pregatire a bolnavului pentru kinetoterapie, fapt pentru care prelucrarea zonei spatelui prin acest procedeu terapeutic trebuie efectuata numai de catre o persoana cu cunostinte temeinice in domeniul masajului si in domeniul medical in general, intr-un cadru specializat, pentru ca acest tip de masaj presupune aplicarea unor anumite tehnici specifice.

Atentie, efectuarea acestui procedeu de recuperare de catre o persoana fara cunostinte in acest domeniu poate periclita sanatatea celui suferind, accentuand totodata durerea si contractura musculara.

Aplicarea kinetoterapiei in vederea ameliorarii durerilor de spate va tine cont de particularitatea afectiunii bolnavului, de stadiul in care se afla si de obiectivele urmarite. Spre exemplu in spondilita anchilopoietica, programul de kinetoterapie se va introduce numai dupa puseul acut al afectiunii. La fel, ca si in cazul aplicarii masajului medical asupra regiunii spatelui, kinetoterapia presupune reguli stricte de aplicare si cunostinte temeinice in domeniul medical.

Fizioterapia, foloseste in mod special, proceduri de termoterapie pentru potentarea efectelor calmante si decontracturante. Dar pentru ca exista si exceptii, asa cum se intampla in cazurile de nevralgie cervicobrahiala, unde aplicarea caldurii este contraindicata, este absolut necesar ca urmarea procedeelor de fizioterapie sa fie sub stricta supraveghere a unui personal calificat in domeniu, intr-un cadru autorizat.

Programeaza-te la o sedinta de evaluare si uita definitiv de dureri!

"Principalul nostru obiectiv, inca de la infiintarea acestui centru de recuperare medicala este obtinerea unui randament terapeutic cat mai ridicat. Sedinta de evaluare terapeutica ne-a ajutat foarte mult in indeplinirea acestui obiectiv deoarece ii creaza fiziokinetoterapeutului posibilitatea de a se familiariza cu cazul pacientului, de a studia cu atentie actele medicale, de a stabili cele mai importante obiective terapeutice si de a alcatui un plan de tratament suficient de complex pentru a obtine eficienta terapeutica asteptata. Consilierea pacientului este un alt beneficiu major al acestei sedinte deoarece acesta va sti care sunt pasii procesului de recuperare, va sti ce sa evite pe viitor si ce ii face bine. Sedinta de evaluare este primul pas in construirea relatiei atat de necesare pacient - specialist si constituie fundatia oricarui tratament de recuperare reusit." - Serban Dragos, fondator KinetikMed


Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara programarea telefonica pentru o sedinta de evaluare terapeutica efectuata de catre unul dintre fiziokinetoterapeutii nostri. In cadrul acestei sedinte se vor efectua toate testele neuromusculare si articulare specifice, vei beneficia de consiliere de specialitate si ti se va alcatui planul de tratament individualizat.

Programare sedinta evaluare Informatii sedinta evaluare

Preturi pachete de tratament complete

Toate pachetele includ suport online sau telefonic. Pachetele nu includ taxa de acces in Stadionul Cluj Arena.

 • Pachet 12 sedinte
 • 1200 RON

 • 930 RON

 • doar 80 RON / sedinta

 • valabil 4 saptamani
 • 12 proceduri kinetoterapie
 • 12 proceduri electroterapie
 • 12 proceduri laserterapie
 • 12 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 18 sedinte
 • 1800 RON

 • 1290 RON

 • doar 75 RON / sedinta

 • valabil 8 saptamani
 • 18 proceduri kinetoterapie
 • 18 proceduri electroterapie
 • 18 proceduri laserterapie
 • 18 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 24 sedinte
 • 2400 RON

 • 1590 RON

 • doar 70 RON / sedinta

 • valabil 12 saptamani
 • 24 proceduri kinetoterapie
 • 24 proceduri electroterapie
 • 24 proceduri laserterapie
 • 24 proceduri masaj
 • Ma programez
 

* Pentru toate pachetele sau sedintele de tratament, se mai achita suplimentar taxa de acces in Stadionul Cluj Arena (6 RON/intrare sau 30 RON/luna).

Vrei sa discuti fata in fata cu un fiziokinetoterapeut?

Intalneste-te fata in fata cu un fiziokinetoterapeut si discuta despre afectiunile tale. Acesta iti va face toate testele neuromusculare si articulare necesare, te va ajuta sa stabiliti impreuna obiectivele terapeutice si iti va alcatui un plan de tratament personalizat. Vei beneficia de consultanta si indrumare pe toata perioada tratamentului. Lucram doar pe baza de programare si nu vei fi nevoit sa stai nici o clipa in sala de asteptare. E simplu, rapid si eficient!