Tratamente de recuperare

tratamente complete de recuperare medicala...Afla cum am ajutat mii de pacienti sa scape de dureri! Articulatia soldului sau articulatia coxofemurala, face parte din articulatiile portante, fiind foarte importanta atat in mers cat si in statica. Majoritatea afectiunilor localizate la nivelul articulatiei coxofemurale, trebuie tratate cu mare responsabilitate, pentru ca aceastea au de cele mai multe ori un caracter invalidant. La nivelul articulatiei soldului se pot localiza afectiuni reumatismale degenerative, inflamatorii si abarticulare, acestea fiind importante surse generatoare de durere. Coxartroza, afectiune degenerativa, este relativ des intalnita in randul persoanelor de 50-60 de ani. Simptomele suparatoare pentru bolnav sunt durerea si impotenta functionala. La inceput, durerea apare sub forma unei oboseli a articulatiei, dupa care se intensifica progresiv, devenind din ce in ce mai suparatoare.

Periartita coxofemurala, este o forma de reumatism abarticular, localizat la articulatia soldului. Este mai rar intalnita, dar este la fel de dureroasa precum coxartroza. Bursitele periarticulare, cum ar fi bursita trohanteriana, bursita iliopsoasului, constituie alte cauze determinante ale durerilor de solduri. Dintre afectiunile reumatismale inflamatorii, cauzatoare de durere se enumera: coxita reumatismala izolata, poliartrita reumatoida, spondilita anchilopoietica. In spondilita anchilopoietica, afectarea articulatiei soldului este des intalnita, chiar bilateral, afectiunea ducand frecvent la anchiloza soldului.

Osteoartrita, afectiune articulara reprezentata de durere la miscare, redoare si instabilitate articulara, afecteaza in mare parte articulatia soldului, in special la femeile cu maxim 50 de ani. Necroza de cap femural este o cauza destul de frecventa a durerilor de la nivelul soldului si care in lipsa unui tratament, duce la compromiterea definitiva a articulatiei soldului cu evolutia catre artroza secundara.

Cauzele declansatoare de durere sunt reprezentate si de fracturi. Fracturile extremitatii proximale femurale, sunt apanajul varstei inaintate, mai ales in randul persoanelor de sex feminin. Cu osteoporoza, zona respectiva devine fragila, astfel posibilitatea de-a face o fractura este foarte mare. Metastazele osoase intereseaza frecvent si articulatia soldului.

Masajul influenteaza favorabil muschii, tendoanele, fasciile, aponevrozele, tecile sinoviale, capsulele articulare, tesuturile moi periarticulare si chiar periostul. In sechelele postraumatice ale articulatiei soldului, dupa afectiunile aparatului locomotor, se recomanda tehnica Vogler (masajul periostal). Sedintele se repeta de 2-3 ori pe sapatamana, pana la vindecare, deci nu zilnic! Masajul periostal combate fenomenele congestive, de contractura si le atenueaza pe cele dureroase, prin aplicare pe zona de proiectie periostala invecinata zonei afectate. Masajul medical privind artrozele coxofemurale, trebuie sa fie calmant si miorelaxant, manevrele executate fiind lente si usoare. In artroza coxofemurala, se considera ca efecte mai bune analgezice si decontracturante se obtin prin efectuarea masajului in urma unei proceduri de termoterapie.

Aproape toate afectiunile soldului evolueaza spre coxartroza secundara, care determina disfunctionalitati de sustinere, miscare si coordonare, la mers. In intocmirea programului de kinetoterapie este necesar sa se tina seama de stadiul clinic si anatomofunctional al bolii. Inaintea de efectuarea programul kinetic, se indica masajul si procedurile de termoterapie usoara. Obiectivul principal al programului de kinetoterapie este scaderea durerilor, urmat de cresterea stabilitatii, a mobilitatii articulare si a gradului de coordonare si echilibru la mers. In general, vor fi preferate mobilizarile active, adaptate posibilitatilor fiecarui pacient si vor fi evitate exercitiile cu "incarcare", preferandu-le pe cele executate din decubit. O atentie deosebita se va acorda recuperarii functionale a muschiului cvadriceps femural, si a muschilor glutei (muschi fesieri), care au mare importanta in biomecanica soldului. Deosebit de utile sunt exercitiile la bicicleta, prin care mobilizarea articulara este moderata. Dupa ameliorarea durerilor se poate actiona mai energic, pentru cresterea fortei unor grupe musculare si marirea amplitudinii articulare.

