Tratamente de recuperare

tratamente complete de recuperare medicala...Afla cum am ajutat mii de pacienti sa scape de dureri! Piciorul este un biomecanism alcatuit din elemente de legatura, oase, tendoane, ligamente si cuplaje, adica articulatii. Este un adevarat complex ingineresc, alcatuit din 26 de oase, 33 de articulatii, 107 ligamente, 19 muschi si o multime de tendoane ce contribuie la efectuarea miscarilor. Privind cercetarile statistice, in medie, o persoana face pe zi intre 8000 si 10000 de pasi. In ciuda acestui lucru, tendinta generala este de-a neglija picioarele, pana in momentul aparitiei diverselor probleme. Ceea ce este surprinzator este faptul ca, de cele mai multe ori, nu activitatea, distruge picioarele. Cel mai des este vorba de o combinatie nefericita intre o incaltaminte nepotrivita si neglijenta, insa pot fi luate o multime de masuri pentru a alina durerile de picioare. Desigur, este de necontestat faptul ca statul in picioare (in special intr-o incaltaminte incomoda, cu tocuri), mersul pe jos un timp indelungat, mai ales pe un teren denivelat, efortul fizic prelungit, pot crea dureri articulare si musculare ale piciorului.

Cauzele leziunilor localizate la nivelul piciorului, degetelor acestuia, sunt multiple. Se amintesc artritele reumatismale, procesele degenerative, tulburarile statice, algoneurodistrofiile simpatice, infectiile, tumorile, reumatismele abarticulare, bolile metabolice cu localizare si articulara. Dintre afectiunile vasculare cronice, cea mai frecvent intalnita este arterita periferica obliteranta, ce are drept consecinta ingustarea pana la blocarea definitiva a arterelor (femurale, poplitee, iliace, etc). In fazele incipiente, afectiunea se caracterizeaza prin oboseala, iar in formele avansate pot fi constatate dureri permanente sau leziuni necrotice la nivelul piciorului sau, si a gambei. Ca afectiune acuta, se evidentiaza ischemia acuta la nivelul piciorului, determinata de blocarea arterelor care participa la irigarea membrelor inferioare.

Osteoartrita, afectiune articulara inflamatorie, frecvent intalnita in cazul persoanelor de sex feminin, cu varsta de maximum 50 de ani, afecteaza si articulatiile metatarsofalangiene. Afectiunea genereaza durere la miscare (mai puternica seara, in repaus acestea fiind difuze), redoare articulara si instabilitate articulara. Guta acuta, caracterizata printr-un debut brusc cu o articulatie foarte dureroasa, tumefiata si rosie, este frecvent intalnita la nivelul piciorului, la articulatia metatarso-falangiana 1 (halucele) si la nivelul articulatiilor interfalangiene. In guta cronica, piciorul poate lua aspect reumatoid , distructii articulare, deformatii si anchiloze.

Artrita reumatoida, artropatie persistenta, simetrica, periferica si deformanta, are o frecventa maxima in cea de-a 4-a decada de varsta. Prezentarea tipica este cu articulatiile picioarelor tumefiate, dureroase si intepenite. Piciorul in poliartrita reumatoida: in etapa exudativa a bolii, primele care sunt prinse sunt articulatiile interfalangiene, care sunt tumefiate si dureroase, urmand ca in etapa productiva piciorul sa sufere urmatoarele modificari: retractia dorsala a degetelor, picior plat, halux-valgus. In poliartrita reumatoida se mai pot intalni osteoperiostita calcaneana, aponevrozita plantara, tenobursita achiliana.

In spondilita anchilopoietica, la nivelul piciorului mai pot fi prezente artritele metatarsofalangiene, subastragaliene si panartrita osifianta (sunt prinse toate articulatiile piciorului si tesuturile periarticulare).

In poliartrita psoriazica, leziunile piciorului sunt reprezentate de artrite metatarsofalangiene, interfalangiene si tibio-astragaliene, insotite frecvent de miotendinite retractile, leziuni ale unghiilor, avand ca manifestari principale durerea si limitarea mobilitatii.

Algoneurodistrofia simpatica a piciorului este cauzata de cele mai multe ori de un traumatism urmat de dureri difuze, tulburari vasomotorii si trofice si un grad de deficit motor care ridica importante probleme de recuperare a mersului.

Boala Morton, favorizata de unele tulburari statice (microtraumatisme, incaltaminte stramta, antepicior plat), este o alta cauza determinanta a durerilor piciorului. La mers, sau la palparea spatiului interosos, apare o durere vie. Dintre tipurile lezionale ale piciorului mai sunt amintite: artrozele tarsiene, sindromul tunelului tarsian, sindromul Reiter, metatarsalgiile, bursita retrocalcaneana, etc).

