Tratamente de recuperare

tratamente complete de recuperare medicala...Afla cum am ajutat mii de pacienti sa scape de dureri! Durerile la nivelul gambei sunt generate de traumatisme, artrita, tromboza a venelor profunde, varice, arteriopatie cronica obliteranta sau sciatica. Gamba este supusa frecvent traumatismelor (fracturi, întinderi, contuzii), care se manifesta prin tumefactie, echimoze si deformari, cu reducerea capacitatii functionale. În timp, se poate ajunge la scaderea stabilitatii articulare. O alta cauza patogena este artrita. Afectiunea se caracterizeaza prin durere, redoare (in special dimineata), tulburari functionale, semne de inflamatie, la una sau mai multe articulatii.

Tromboflebita este o afectiune a sistemului cardio-vascular, manifestata prin inflamarea peretilor venosi si formarea unor cheaguri de sange (trombi) care obtureaza partial sau total venele provocand embolii (blocarea brusca a unui vas sanguin sau limfatic). In cele mai multe cazuri, tromboflebita este localizata la nivelul membrelor inferioare. La debutul bolii, sunt afectate venele gambei si apoi venele femurului si cele din zona iliaca. Acuzele bolnavului sunt disconfort si durere in timpul mersului sau in repaus, iar localizat pot fi simtite junghiuri.

Varicele, cu localizare in special in zona gambelor, dau o durere in general surda, cu senzatie de greutate si tensiune. Tromboza venelor profunde are uneori manifestari locale discrete in afara durerii, alteori, aceasta este insotita de edem, caldura si roseata locala, unilateral.

Guta, reprezentata prin depunerea cristalelor de urati la pacientii cu hiperuricemie, se manifesta prin durere, tumefiere si roseata la nivelul gambei. O marire a circumferintei gambei cu peste 2 cm insotita de prezenta durerii la acest nivel, sugereaza o tromboza venoasa profunda (TVP). Ischemia cronica, produsa aproape intotdeauna de ateroscleroza, afecteaza gambele de cele mai multe ori. Simptomele principale sunt durere, claudicatie (schiopatare) si gangrena.

Arteriopatia cronica obliteranta, produsa prin ingustarea arterelor, din cauza formarii placilor ateromatoase, se manifesta prin durere ascutita, severa cu localizare indeosebi la nivelul gambei. Durerea apare la mers, sau in alte activitati fizice si se amelioreaza in repaus. Afectiunea trebuie luata in serios, pentru ca o data cu evolutia bolii, durerea apare chiar si in repaus, iar membrul afectat devine palid, rece, cu tulburari trofice ale pielii, putand evolua spre gangrena, cu amputarea membrului.

Durerea sciatica este un tip particular de durere prin afectare nervoasa, care se produce prin compresia radacinii nervului sciatic, data cel mai frecvent de o hernie de disc, dar si de alte cauze: stenoza canalului rahidian, fracturi, osteoporoza, aparitia unor procese degenerative vertebrale. Durerea este unilaterala, de cele mai multe ori, initial în zona lombara inferioara, iradiind în fese, fata posterioara a coapselor si gambelor. Este o durere intensa, descrisa uneori ca un soc electric, însotita de slabiciune musculara si tulburari de sensibilitate.

Masajul terapeutic pentru ameliorarea durerii la nivelul gambelor si cresterea nivelului functional, foloseste manevre usoare, lente, cu efect calmant si miorelaxant. Aplicarea manevrelor de masaj va tine cont de sensibilitatea regiunii afectate de la nivelul gambei. In masajul gambei, procedeele principale de masaj vor aduce reale beneficii cu diminuarea durerilor, a contracturilor musculare. De mare utilitate, este masajul vaselor, care prin actiunea sa mecanica sau reflexa urmareste activarea circulatiei periferice de intoarcere.

Diversele afectiuni mentionate mai sus, beneficiaza de kinetoterapie. Important insa, este modul de abordare al fiecarei afectiuni in parte, ceea ce presupune sprijinul unei persoane calificate in recuperarea medicala. In intocmirea programului recuperartor, se va avea in vedere individualitatea si stadiul in care se afla fiecare bolnav. Kinetoterapia, pe langa obiectivele sale, isi propune educarea pacientului in scopul adoptarii unui stil de viata cat mai sanatos, prin indepartarea factorilor favorizanti ai acestor afectiuni. Spre exemplu, in embolismul si ischemia membrelor, se va recomanda bolnavului pe langa efectuarea exercitiilor fizice cu regularitate, pierderea in greutate, printr-un regim alimentar minutios realizat si respectat si prin evitarea fumatului.

