Tratamente de recuperare

tratamente complete de recuperare medicala...Afla cum am ajutat mii de pacienti sa scape de dureri! Durerile de ceafa pot fi cauza multiplelor afectiuni din patologia medicala. Majoritatea oamenilor se confrunta cel putin o data in decursul vietii cu acest tip de durere. Cauzele sunt localizate la nivelul oricarei structuri cervicale sau pot rezulta din iradierea unei suferinte de la distanta si pot fi de natura mecanica, inflamatorie sau traumatica. Dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor de ceafa, sunt cele de natura mecanica, determinate prin suprasolicitare, mai ales cele legate de profesie, prin adoptarea unor pozitii incomode timp indelungat, cele legate de hobby-uri sau acele dureri survenite in timpul somnului, asemeni prin adoptarea unor pozitii vicioase. Asadar, o pozitie incorecta la locul de munca, spre exemplu o pozitie fixa spre monitorul computerului, mai ales daca acesta este fixat prea jos sau prea sus fata de nivelul ochilor, condusul masinii mult timp, meseriile care necesita adoptarea unei pozitii cu gatul in extensie, pe spate, cum se intampla de altfel in cazul zugravilor, vopsitorilor a caror meserie presupun lucrul unor suprafete situate deasupra capului, meseriile migaloase care impun o mare concentrare si atentie, produc in general spasme musculare, intinderi ligamentare si in timp duc la leziuni inflamatorii cronice.

Acelasi lucru se intampla si in cazul dormitului intr-o pozitie considerata anormala din punct de vedere fiziologic, cu capul asezat pe o perna mult prea inalta, sau cu fata in jos, gatul nemaiavand nici un punct de sprijin, dureri agravate de frig, umezeala, curent. Traumatismele accidentale sau sportive, caderile sau loviturile constituie alte cauze generatoare de dureri de ceafa. Cateodata, incidentul este puternic, alteori este implicata o forta medie de impact sau chiar traumatisme mici si repetate, pe care cel cu suferinta le relationeaza mai greu cu durerea ulterioara, intarziind astfel punerea diagnosticului.

Durerile de ceafa pot fi generate si de diverse infectii, cu caracter local, cum ar fi furunculul, pentru ca in general zona cefei este o zona cu tendinta de forma a unor colectii purulente, celulita (in special in cazul barbatilor, la obezi), artrite sau osteomielite. Durerile de ceafa pot avea ca si provenienta focare septice de vecinatate (infectii dentare, infectii ale sinusurilor si amigdalelor), maladii generale, mononucleoza infectioasa, rubeola, meningita, trichineloza.

Inflamatiile sunt alte cauze frecvente ale durerilor de ceafa. Procesele degenerative si inflamatorii, aparute odata cu inaintarea in varsta, spre exemplu spondiloza cervicala, poliomielita, spondilita anchilopoetica, artritele reactive, poliartrita reumatoida, fibromialgia, sunt adesea cauze frecvente determinante ale durerilor de ceafa.

Spondiloza cervicala, aceasta afectiune degenerativa a sinovialei articulatiilor intervertebrale si a ligamentelor acestor articulatii, prezinta cea mai mare incidenta in randul afectiunilor cauzatoare ale durerilor de ceafa. Afectiunea determina ingustarea spatiului discal si formarea de osteofiti care produc compresiuni pe radacinile nervoase si pe maduva, care determina o durere caracteristica.

Printre alte cauze ale durerilor de ceafa se remarca in mod deosebit suferintele coloanei vertebrale, date fie de osteoporoza, atat de frecventa in randul femeilor, fie de o deformare permanenta a coloanei vertebrale, cum ar fi scolioza sau cifoza.

Afectiunile vasculare, cum ar fi hemoragiile meningeale, insuficienta circulatorie cerebrala, anevrismul cerebral, arterita temporala, trombo-flebitele sau afectarea specifica a unui nerv cu originea in aceasta zona, asemeni nevralgiei Arnold, plaseaza durerea de ceafa intr-un tablou clinic caracteristic. In nevralgia Arnold durerea din ceafa este moderata sau intensa, persistenta si se prelungeste in zona occipitala, pana in crestetul capului, deseori deseori si cu dureri oculare. Durerea de ceafa este frecvent intalnita si in sindromul cefal-algic sau in sindromul vertiginos acut.