Programul de recuperare cuprinde mai multe mijloace: posturarile, tonifierea musculaturii, relaxarea si decontracturarea, mobilizarile articulare, refacerea stabilitatii, recastigarea controlului muscular dinamic, corectarea pozitie bazinului.

In sprijinul kinetoterapiei, intervine si terapia ocupationala, care utilizeaza acele forme bazate pe pedalaj, giroplane, lunecari pe planseta cu rotile, etc. Este recomandata recuperarea prin kinetoterapie, dealtfel si a celorlalte proceduri de recuperare intr-un cadru specializat, de catre o persoana cu cunostinte temeinice in biomecanica articulatiei soldului.

Programeaza-te la o sedinta de evaluare si uita definitiv de dureri!

"Principalul nostru obiectiv, inca de la infiintarea acestui centru de recuperare medicala este obtinerea unui randament terapeutic cat mai ridicat. Sedinta de evaluare terapeutica ne-a ajutat foarte mult in indeplinirea acestui obiectiv deoarece ii creaza fiziokinetoterapeutului posibilitatea de a se familiariza cu cazul pacientului, de a studia cu atentie actele medicale, de a stabili cele mai importante obiective terapeutice si de a alcatui un plan de tratament suficient de complex pentru a obtine eficienta terapeutica asteptata. Consilierea pacientului este un alt beneficiu major al acestei sedinte deoarece acesta va sti care sunt pasii procesului de recuperare, va sti ce sa evite pe viitor si ce ii face bine. Sedinta de evaluare este primul pas in construirea relatiei atat de necesare pacient - specialist si constituie fundatia oricarui tratament de recuperare reusit." - Serban Dragos, fondator KinetikMed


Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara programarea telefonica pentru o sedinta de evaluare terapeutica efectuata de catre unul dintre fiziokinetoterapeutii nostri. In cadrul acestei sedinte se vor efectua toate testele neuromusculare si articulare specifice, vei beneficia de consiliere de specialitate si ti se va alcatui planul de tratament individualizat.

Programare sedinta evaluare Informatii sedinta evaluare

Preturi pachete de tratament complete

Toate pachetele includ suport online sau telefonic. Pachetele nu includ taxa de acces in Stadionul Cluj Arena.

 • Pachet 12 sedinte
 • 1200 RON

 • 930 RON

 • doar 80 RON / sedinta

 • valabil 4 saptamani
 • 12 proceduri kinetoterapie
 • 12 proceduri electroterapie
 • 12 proceduri laserterapie
 • 12 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 18 sedinte
 • 1800 RON

 • 1290 RON

 • doar 75 RON / sedinta

 • valabil 8 saptamani
 • 18 proceduri kinetoterapie
 • 18 proceduri electroterapie
 • 18 proceduri laserterapie
 • 18 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 24 sedinte
 • 2400 RON

 • 1590 RON

 • doar 70 RON / sedinta

 • valabil 12 saptamani
 • 24 proceduri kinetoterapie
 • 24 proceduri electroterapie
 • 24 proceduri laserterapie
 • 24 proceduri masaj
 • Ma programez
 

* Pentru toate pachetele sau sedintele de tratament, se mai achita suplimentar taxa de acces in Stadionul Cluj Arena (6 RON/intrare sau 30 RON/luna).

Vrei sa discuti fata in fata cu un fiziokinetoterapeut?

Intalneste-te fata in fata cu un fiziokinetoterapeut si discuta despre afectiunile tale. Acesta iti va face toate testele neuromusculare si articulare necesare, te va ajuta sa stabiliti impreuna obiectivele terapeutice si iti va alcatui un plan de tratament personalizat. Vei beneficia de consultanta si indrumare pe toata perioada tratamentului. Lucram doar pe baza de programare si nu vei fi nevoit sa stai nici o clipa in sala de asteptare. E simplu, rapid si eficient!