Tratamente de recuperare

tratamente complete de recuperare medicala...



Afla cum am ajutat mii de pacienti sa scape de dureri! Se spune ca durerile de mana si cele din articulatia pumnului sunt printre cele mai frecvente probleme musculoscheletale intalnite. Intrucat sunt atat de multi factori care pot duce la aparitia durerilor la acest nivel, si intrucat articulatia pumnului este o structura atat de complexa, diagnosticarea cauzei exacte a durerii poate fi dificil de realizat. Cauzele acestor dureri pot merge de la miscarile care determina suprasolicitare pana la luxatii, fracturi si boli reumatismale, etc. O luxatie usoara, va determina in general un disconfort minor si tumefiere, pe cand o leziune severa sau o fractura poate determina durere intensa chiar cu aparitia unui edem, ce se agraveaza la folosirea articulatiei, echimoze si limitarea mobilitatii in articulatie. Leziunile prin suprasolicitare la nivelul mainii pot produce o oboseala dureroasa si inflamatia articulatiilor. In leziunile la nivelul articulatiei cotului, in situatia in care este afectat nervul ulnar si nervul radial, mana poate fi inclusa, prin incapacitatea bolnavului de-a mai efectua flexia falangelor 4 si 5 si adductia policelui (degetul mare al mainii), insotita de redori articulare.

Sindromul de tunel sau de canal carpian, (manifestare reumatismala juxtarticulara a mainii) una dintre cele mai cunoscute leziuni ale articulatiei pumnului, caracterizat prin comprimarea nervului median, la nivelul trecerii sale prin canalul carpian, se manifesta prin durere radianta sau care se extinde de la incheietura mainii in jos spre palma si degete sau in sus pe brat ajungand pana la umar. Tendinita, inflamatie a tendonului poate determina in jurul articulatiei afectate durere si edmatiere usoara.

Mana prezinta o serie de aspecte lezionale in afectiunile de natura reumatismala (inflamatorii, degenerative, abarticulare). Dintre tipurile de reumatism inflamator care duc la aparitia durerilor la nivelul mainii se enumera poliartrita reumatoida, spondilita anchilopoietica, reumatismul articular acut, poliartrita psoriazica.

In poliartrita reumatoida, mana si pumnul sufera cateva modificari particulare, modificari ce se pot asocia cu noduli reumatoizi, vasculite, tulburari neurologice. Osteoartrita, reprezentata de cedarea cartilajului care captuseste osul la nivelul articulatiei, poate determina durere articulara, tumefiere si intepenire.

Dintre reumatismele degenerative, mana artrozica, caracterizata prin nodulii Heberden si Bouchard este cea mai frecventa cauza generatoare a durerilor de mana. Reumatismul abarticular reprezentat de retractia aponevrozei palmare (boala Dupuytren), si de sindromul umar-mana, constituie alte cauze ale aparietiei durerilor de mana.

Majoritatea durerilor aparute la nivelul mainii si pumnului se datoreaza artritei sau traumatismelor, dar exista si anumite boli sistemice care pot afecta oasele si tesuturile la nivelul articulatiei. Aceste afectiuni includ diabetul, guta, boala Paget, leucemia. Importante cauze ale durerii sunt constituite de bolile difuze ale tesutului conjunctiv, insotite de manifestari articulare, cum ar fi: sclerodermia difuza, lupusul eritematos diseminat, dermatomiozita.

Articulatiile mainii, beneficiaza de masaj medical, numai cand acesta este indicat, pentru ca in anumite afectiuni generatoare de durere, acest procedeu este necesar a fi efectuat doar in anumite stadii evolutive, mai ales in situatia reumatismelor cronice inflamatorii. Alaturi de kinetoterapie, masajul terapeutic are un rol important in diminuarea durerilor, pastrarea mobilitatii articulare, in prevenirea hipotrofiei musculare si in mentinerea troficitatii generale. Manevrele de masaj sunt executate cu prudenta, intensitatea si ritmul acestora fiind adaptate sensibilitatii segmentelor tratate. In general, masajul trebuie sa fie calmant si miorelaxant, utilizand manevre mai putin energice, in acelasi timp masajul constituie o procedura de pregatire a bolnavului pentru kinetoterapie.

