Tratamente de recuperare

tratamente complete de recuperare medicala...Afla cum am ajutat mii de pacienti sa scape de dureri! Afectiunile membrului inferior, pe langa durerea si simptomele asociate pe care le presupun, afecteaza bolnavul si din punct de vedere psiho-social, impiedicandu-l adesea sa se deplaseze si sa-si desfasoare activitatea. Pentru a nu scoate cel suferind din circuitul productiv si pentru a mentine un echilibru intre aspectul psihic si cel social, este indicata cat mai precoce posibil, interventia asupra combaterii durerilor. In mod constant apar dureri la nivelul coapsei, legate de anumite circumstante: traumatisme, activitate fizica, o anumita patologie a bolnavului. In cazul traumatismelor, durerea de coapse este insotita de deformari locale, tumefactii, rani, echimoze. O fractura a diafizei femurale, deseori survenita pe fondul osteoporozei, in urma unei caderi, pune in evidenta durerea.

Durerea in fese si portiunea posterioara a coapselor poate traduce existenta unei inflamatii a muschiului piriform, care stabilizeaza centura pelvina. Inflamatia muschiului piriform poate comprima nervul sciatic cu aparitia unei dureri sciatice, care porneste din regiunea lombosacrata si fese si coboara pe picior pana la genunchi sau glezna. Durerea se accentueaza la sezut, urcatul scarilor si pozitia "pe vine", se amelioreaza la ortostatism si mers si este insotita de parestezii (furnicaturi, amorteli), in teritoriul nervului.

Durerile de coapse pot fi puse deseori pe seama unei hernii de disc lombare, a unei lombosciatici sau nevralgii sciatice. Durerea, simptomul dominant, uneori exclusiv, situat in regiunea lombara, iradiaza pe membrul inferior, cuprinzand si coapsa, pe langa regiunea fesiera, a gambei si a piciorului. In sciatica prin conflict discoradicular, durere este de tip mecanic, eforturile si miscarea din timpul zilei crescand intensitatea acesteia.

In diagnosticul diferential, trebuie exclusa compresia sau iritatia radacinilor nervilor spinali ca urmare a unei hernii de disc lombare (sindromul piriform mimeaza foarte bine o sciatica discogena). Diferenta este ca in hernia de disc apare o radiculita sciatica, pe cand in sindromul piriform nevrita sciatica. Cauze declansatoare ale durerilor de coapse pot fi contracturile musculare, suprasolicitarile, efortul fizic sustinut. Miozitele de efort, afectiuni ale sistemului muscular, frecvent intalnite in randul persoanelor care practica sportul de performanta, sunt localizate pe grupele musculare mai intens solicitate. Miozitele sunt des intalnite la nivelul coapsei, in special la sportivii ce practica ciclism. Acuzele sunt durerea, hipertonia sau contractura musculara.

Polimiozita, boala inflamatorie autoimuna, se manifesta prin durere si atrofie la nivelul musculaturii coapselor.

Ruptura musculara, se produce prin contractia brusca, in special a muschiului cvdriceps femural, ca urmare a nepregatirii organismului inainte de efort. Durerea este vie si are caracter de carcel. Crampa musculara, cunoscuta sub denumirea de "carcel" se manifesta printr-o durere vie, constrictiva, brusca, si apare de obicei pe fondul unei circulatii deficitare sau al nepregatirii organismului pentru efort.

Arteroscleroza obliteranta este cea mai importanta cauza de boala arteriala obstructiva dupa varsta de 30 de ani. In arteroscleroza obliteranta a membrelor, durerea este regasita si la nivelul coapsei, in raport cu sediul obstructiei arteriale. Durerile coapsei pot fi intalnite si in sinovita toxica, o conditie ce afecteaza copiii, inaintea inceperii pubertatii, in mod deosebit baietii.

Masajul coapsei presupune aplicarea manevrelor sale atat pe partea fetei posterioare a membrului inferior cat si pe partea fetei anterioare. Prelucrarea coapsei prin masaj, necesita multa vigoare, pentru a putea influenta musculatura voluminoasa a acestui segment. Pentru obtinerea unor efecte predominant sedative, antialgice, procedeele de masaj folosite trebuie sa fie lente, nu prea profunde, cu intensitatea adaptata sensibilitatii bolnavului.

De masaj medical beneficiaza in mod special, contracturile musculare. Efectele masajului asupra sistemului muscular, sunt relaxante si decongestionante. Pe langa cedarea durerilor si diminuarea contracturii musculare, se urmareste prin masaj medical imbunatatirea circulatiei sanguine. Trebuie exclusa existenta unei rupturi musculare, care constituie o contraindicatie a masajului pe grupul muscular respectiv. Masajul medical este permis numai in ruptura fibrilara.