Hipertensiunea intracraniana benigna este o afectiune ce apare frecvent la femeile tinere si obeze si se manifesta prin cefalee, edem papilar, diplopie. Cefaleea din sindromul de hipertensiune intracraniana (sindromul HIC) apare dimineata, se asociaza cu varsaturi si persista putin pe parcursul zilei. Poate fi agravata de tuse, aplecarea capului inainte si acompaniata de tulburari de vedere.

O tumoare la nivel vertebral, medular sau cerebral se manifesta prin dureri intense si persistente la nivelul cefei. Uneori, infarctul miocardic sau angina pectorala pot avea localizari atipice, una dintre ele fiind in regiunea posterioara a gatului. Durerile sunt insotite de tensiunea si intepenirea cefei, de limitarea miscarilor gatului, de zgomote si cracmente, ce pot fi auzite de bolnav si de persoanele din jurul lui precum si de manifestari clinice specifice maladiei cauzale.

Cefaleea de stres, prezenta pe toata durata zilei si mult mai severa noaptea, pe langa localizarea bitemporala, sau ca o banda stransa in jurul capului, prezinta o localizare occipitala.

Denumirea de torticolis ugereaza o afectiune ce intereseaza musculatura cefei, mai ales muschiul trapez si sternocleidomastoidian si apare dupa o expunere la frig sau la un curent de aer rece. Afectiunea se manifesta prin dureri cervicale spontane sau in legatura cu miscarile capului, limitate de existenta unei contracturi musculare.

In mod general, durerile ce apar preponderent dimineata sunt de natura inflamatorie iar cele care apar la sfarsitul zilei sunt cele de pozitie. Durerile care persista pe tot parcursul zilei, sunt date de un cancer sau o infectie. O durere ce apare la rotatia capului arata o suferinta a vertebrelor inferioare, iar o durere determinata de flexie (aplecarea capului in fata), arata o suferinta a vertebrelor inferioare. Pe de alta parte, durerile ce apar in flexie tradeaza o afectare meningeala, de natura infectioasa sau hemoragica, in timp ce durerile determinate de extensia capului, (aplecarea capului pe spate) arata o inflamatie osteoarticulara sau o infectie. O durere de ceafa cu iradiere atat in umar cat si in brat insotita de amorteala, intepaturi si o scadere a fortei musculare, sugereaza o compresiune a unui nerv, prin spondiloza cervicala, hernie de disc, tumori sau traumatisme. In suferintele prin suprasolicitarea posturala, ceafa prezinta contractura musculara, este tensionata si intepenita, iar durerile se intensifica la atingere si cedeaza prin masaj bland. In meningita, pe langa starile febrile, sensibilitatea la lumina, eruptiile cutanate, bolnavul prezinta importante dureri de cap cu localizare occipitala.

Obiectivele masajului terapeutic in tratarea durerilor de ceafa sunt diminuarea durerilor si relaxarea musculaturii interesate. Manevrele destinate masajului cefei, sunt efectuate usor, in ritm lent, avand ca si rezultat obtinerea efectelor calmante si miorelaxante. Masajul zonei cefei trebuie efectuat numai de catre o persoana cu cunostinte temeinice in domeniul masajului si in domeniul medical in general, intr-un cadru specializat, pentru ca acest tip de masaj presupune aplicarea unor anumite tehnici specifice. Atentie, aplicarea unor tehnici de masaj asupra zonei cefei, efectuate de catre o persoana fara cunostinte in acest domeniu pot periclita sanatatea celui suferind, accentuand totodata durerea si contractura musculara.