Aplicarea kinetoterapiei are deasemeni anumite particularitati in functie de afectiunea determinanta a durerii si de stadiul evoloutiv. Programul recuperator va avea ca si obiective principale, diminuarea durerilor si a contracturilor, prevenirea hipotrofiei musculare determinate de limitarea mobilitatii la nivelul articulatiei mainii, mentinerea sau cresterea mobilitatii articulare, prevenirea sau corectarea deformatiilor si dezaxarilor articulare, mentinerea, dezvoltarea si perfectionarea indemanarii in diferitele forme de prehensiune. Tratamentul kinetic utilizeaza tehnici si mijloace potrivite si adaptate de la caz la caz.

Fizioterapia este indicata in toate afectiunile reumatismale degenerative, indeosebi in artroza si in afectiunile articulare inflamatorii, cum ar fi in poliartrita reumatoida, guta, etc. Procedeele de fizioterapie, permit atenuarea durerilor, prevenirea sua diminuarea unei redori articulare, restaurarea fortei musculare in jurul articulatiilor.

Corpul omenesc este un organism complet si complex, un apanaj al naturii care necesita a fi inteles si tratat in conditii profesioniste. Va punem la dispozitie proceduri de kinetoterapie, fizioterapie, masaj medical, intr-un cadru autorizat de personal calificat.

Programeaza-te la o sedinta de evaluare si uita definitiv de dureri!

"Principalul nostru obiectiv, inca de la infiintarea acestui centru de recuperare medicala este obtinerea unui randament terapeutic cat mai ridicat. Sedinta de evaluare terapeutica ne-a ajutat foarte mult in indeplinirea acestui obiectiv deoarece ii creaza fiziokinetoterapeutului posibilitatea de a se familiariza cu cazul pacientului, de a studia cu atentie actele medicale, de a stabili cele mai importante obiective terapeutice si de a alcatui un plan de tratament suficient de complex pentru a obtine eficienta terapeutica asteptata. Consilierea pacientului este un alt beneficiu major al acestei sedinte deoarece acesta va sti care sunt pasii procesului de recuperare, va sti ce sa evite pe viitor si ce ii face bine. Sedinta de evaluare este primul pas in construirea relatiei atat de necesare pacient - specialist si constituie fundatia oricarui tratament de recuperare reusit." - Serban Dragos, fondator KinetikMed


Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara programarea telefonica pentru o sedinta de evaluare terapeutica efectuata de catre unul dintre fiziokinetoterapeutii nostri. In cadrul acestei sedinte se vor efectua toate testele neuromusculare si articulare specifice, vei beneficia de consiliere de specialitate si ti se va alcatui planul de tratament individualizat.

Programare sedinta evaluare Informatii sedinta evaluare

Preturi pachete de tratament complete

Toate pachetele includ suport online sau telefonic. Pachetele nu includ taxa de acces in Stadionul Cluj Arena.

 • Pachet 12 sedinte
 • 1200 RON

 • 930 RON

 • doar 80 RON / sedinta

 • valabil 4 saptamani
 • 12 proceduri kinetoterapie
 • 12 proceduri electroterapie
 • 12 proceduri laserterapie
 • 12 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 18 sedinte
 • 1800 RON

 • 1290 RON

 • doar 75 RON / sedinta

 • valabil 8 saptamani
 • 18 proceduri kinetoterapie
 • 18 proceduri electroterapie
 • 18 proceduri laserterapie
 • 18 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 24 sedinte
 • 2400 RON

 • 1590 RON

 • doar 70 RON / sedinta

 • valabil 12 saptamani
 • 24 proceduri kinetoterapie
 • 24 proceduri electroterapie
 • 24 proceduri laserterapie
 • 24 proceduri masaj
 • Ma programez
 

* Pentru toate pachetele sau sedintele de tratament, se mai achita suplimentar taxa de acces in Stadionul Cluj Arena (6 RON/intrare sau 30 RON/luna).

Vrei sa discuti fata in fata cu un fiziokinetoterapeut?

Intalneste-te fata in fata cu un fiziokinetoterapeut si discuta despre afectiunile tale. Acesta iti va face toate testele neuromusculare si articulare necesare, te va ajuta sa stabiliti impreuna obiectivele terapeutice si iti va alcatui un plan de tratament personalizat. Vei beneficia de consultanta si indrumare pe toata perioada tratamentului. Lucram doar pe baza de programare si nu vei fi nevoit sa stai nici o clipa in sala de asteptare. E simplu, rapid si eficient!