Tratamente de recuperare

tratamente complete de recuperare medicala...Afla cum am ajutat mii de pacienti sa scape de dureri! Viata agitata, stresul, poluarea si chiar diferentele de temperatura reprezinta doar citeva dintre cele mai importante cauze ale aparitiei durerilor de cap sau a cefaleei. Tumora cerebrala este cea mai periculoasa afectiune de care poate suferi un bolnav cu dureri de cap. Aceasta este mascata de o durere de cap. Tumora mai este insotita de varsaturi dar si de multiplicari ale fondului de ochi, care pot fi detectate doar in urma examenului oftalmologic. Accidentul cerebral este o alta afectiune care poate fi anuntata de cefalee. Tensiunea mare poate crea durere vasculara in cap similara migrenei. Cefaleea este cel putin o problema pe care o poate cauza hipertensiunea. Cefaleea poate fi primara, neasociata cu o alta afectiune: migrena, cefaleea tensionala si cefaleea in ciorchine. Cefaleea mai poate fi secundara secundara si constituie simptomul unei afectiuni.

Durerea, cel mai important si frecvent semnal al organismului, ne avertizeaza asupra unor nereguli aparute. Intensitatea durerii, durata precum si localizarea lor este diferita in stransa legatura de cauza care le-a determinat. De cele mai multe ori, durerea localizata in regiunea capului poate sa reprezinte un mic semnal de alarma al unei simple oboseli. Desigur, nu putem lua in calcul aceasta notiune generalizata pe fondul unei posibile oboseli, fara a consulta mai curand un medic.

Printre cauzele majore ale aparitiei durerilor de cap se remarca stresul, pe fondul agitatiei, a epuizarii, a emotiilor reprimate, raceala, starile febrile sau gripa care provoaca de obicei dureri puternice, sinuzitele (se pot manifesta cu o durere unilaterala constanta frontala sau cu o durere plictisitoare, localizata in centrul fruntii asociata cu sensibilitate locala), oboseala oculara sau alte tipuri ale tulburarilor de vedere ca si miopia sau hipermetropia, intoxicatiile, alergiile, insolatiile, intoleranta la anumite medicamente sau alimente, variatiile presiunii atmosferice, sindromul de hipertensiune intracraniana, cefaleea de tensiune bilaterala sau unilaterala, hemoragii subarahnoidiene (se manifesta ca o lovitura de maciuca si poate fi posibila si fara rigiditatea cefei), meningite, encefalite, durerea de cap survenita in urma unui traumatism, tumori cerebrale, accident vascular cerebral, spondiloza cervicala, etc.

Durerile de cap prezente in zona occipitala sau frontala pot semnala o contractare a musculaturii sau un reumatism in regiunea cefei si a coloanei vertebrale. Durerile de cap difuze, cu manifestare in timpul zilei, sunt caracteristice neurasteniei. Durerile de cap insotite de febra, varsaturi, intepenirea cefei sunt tipice meningoencefalitei. Durerile de cap cu manifestare nocturna sunt caracteristice tumorilor cerebrale.

De cele mai multe ori, durerea se instaleaza bilateral, iar uneori se deplaseaza inspre ceafa. Daca exista o cefalee bilaterala, asociata cu ameteli si rigiditatea cefei, trebuie exclusa posibilitatea unei meningite, encefalite sau hemoragii subarahnoidiene. Cefaleea episodica sau nevralgia migrenoasa este mai frecventa la barbati decat la femei si poate debuta la orice varsta. Este unilaterala si intotdeauna de aceeasi parte. In cefaleea de stres durerea este prezenta pe toata durata zilei, fiind mai severa noaptea, in general localizata bitemporal, occipital, sau ca o banda stransa in jurul capului. Cefaleea din sindromul de hipertensiune intracraniana, hipertensiunea severa si hipertensiunea intracraniana benigna apare dimineata, se asociaza cu varsaturi, dar persista putin pe parcursul zilei. Poate fi agravata de tuse sau de aplecarea inainte si poate fi acompaniata de tulburari de vedere.

Sub numele de masaj al capului se folosesc procedeele aplicate asupra portiunii paroase a acestuia. Masajul capului se poate aplica pe toata intinderea sau partial: pe frunte, crestet, pe partile laterale, si pe partea posterioara. Masajul capului influenteaza atat partile moi care acopera craniul , cat si organele din cavitatea craniana. Este indicat in tratamentul nevralgiilor, al migrenelor, al oboselii, etc.

Stimuland circulatia in piele, masajul capului amelioreaza si nutritia parului. In scopul ameliorarii durerilor de cap, tehnicile folosite in masajul medical vor viza obtinerea de efecte calmante. Prin mecanisme vasomotoare derivate si decongestionate, regleaza circulatia endocraniana si imbunatateste functiile vegetative ale sistemului nervos central. Produce linistirea sistemului nervos central, reduce starea de incordare si favorizeaza somnul. Ameliorarea durerilor de cap se poate obtine si prin presopunctura in diverse puncte.

