Tratamente de recuperare

tratamente complete de recuperare medicala...Afla cum am ajutat mii de pacienti sa scape de dureri! Articulatia genunchiului este considerata a fi una dintre cele mai puternice articulatii ale corpului omenesc, insa acest aspect nu impiedica articulatia sa scape de suferinte. Cauzele pentru care durerile de genunchi au inceput sa fie relatate chiar si de persoanele din ce in ce mai tinere sunt multiple. La varstele tinere, majoritatea durerilor de genunchi au fie cauze traumatice, fie legate de obezitate si efectuarea unor sporturi sau exercitii in pozitii inadecvate, inclusiv mersul intr-o pozitie incorecta din punct de vedere functional, poate avea ca si consecinta afectarea articulatiei urmata de durere.

De cele mai multe ori, cauzele durerilor aparute la persoanele tinere sunt diferite de cele aparute la pacientii de varsta a treia. Asadar, daca la cei tineri durerile apar din cauza obezitatii, sporturilor violente, efectuarii unor eforturi fizice, inclusiv mersul in pozitii incorecte ale picioarelor, la cei din urma insa, durerile de genunchi apar datorita uzurii articulatiei si degradarii structurii componentelor acesteia prin procesul de imbatranire si demineralizare osoasa. La nivelul genunchiului, se pot intalni afectiuni reumatismale degenerative, inflamatorii si abarticulare, care pot compromite atat stabilitatea genunchiului, cat si flexibilitatea acestuia, ambele functii fiind indispensabile staticii si locomotiei.

Caracteristica persoanelor de varsta a treia este osteoartrita (este cea mai des intalnita afectiune articulara), frecvent intalnita la persoanele de sex feminin. Osteoartrita este o boala degenerativa a captuselii cartilaginoase a articulatiei, care face ca oasele sa vina in contact, iar prin procesul de frecare, declansandu-se astfel durerea.

Gonartroza este o alta cauza ce constituie localizarea reumatismului degenerativ la nivelul articulatiei genunchiului . In perioada initiala, durerile sunt de mica intensitate, ulterior acestea se intensifica in anumite imprejurari, cum ar fi la sederea "pe vine", la urcarea si coborarea scarilor, la mersul pe teren accidentat si se calmeaza la repaus.

Dintre afectiunile reumatismale inflamatorii care afecteaza articulatia genunchiului, cele mai des intalnite sunt poliartrita reumatoida, spondilita anchilopoetica si poliartrita psoriazica. In poliartrita reumatoida, la nivelul genunchilor pot aparea deformatii si in cele din urma anchiloza, ce fixeaza deseori articulatia in semiflexie, contribuind dealtfel si pozitia antalgica pe care o adopta bolnavul. Spondilita anchilopoietica poate debuta cu artrita genunchilor, mai frecvent unilateral, iar in formele constituite poate apare sub forma unei hidartroze persistente. In poliartrita psoriazica, spre deosebire de poliartrita reumatoida, durerile sunt vii si se poate evolua cu hidartroza.

La nivelul genunchilor pot exista de sine statatoare sau in cadrul reumatismelor inflamatorii si degenerative, inflamatii ale numeroaselor burse sinoviale periarticulare. Dintre acestea se enumera: chistul popliteu sau chistul Baker (apare in poliartrita reumatoida sau in boala artrozica), bursita anserina, bursita prepatelara.

Guta, afectiune reumatica caracterizata prin depunerea de cristale de urati in articulatie la pacientii cu hiperuricemie, frecventa in randul persoanelor de sex masculin, afecteaza de cele mai multe ori articulatia genunchiului, pe langa articulatiile gleznei si pumnului. In guta, articulatia este foarte dureroasa, tumefiata si rosie.

Tendinitele, tenosinovitele (inflamatia tecilor conjunctive ale tendoanelor), entezita (inflamatia locului de insertie a tendonului), pot fi deasemeni dureroase. Durerea in aceste cazuri este persistenta si nu cedeaza dupa repaus sau prin aplicarea de comprese cu gheata. Afectiunile traumatice precum contuziile articulatiei genunchiului, entorsele, luxatiile, fracturile, leziunile ligamentare, constituie cauze generatoare de durere la nivelul articulatiei.

Obiectivele masajului terapeutic vizeaza in primul rand reducerea durerilor, imbunatatirea circulatiei sangvine, inlaturarea tulburarilor vasculotrofice, ameliorarea mobilitatii articulare, mentinerea elasticitatii si tonusului muscular. Masajul articular este indicat in prevenirea si tratamentul redorilor articulare, a leziunilor care limiteaza mobilitatea articulara, in tratamentul leziunilor traumatice si al manifestarilor de suprasolicitare. In tratamentul tendinitelor, peritendinitelor se foloseste tehnica Cyriax (masaj transversal profund), tehnica ce realizeaza inlaturarea aderentelor fibroase secundare traumatismelor aparatului locomotor. Aceasta tehnica are o actiune trofica locala si de diminuare a durerii in locul de aplicare. Insa, trebuie precizat faptul ca aceasta tehnica este contraindicata in stadiul acut al tendinitelor precum si in afectiunile inflamatorii ale aparatului locomotor. Masajul, realizeaza in general o pregatire a segmentului afectat pentru kinetoterapie.

