Tratamente de recuperare

tratamente complete de recuperare medicala...Afla cum am ajutat mii de pacienti sa scape de dureri! Articulatia cotului, articulatia radio-ulnara face parte din lantul cinematic al membrului superior. Fiind situata intre articulatia umarului si mana, mobilitatea acestei articulatii este subordonata functiei umarului si are ca finalitate mobilizarea mainii. Importanta functionala a articulatiei cotului reiese din faptul ca, fiind legata biomecanic de celelalte doua articulatii, afectarea acesteia compromite atat activitatile zilnice, cat si gestualitatea profesionala. La nivelul articulatiei cotului, se pot localiza leziuni atat in reumatismul inflamator, cat si in cel degenerativ sau abarticular determinand durere in articulatie si diferite grade de deficit functional. Artritele cronice ale cotului reprezinta de obicei localizarea unei poliartrite reumatoide. Desi mult mai rar, se pot intalni artrite cronice ale cotului si in spondilita anchilopoietica. Artritele secundare ale cotului sunt unilaterale si se manifesta prin semnale de inflamatie acuta, insotite de simptomatologia generala caracteristica, durerea.

Artroza cotului poate fi secundara unei luxatii sau unei fracturi la nivelul oaselor participante in articulatie. Bolnavul simte dureri, cracmente la mobilizare, si limitarea in grade variate a flexiei, extensiei si supinatiei. Simptomul principal, durerea, poate fi resimtit la nivelul articulatiei cotului prin reumatismele abarticulare: epicondilita, epitrohleita, olecranalgia.

Epicondilita laterala este o inflamatie tendinoasa, sau periostala la nivelul de insertie al muschilor epicondilieni. Durerea la nivelul cotului este vie si poate iradia si pe antebrat, intensificandu-se la miscarile de extensie si supinatie ale acestuia. Epitrohleita, este o tendinita de insertie a muscilor epitrohleeni. Durerea, poate fi intensificata ca si in cazul anterior, prin mobilizarea cotului.

Olecranalgia, tendinita de insertie a muschiului triceps brahial, se manifesta prin durere care apare la extensia cotului, mai ales cu contrarezitenta. In urma presiunilor pe coate, poate aparea bursita traumatica, manifestata prin durere si tumefactie olecraniana. Alte cauze ale durerilor de coate sunt bursita septica si guta. O alta cauza generatoare de durere o constituie nevrita ulnara. Dintre fracturile articulatiei radio-ulnare, fractura olecranului este cea mai frecventa. La nivelul articulatiei, apar durere, crepitatii, denivelare, impotenta functionala.

Durerea si limitarea amplitudinii de miscare pot fi cauzate la nivelul articulatiei cotului de retractii capsuloligamentare, fibroza musculara, aderentele intraarticulare, cicatricile retractile, invadarea cu tesut fibros a fostelor coronoida si olecraniana, calusul vicios.

De efectele masajului medical, beneficiaza in primul rand afectiunile tendonului, in mod special tendinitele. In stadiul acut al acestor inflamatii, este recomandata crioterapia, masajul cu gheata, acest procedeu avand efecte analgezice, antiinflamatoare si de prevenire a tumefierii.

La nivelul articulatiei, masajul este indicat pentru combaterea durerilor la nivelul insertiilor capsulei articulare si a ligamentelor (masaj transversal profund) si pentru drenajul hidartrozei. In cazul unei capsulite retractile, se pot folosi procedee de masaj de intensitate mica, in vederea pregatirii articulatiei pentru kinetoterapie. Masajul articulatiei afectate a cotului trebuie sa fie calmant, miorelaxant, utilizand manevre mai putin energice, adaptate sensibilitatii regiunii cu probleme. Timpul de lucru se va adapta deasemenea subiectului. Masajul constituie o procedura de pregatire a bolnavului pentru kinetoterapie, dar poate fi urmat si in timpul programului de kinetoterapie.

Programul de kinetoterapie va fi alcatuit de la caz la caz, in functie de particularitatea afectiunii fiecarui bolnav. In principal, obiectivele urmarite in recuperarea cotului, sunt combaterea durerii (obiectiv realizat prin posturari in limite functionale, exercitii autopasive si pasivoactive), refacerea mobilitatii articulatiei, prin exercitii pasive, active, active cu rezistenta, refacerea fortei si stabilitatii articulare.