In ameliorarea durerilor leziunilor de la nivelul piciorului, se aplica masajul tendoanelor si al muschilor, masajul articulatiilor, masajul vaselor, etc. Manevrele de masaj sunt efectuate cu prudenta, intensitatea si ritmul acestora fiind adaptate sensibilitatii segmentului tratat. Folosirea masajului are in vedere pregatirea articulatiei pentru kinetoterapie.

De cele mai multe ori, in leziunile piciorului, se recurge la kinetoterapie prea tarziu, cand modificarile statice si dinamice ale piciorului sunt ireversibile, bolnavul neglijand durerile. Asadar, aplicarea kinetoterapiei trebuie sa fie cat mai precoce, inainte de constituirea leziunilor osteocartilaginoase ireversibile si a deformatiilor ireductibile. Tratamentul kinetic, in scopul reducerii durerilor la nivelul piciorului si a cresterii mobilitatii articulare, foloseste mobilizarile pasive analitice, active, active analitice si posturarile.

Tratarea durerilor de picioare, presupune pe langa masajul medical si tratamentul kinetic si aplicarea fizioterapiei, cu efect de calmare a durerilor si de recastigare a flexibilitatii, folosind ultrasunete, diversi curenti si parafina.

Programeaza-te la o sedinta de evaluare si uita definitiv de dureri!

"Principalul nostru obiectiv, inca de la infiintarea acestui centru de recuperare medicala este obtinerea unui randament terapeutic cat mai ridicat. Sedinta de evaluare terapeutica ne-a ajutat foarte mult in indeplinirea acestui obiectiv deoarece ii creaza fiziokinetoterapeutului posibilitatea de a se familiariza cu cazul pacientului, de a studia cu atentie actele medicale, de a stabili cele mai importante obiective terapeutice si de a alcatui un plan de tratament suficient de complex pentru a obtine eficienta terapeutica asteptata. Consilierea pacientului este un alt beneficiu major al acestei sedinte deoarece acesta va sti care sunt pasii procesului de recuperare, va sti ce sa evite pe viitor si ce ii face bine. Sedinta de evaluare este primul pas in construirea relatiei atat de necesare pacient - specialist si constituie fundatia oricarui tratament de recuperare reusit." - Serban Dragos, fondator KinetikMed


Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara programarea telefonica pentru o sedinta de evaluare terapeutica efectuata de catre unul dintre fiziokinetoterapeutii nostri. In cadrul acestei sedinte se vor efectua toate testele neuromusculare si articulare specifice, vei beneficia de consiliere de specialitate si ti se va alcatui planul de tratament individualizat.

Programare sedinta evaluare Informatii sedinta evaluare

Preturi pachete de tratament complete

Toate pachetele includ suport online sau telefonic. Pachetele nu includ taxa de acces in Stadionul Cluj Arena.

 • Pachet 12 sedinte
 • 1200 RON

 • 930 RON

 • doar 80 RON / sedinta

 • valabil 4 saptamani
 • 12 proceduri kinetoterapie
 • 12 proceduri electroterapie
 • 12 proceduri laserterapie
 • 12 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 18 sedinte
 • 1800 RON

 • 1290 RON

 • doar 75 RON / sedinta

 • valabil 8 saptamani
 • 18 proceduri kinetoterapie
 • 18 proceduri electroterapie
 • 18 proceduri laserterapie
 • 18 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 24 sedinte
 • 2400 RON

 • 1590 RON

 • doar 70 RON / sedinta

 • valabil 12 saptamani
 • 24 proceduri kinetoterapie
 • 24 proceduri electroterapie
 • 24 proceduri laserterapie
 • 24 proceduri masaj
 • Ma programez
 

* Pentru toate pachetele sau sedintele de tratament, se mai achita suplimentar taxa de acces in Stadionul Cluj Arena (6 RON/intrare sau 30 RON/luna).

Vrei sa discuti fata in fata cu un fiziokinetoterapeut?

Intalneste-te fata in fata cu un fiziokinetoterapeut si discuta despre afectiunile tale. Acesta iti va face toate testele neuromusculare si articulare necesare, te va ajuta sa stabiliti impreuna obiectivele terapeutice si iti va alcatui un plan de tratament personalizat. Vei beneficia de consultanta si indrumare pe toata perioada tratamentului. Lucram doar pe baza de programare si nu vei fi nevoit sa stai nici o clipa in sala de asteptare. E simplu, rapid si eficient!