Tratarea durerilor de gambe, presupune pe langa masajul medical si tratamentul kinetic, aplicarea fizioterapiei. Printre procedeele de fizioterapie utilizate in scopul reducerii durerilor de gambe, se remarca hidroterapia, aplicatiile cu parafina. Un alt procedeu folosit este electroterapia, ce consta in aplicatii terapeutice ale urmatoarelor tipuri de curenti, pentru efectul antialgic, antiinflamator (curent galvanic, curenti de joasa frecventa, curenti de medie frecventa, laser, ultrasunete, diapulse). Termoterapia se aplica local, pentru controlul durerii si cresterii compliantei tesuturilor moi in vederea instituirii programului de kinetoterapie. Aplicarea masajului dupa o procedura de termoterapie, mareste eficienta terapeutica.

Programeaza-te la o sedinta de evaluare si uita definitiv de dureri!

"Principalul nostru obiectiv, inca de la infiintarea acestui centru de recuperare medicala este obtinerea unui randament terapeutic cat mai ridicat. Sedinta de evaluare terapeutica ne-a ajutat foarte mult in indeplinirea acestui obiectiv deoarece ii creaza fiziokinetoterapeutului posibilitatea de a se familiariza cu cazul pacientului, de a studia cu atentie actele medicale, de a stabili cele mai importante obiective terapeutice si de a alcatui un plan de tratament suficient de complex pentru a obtine eficienta terapeutica asteptata. Consilierea pacientului este un alt beneficiu major al acestei sedinte deoarece acesta va sti care sunt pasii procesului de recuperare, va sti ce sa evite pe viitor si ce ii face bine. Sedinta de evaluare este primul pas in construirea relatiei atat de necesare pacient - specialist si constituie fundatia oricarui tratament de recuperare reusit." - Serban Dragos, fondator KinetikMed


Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara programarea telefonica pentru o sedinta de evaluare terapeutica efectuata de catre unul dintre fiziokinetoterapeutii nostri. In cadrul acestei sedinte se vor efectua toate testele neuromusculare si articulare specifice, vei beneficia de consiliere de specialitate si ti se va alcatui planul de tratament individualizat.

Programare sedinta evaluare Informatii sedinta evaluare

Preturi pachete de tratament complete

Toate pachetele includ suport online sau telefonic. Pachetele nu includ taxa de acces in Stadionul Cluj Arena.

 • Pachet 12 sedinte
 • 1200 RON

 • 930 RON

 • doar 80 RON / sedinta

 • valabil 4 saptamani
 • 12 proceduri kinetoterapie
 • 12 proceduri electroterapie
 • 12 proceduri laserterapie
 • 12 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 18 sedinte
 • 1800 RON

 • 1290 RON

 • doar 75 RON / sedinta

 • valabil 8 saptamani
 • 18 proceduri kinetoterapie
 • 18 proceduri electroterapie
 • 18 proceduri laserterapie
 • 18 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 24 sedinte
 • 2400 RON

 • 1590 RON

 • doar 70 RON / sedinta

 • valabil 12 saptamani
 • 24 proceduri kinetoterapie
 • 24 proceduri electroterapie
 • 24 proceduri laserterapie
 • 24 proceduri masaj
 • Ma programez
 

* Pentru toate pachetele sau sedintele de tratament, se mai achita suplimentar taxa de acces in Stadionul Cluj Arena (6 RON/intrare sau 30 RON/luna).

Vrei sa discuti fata in fata cu un fiziokinetoterapeut?

Intalneste-te fata in fata cu un fiziokinetoterapeut si discuta despre afectiunile tale. Acesta iti va face toate testele neuromusculare si articulare necesare, te va ajuta sa stabiliti impreuna obiectivele terapeutice si iti va alcatui un plan de tratament personalizat. Vei beneficia de consultanta si indrumare pe toata perioada tratamentului. Lucram doar pe baza de programare si nu vei fi nevoit sa stai nici o clipa in sala de asteptare. E simplu, rapid si eficient!