De subliniat este faptul ca, articulatia cotului este in stransa legatura cu celelalte articulatii ale membrului superior, de aceasta articulatie depinzand in mare masura atat gesturile din activitatile zilnice cat si cele profesionale. De aceea, in intocmirea planului kinetic se va acorda atentie atat articulatiei umarului cat si a pumnului si mainii.

Fizioterapia este un adjuvant extrem de important in tratamentul recuperator al acestor afectiuni. Aplicarea curentului galvanic, a terapiei cu inalta frecventa pulsatila, a ultrasuntelor si a radiatiilor infrarosii si ultraviolete are ca principal scop obtinerea de efecte analgezice, activarea circulatiei sangvine, efecte inflamatorii si imbunatatirea troficitatii. Obtinerea de efecte analgezice, antiinflamatorii, trofice, resorbtive, se poate realiza si cu ajutorul terapiei cu laser precum si cu ajutorul terapiei prin campuri magnetice de joasa frecventa.

Programeaza-te la o sedinta de evaluare si uita definitiv de dureri!

"Principalul nostru obiectiv, inca de la infiintarea acestui centru de recuperare medicala este obtinerea unui randament terapeutic cat mai ridicat. Sedinta de evaluare terapeutica ne-a ajutat foarte mult in indeplinirea acestui obiectiv deoarece ii creaza fiziokinetoterapeutului posibilitatea de a se familiariza cu cazul pacientului, de a studia cu atentie actele medicale, de a stabili cele mai importante obiective terapeutice si de a alcatui un plan de tratament suficient de complex pentru a obtine eficienta terapeutica asteptata. Consilierea pacientului este un alt beneficiu major al acestei sedinte deoarece acesta va sti care sunt pasii procesului de recuperare, va sti ce sa evite pe viitor si ce ii face bine. Sedinta de evaluare este primul pas in construirea relatiei atat de necesare pacient - specialist si constituie fundatia oricarui tratament de recuperare reusit." - Serban Dragos, fondator KinetikMed


Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara programarea telefonica pentru o sedinta de evaluare terapeutica efectuata de catre unul dintre fiziokinetoterapeutii nostri. In cadrul acestei sedinte se vor efectua toate testele neuromusculare si articulare specifice, vei beneficia de consiliere de specialitate si ti se va alcatui planul de tratament individualizat.

Programare sedinta evaluare Informatii sedinta evaluare

Preturi pachete de tratament complete

Toate pachetele includ suport online sau telefonic. Pachetele nu includ taxa de acces in Stadionul Cluj Arena.

 • Pachet 12 sedinte
 • 1200 RON

 • 930 RON

 • doar 80 RON / sedinta

 • valabil 4 saptamani
 • 12 proceduri kinetoterapie
 • 12 proceduri electroterapie
 • 12 proceduri laserterapie
 • 12 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 18 sedinte
 • 1800 RON

 • 1290 RON

 • doar 75 RON / sedinta

 • valabil 8 saptamani
 • 18 proceduri kinetoterapie
 • 18 proceduri electroterapie
 • 18 proceduri laserterapie
 • 18 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 24 sedinte
 • 2400 RON

 • 1590 RON

 • doar 70 RON / sedinta

 • valabil 12 saptamani
 • 24 proceduri kinetoterapie
 • 24 proceduri electroterapie
 • 24 proceduri laserterapie
 • 24 proceduri masaj
 • Ma programez
 

* Pentru toate pachetele sau sedintele de tratament, se mai achita suplimentar taxa de acces in Stadionul Cluj Arena (6 RON/intrare sau 30 RON/luna).

Vrei sa discuti fata in fata cu un fiziokinetoterapeut?

Intalneste-te fata in fata cu un fiziokinetoterapeut si discuta despre afectiunile tale. Acesta iti va face toate testele neuromusculare si articulare necesare, te va ajuta sa stabiliti impreuna obiectivele terapeutice si iti va alcatui un plan de tratament personalizat. Vei beneficia de consultanta si indrumare pe toata perioada tratamentului. Lucram doar pe baza de programare si nu vei fi nevoit sa stai nici o clipa in sala de asteptare. E simplu, rapid si eficient!