Aplicarea tratamentului kinetic se efectueaza in functie de afectiunile bolnavului cauzatoare de durere. In functie de starea clinica a bolnavului, se stabilesc obiective individualizate. Obiectivele generale sunt calmarea durerii si a contracturii musculare.

Fizioterapia, prin aplicarea procedeelor sale, curentii galvanici, terapia cu laser, ultrasunetele, ultravioletele si infrarosiile, pe langa multiplele sale efecte, au proprietati de calmare a durerilor, de relaxare musculara. Utile in reducerea durerilor sunt aplicatiile cu parafina.

Corpul omenesc este un organism complet si complex, un apanaj al naturii care necesita a fi inteles si tratat in conditii profesioniste. Va punem la dispozitie proceduri de kinetoterapie, fizioterapie, masaj medical, intr-un cadru autorizat de personal calificat. La solicitarea dumneavoastra va putem pune la dispozitie informatii utile despre terapiile folosite. Interesul nostru este cel de-a va informa corect asupra simptomelor pe care dumneavostra le prezentati, pentru a va ghida spre o orientare practica in ameliorarea problemelor dumneavoastra, oferindu-va incredere, confidentialitate si suport sustinut.

Programeaza-te la o sedinta de evaluare si uita definitiv de dureri!

"Principalul nostru obiectiv, inca de la infiintarea acestui centru de recuperare medicala este obtinerea unui randament terapeutic cat mai ridicat. Sedinta de evaluare terapeutica ne-a ajutat foarte mult in indeplinirea acestui obiectiv deoarece ii creaza fiziokinetoterapeutului posibilitatea de a se familiariza cu cazul pacientului, de a studia cu atentie actele medicale, de a stabili cele mai importante obiective terapeutice si de a alcatui un plan de tratament suficient de complex pentru a obtine eficienta terapeutica asteptata. Consilierea pacientului este un alt beneficiu major al acestei sedinte deoarece acesta va sti care sunt pasii procesului de recuperare, va sti ce sa evite pe viitor si ce ii face bine. Sedinta de evaluare este primul pas in construirea relatiei atat de necesare pacient - specialist si constituie fundatia oricarui tratament de recuperare reusit." - Serban Dragos, fondator KinetikMed


Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara programarea telefonica pentru o sedinta de evaluare terapeutica efectuata de catre unul dintre fiziokinetoterapeutii nostri. In cadrul acestei sedinte se vor efectua toate testele neuromusculare si articulare specifice, vei beneficia de consiliere de specialitate si ti se va alcatui planul de tratament individualizat.

Programare sedinta evaluare Informatii sedinta evaluare

Preturi pachete de tratament complete

Toate pachetele includ suport online sau telefonic. Pachetele nu includ taxa de acces in Stadionul Cluj Arena.

 • Pachet 12 sedinte
 • 1200 RON

 • 930 RON

 • doar 80 RON / sedinta

 • valabil 4 saptamani
 • 12 proceduri kinetoterapie
 • 12 proceduri electroterapie
 • 12 proceduri laserterapie
 • 12 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 18 sedinte
 • 1800 RON

 • 1290 RON

 • doar 75 RON / sedinta

 • valabil 8 saptamani
 • 18 proceduri kinetoterapie
 • 18 proceduri electroterapie
 • 18 proceduri laserterapie
 • 18 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 24 sedinte
 • 2400 RON

 • 1590 RON

 • doar 70 RON / sedinta

 • valabil 12 saptamani
 • 24 proceduri kinetoterapie
 • 24 proceduri electroterapie
 • 24 proceduri laserterapie
 • 24 proceduri masaj
 • Ma programez
 

* Pentru toate pachetele sau sedintele de tratament, se mai achita suplimentar taxa de acces in Stadionul Cluj Arena (6 RON/intrare sau 30 RON/luna).

Vrei sa discuti fata in fata cu un fiziokinetoterapeut?

Intalneste-te fata in fata cu un fiziokinetoterapeut si discuta despre afectiunile tale. Acesta iti va face toate testele neuromusculare si articulare necesare, te va ajuta sa stabiliti impreuna obiectivele terapeutice si iti va alcatui un plan de tratament personalizat. Vei beneficia de consultanta si indrumare pe toata perioada tratamentului. Lucram doar pe baza de programare si nu vei fi nevoit sa stai nici o clipa in sala de asteptare. E simplu, rapid si eficient!