Obiectivele, metodele si mijloacele programului kinetic de recuperare a afectiunilor genunchiului depind de tipul afectiunii dar si de stadiul evolutiv al acesteia. Obiectivele cele mai importante in recuperarea genunchiului prin kinetoterapie sunt calmarea durerilor, prevenirea instalarii unui genuflexum ireductibil, datorat in mare parte pozitiei antalgice adoptate de bolnav, mentinerea sau cresterea amplitudinii de miscare, echilibrarea fortei musculare a extensorilor si flexorilor genunchiului (in mare parte se va acorda atentie refacerii fortei musculare extensoare), asigurarea stabilitatii genunchiului prin exercitii de tonifiere analitice.

In faza inflamatorie acuta a articulatiei, se recomanda repausul genunchiului in extensie completa (pozitia functionala), urmand ca dupa refacerea fenomenelor inflamatorii, sa se inceapa exercitiile de mobilizare articulara si de echilibrare musculara. Mobilizarea articulara va viza in primul rand recastigarea extensiunii complete, apoi marirea amplitudinii flexiunii.

Printre procedeele de fizioterapie utilizate in scopul reducerii durerilor de genunchi, se remarca electroterapia, ce consta in aplicatii terapeutice ale urmatoarelor tipuri de curenti, pentru efectul antialgic, antiinflamator (curent galvanic, curenti de joasa frecventa, curenti de medie frecventa, laser, ultrasunete, diapulse). Termoterapia se aplica local, pentru controlul durerii si cresterii compliantei tesuturilor moi in vederea instituirii programului de kinetoterapie. Aplicarea masajului dupa o procedura de termoterapie, mareste eficienta terapeutica.

Programeaza-te la o sedinta de evaluare si uita definitiv de dureri!

"Principalul nostru obiectiv, inca de la infiintarea acestui centru de recuperare medicala este obtinerea unui randament terapeutic cat mai ridicat. Sedinta de evaluare terapeutica ne-a ajutat foarte mult in indeplinirea acestui obiectiv deoarece ii creaza fiziokinetoterapeutului posibilitatea de a se familiariza cu cazul pacientului, de a studia cu atentie actele medicale, de a stabili cele mai importante obiective terapeutice si de a alcatui un plan de tratament suficient de complex pentru a obtine eficienta terapeutica asteptata. Consilierea pacientului este un alt beneficiu major al acestei sedinte deoarece acesta va sti care sunt pasii procesului de recuperare, va sti ce sa evite pe viitor si ce ii face bine. Sedinta de evaluare este primul pas in construirea relatiei atat de necesare pacient - specialist si constituie fundatia oricarui tratament de recuperare reusit." - Serban Dragos, fondator KinetikMed


Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara programarea telefonica pentru o sedinta de evaluare terapeutica efectuata de catre unul dintre fiziokinetoterapeutii nostri. In cadrul acestei sedinte se vor efectua toate testele neuromusculare si articulare specifice, vei beneficia de consiliere de specialitate si ti se va alcatui planul de tratament individualizat.

Programare sedinta evaluare Informatii sedinta evaluare

Preturi pachete de tratament complete

Toate pachetele includ suport online sau telefonic. Pachetele nu includ taxa de acces in Stadionul Cluj Arena.

 • Pachet 12 sedinte
 • 1200 RON

 • 930 RON

 • doar 80 RON / sedinta

 • valabil 4 saptamani
 • 12 proceduri kinetoterapie
 • 12 proceduri electroterapie
 • 12 proceduri laserterapie
 • 12 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 18 sedinte
 • 1800 RON

 • 1290 RON

 • doar 75 RON / sedinta

 • valabil 8 saptamani
 • 18 proceduri kinetoterapie
 • 18 proceduri electroterapie
 • 18 proceduri laserterapie
 • 18 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 24 sedinte
 • 2400 RON

 • 1590 RON

 • doar 70 RON / sedinta

 • valabil 12 saptamani
 • 24 proceduri kinetoterapie
 • 24 proceduri electroterapie
 • 24 proceduri laserterapie
 • 24 proceduri masaj
 • Ma programez
 

* Pentru toate pachetele sau sedintele de tratament, se mai achita suplimentar taxa de acces in Stadionul Cluj Arena (6 RON/intrare sau 30 RON/luna).

Vrei sa discuti fata in fata cu un fiziokinetoterapeut?

Intalneste-te fata in fata cu un fiziokinetoterapeut si discuta despre afectiunile tale. Acesta iti va face toate testele neuromusculare si articulare necesare, te va ajuta sa stabiliti impreuna obiectivele terapeutice si iti va alcatui un plan de tratament personalizat. Vei beneficia de consultanta si indrumare pe toata perioada tratamentului. Lucram doar pe baza de programare si nu vei fi nevoit sa stai nici o clipa in sala de asteptare. E simplu, rapid si eficient!