Adoptarea tratamentului prin kinetoterapie a durerilor de ceafa, presupune dealtfel munca alaturi de un kinetoterapeut in cadrul unui cabinet de kinetoterapie. Obiectivele principale ale acestui tratament sunt ca si in cazul masajului medical, ameliorarea durerilor si detensionarea musculaturii. Efectuarea exercitiilor de relaxare articulara si musculara, precum si exercitiile utilizate in scopul mentinerii si cresterii mobilitatii au ca si efect eliberarea traseelor sangvine si nervoase. Kinetoterapia recomanda adoptarea unor pozitii cat mai fiziologice la lucru cat si in timpul somnului si perioade repetate de odihna, dar nu prelungite, caci imobilizarea articulatiei poate accentua durerea.

Printre procedeele de fizioterapie, cele mai cunoscute si frecvent utilizate sunt ultrasunetele si termoterapia, de preferat aplicata inaintea masajului medical. Aplicarea de caldura locala are rol in diminuarea contracturii musculare. De asemeni este recomandata folosirea paturilor electrice sau alternanta de rece cald.

Programeaza-te la o sedinta de evaluare si uita definitiv de dureri!

"Principalul nostru obiectiv, inca de la infiintarea acestui centru de recuperare medicala este obtinerea unui randament terapeutic cat mai ridicat. Sedinta de evaluare terapeutica ne-a ajutat foarte mult in indeplinirea acestui obiectiv deoarece ii creaza fiziokinetoterapeutului posibilitatea de a se familiariza cu cazul pacientului, de a studia cu atentie actele medicale, de a stabili cele mai importante obiective terapeutice si de a alcatui un plan de tratament suficient de complex pentru a obtine eficienta terapeutica asteptata. Consilierea pacientului este un alt beneficiu major al acestei sedinte deoarece acesta va sti care sunt pasii procesului de recuperare, va sti ce sa evite pe viitor si ce ii face bine. Sedinta de evaluare este primul pas in construirea relatiei atat de necesare pacient - specialist si constituie fundatia oricarui tratament de recuperare reusit." - Serban Dragos, fondator KinetikMed


Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara programarea telefonica pentru o sedinta de evaluare terapeutica efectuata de catre unul dintre fiziokinetoterapeutii nostri. In cadrul acestei sedinte se vor efectua toate testele neuromusculare si articulare specifice, vei beneficia de consiliere de specialitate si ti se va alcatui planul de tratament individualizat.

Programare sedinta evaluare Informatii sedinta evaluare

Preturi pachete de tratament complete

Toate pachetele includ suport online sau telefonic. Pachetele nu includ taxa de acces in Stadionul Cluj Arena.

 • Pachet 12 sedinte
 • 1200 RON

 • 930 RON

 • doar 80 RON / sedinta

 • valabil 4 saptamani
 • 12 proceduri kinetoterapie
 • 12 proceduri electroterapie
 • 12 proceduri laserterapie
 • 12 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 18 sedinte
 • 1800 RON

 • 1290 RON

 • doar 75 RON / sedinta

 • valabil 8 saptamani
 • 18 proceduri kinetoterapie
 • 18 proceduri electroterapie
 • 18 proceduri laserterapie
 • 18 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 24 sedinte
 • 2400 RON

 • 1590 RON

 • doar 70 RON / sedinta

 • valabil 12 saptamani
 • 24 proceduri kinetoterapie
 • 24 proceduri electroterapie
 • 24 proceduri laserterapie
 • 24 proceduri masaj
 • Ma programez
 

* Pentru toate pachetele sau sedintele de tratament, se mai achita suplimentar taxa de acces in Stadionul Cluj Arena (6 RON/intrare sau 30 RON/luna).

Vrei sa discuti fata in fata cu un fiziokinetoterapeut?

Intalneste-te fata in fata cu un fiziokinetoterapeut si discuta despre afectiunile tale. Acesta iti va face toate testele neuromusculare si articulare necesare, te va ajuta sa stabiliti impreuna obiectivele terapeutice si iti va alcatui un plan de tratament personalizat. Vei beneficia de consultanta si indrumare pe toata perioada tratamentului. Lucram doar pe baza de programare si nu vei fi nevoit sa stai nici o clipa in sala de asteptare. E simplu, rapid si eficient!