In vederea alinarii durerilor de cap, tratamentul prin kinetoterapie incurajeaza stimularea circulatiei prin gimnastica faciala energica. Alternarea incordarii cu destindere are in acest caz ca rezultat detensionarea muschilor capului si posibilitatea eliminarii reziduurilor. Se efectueaza exercitii de relaxare a musculaturii capului si a cefei ce au ca si efect eliberarea traseelor sanguine si nervoase.

Sedintele de fizioterapie, asociate cu masajul medical, sunt recomandate a fi efectuate inaintea tratamentului kinetic. Aceasta forma de tratament actioneaza direct asupra durerilor de cap. Fizioterapia intervine in calmarea durerilor, tonifica musculatura cefei si relaxeaza musculatura din zona cervicala. Efectele fizioterapiei sunt mult mai benefice si mai de lunga durata daca aceste proceduri se asociaza cu masajul medical.

Corpul omenesc este un organism complet si complex, un apanaj al naturii care necesita a fi inteles si tratat in conditii profesioniste. Cabinetul nostru va pune la dispozitie servicii alcatuite din kinetoterapie, fizioterapie, masaj medical, intr-un cadru autorizat de personal calificat. La solicitarea dumneavoastra va putem pune la dispozitie informatii utile despre terapiile folosite, combinand informatiile medicale cu cele fiziokinetoterapeutice.

Programeaza-te la o sedinta de evaluare si uita definitiv de dureri!

"Principalul nostru obiectiv, inca de la infiintarea acestui centru de recuperare medicala este obtinerea unui randament terapeutic cat mai ridicat. Sedinta de evaluare terapeutica ne-a ajutat foarte mult in indeplinirea acestui obiectiv deoarece ii creaza fiziokinetoterapeutului posibilitatea de a se familiariza cu cazul pacientului, de a studia cu atentie actele medicale, de a stabili cele mai importante obiective terapeutice si de a alcatui un plan de tratament suficient de complex pentru a obtine eficienta terapeutica asteptata. Consilierea pacientului este un alt beneficiu major al acestei sedinte deoarece acesta va sti care sunt pasii procesului de recuperare, va sti ce sa evite pe viitor si ce ii face bine. Sedinta de evaluare este primul pas in construirea relatiei atat de necesare pacient - specialist si constituie fundatia oricarui tratament de recuperare reusit." - Serban Dragos, fondator KinetikMed


Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara programarea telefonica pentru o sedinta de evaluare terapeutica efectuata de catre unul dintre fiziokinetoterapeutii nostri. In cadrul acestei sedinte se vor efectua toate testele neuromusculare si articulare specifice, vei beneficia de consiliere de specialitate si ti se va alcatui planul de tratament individualizat.

Programare sedinta evaluare Informatii sedinta evaluare

Preturi pachete de tratament complete

Toate pachetele includ suport online sau telefonic. Pachetele nu includ taxa de acces in Stadionul Cluj Arena.

 • Pachet 12 sedinte
 • 1200 RON

 • 930 RON

 • doar 80 RON / sedinta

 • valabil 4 saptamani
 • 12 proceduri kinetoterapie
 • 12 proceduri electroterapie
 • 12 proceduri laserterapie
 • 12 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 18 sedinte
 • 1800 RON

 • 1290 RON

 • doar 75 RON / sedinta

 • valabil 8 saptamani
 • 18 proceduri kinetoterapie
 • 18 proceduri electroterapie
 • 18 proceduri laserterapie
 • 18 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 24 sedinte
 • 2400 RON

 • 1590 RON

 • doar 70 RON / sedinta

 • valabil 12 saptamani
 • 24 proceduri kinetoterapie
 • 24 proceduri electroterapie
 • 24 proceduri laserterapie
 • 24 proceduri masaj
 • Ma programez
 

* Pentru toate pachetele sau sedintele de tratament, se mai achita suplimentar taxa de acces in Stadionul Cluj Arena (6 RON/intrare sau 30 RON/luna).

Vrei sa discuti fata in fata cu un fiziokinetoterapeut?

Intalneste-te fata in fata cu un fiziokinetoterapeut si discuta despre afectiunile tale. Acesta iti va face toate testele neuromusculare si articulare necesare, te va ajuta sa stabiliti impreuna obiectivele terapeutice si iti va alcatui un plan de tratament personalizat. Vei beneficia de consultanta si indrumare pe toata perioada tratamentului. Lucram doar pe baza de programare si nu vei fi nevoit sa stai nici o clipa in sala de asteptare. E simplu, rapid si eficient!