Tratamente de recuperare

tratamente complete de recuperare medicala...Oboseala este in general, definita ca un sentiment de lipsa de energie si motivatie, care poate fi fizica, mentala sau ambele. Oboseala nu este la fel ca somnolenta, dar dorinta de a dormi poate insoti oboseala. Apatia este un sentiment de indiferenta care poate insoti oboseala sau exista independent. In plus, persoanele descriu de multe ori oboseala folosind o varietate de termeni, inclusiv obosit, slabit, epuizat, stare generala de rau, apatie, lipsa de energie si sentiment de terminare. Care sunt cauzele frecvente ale oboselii cronice?
Aproape toata lumea se lupta cu oboseala sau suprasolicitare din cand in cand. Astfel de cazuri de oboseala temporara au de obicei o cauza de identificat si un remediu probabil. Oboseala cronica, pe de alta parte, dureaza mai mult si este mai profunda. Este o stare aproape constanta de oboseala care se dezvolta in timp si diminueaza energia si capacitatea mentala. Oboseala la acest nivel are impact emotional si psihologic al bunastarii persoanei in cauza. Oboseala nu este acelasi lucru ca si somnolenta, desi este adesea insotita de o dorinta de a dormi si o lipsa a motivatiei de a face ceva.

De cele mai multe ori, oboseala poate fi urmarea uneia sau a mai multor obiceiuri sau rutini. Facand un inventar rapid al lucrurilor care ar putea fi responsabile pentru oboseala, facem primul pas spre vindecare. In general, cele mai multe cazuri de oboseala pot fi atribuite in trei domenii: factorii de stil de viata, conditiile medicale sau problemele psihologice. Factorii stilului de viata. Sentimentele de oboseala de multe ori au o cauza evidenta, cum ar fi: consumul de alcool sau abuzul; utilizarea cofeinei; activitatea fizica excesiva; inactivitatea; lipsa somnului; medicamentele, cum ar fi antihistaminice, medicamentele antitusive si remediile reci; obiceiurile alimentare nesanatoase. Conditii psihologice. Oboseala este un simptom comun de probleme de sanatate mintala, cum ar fi: anxietate; depresie; durere; stres. Conditii medicale. Epuizarea inexorabil poate fi un semn de o conditie medicala sau boala care sta la baza, cum ar fi: insuficienta hepatica acuta; anemie; cancer; boli renale cronice; BPOC; emfizem; boli de inima; hipertiroidism si hipotiroidism; obezitatea; sindromul picioarelor nelinistite; apnee in somn; diabet zaharat.

Ce se urmareste prin tratamentul oboselii cronice?
Obiectivele medicale de recuperare a oboselii includ: reducerea factorilor de risc; schimbarea stilului de viata, un stil activ; respectarea programului de odihna si somn; reducerea anxietatii si a stresului; ameliorarea simptomelor; mentinerea tonusului muscular; mentinerea mobilitatii si flexibilitatii articulare; reducerea durerilor; obtinerea relaxarii musculaturii corpului.

In ce consta concret tratamentul oboselii cronice?
Inceperea tratamentului recuperator al oboselii presupune o programare telefonica la cabinetul de kinetoterapie in vederea unei evaluari initiale facute de catre un fizioterapeut. Aceasta evaluare are ca scop analizarea situatiei in care va aflati, stabilirea obiectivelor de tratament si elaborarea programului de exercitii. In elaborarea programului de exercitii se va tine cont de obiectivele stabilite anterior, veti primi toata consiliere de care aveti nevoie. Recuperarea se face cu terapie combinata (kinetoterapie, electroterapie, laserterapie si masaj terapeutic), aceste terpii au rolul de a maximiza efectele si rezultatele obtinute cu ajutorul recuperarii. Kinetoterapia vizeaza reducerea oboselii si a simpomelor acesteia prin exercitii aerobice, active, cu rezistenta, cu tot felul de aparate, metoda de relaxare Jacobson, exercitii care capteaza atentia, interactive, etc. Laserterapia actioneaza in profunzimea tesuturilor, sedand durerea si grabind refacerea acestora. Electroterapia stimuleaza musculatura, decontractureaza, miorelaxeaza si imbunatateste circulatia sangelui si cea a limfei. Masajul teraputic este o terapie care se muleaza foarte bine la tratamentul oboselii deoarece are efect calmant, miorelaxant, tonifiant, decontracturant, sedativ si vasculotrofic.

De ce este atat de eficient conceptul de terapie combinata?
Pentru ca un tratament de recuperare medicala sa fie eficient, trebuie respectate anumite protocoale. Nerespectarea cu strictete a acestora ingreuneaza mult procesul de recuperare si scade eficienta tratamentelor. Fiecare procedura de tratament are un rol bine stabilit. Terapia combinata imbina mai multe proceduri, care se completeaza reciproc si ne ajuta sa atingem obiectivele prestabilite intr-o perioada mai scurta, in conditii de maxima siguranta. La centrul nostru lucram dupa conceptul de terapie combinata si efectuam printre altele proceduri de electroterapie, laserterapie, kinetoterapie si masaj medical, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte. Unele proceduri au rolul de a scadea inflamatia si durerile, altele de a creste forta musculara, mobilitatea, coordonarea, rezistenta sau echilibrul. Folosite impreuna si intr-un mod profesionist, procedurile de tratament maximizeaza randamentul terapeutic si cresc sansele pentru o recuperare completa, fara sechele sau recidive. Aceasta abordare moderna a tratamentelor ne-a ajutat sa recuperam complet mii de pacienti cu o vasta patologie in ultimii ani.

Cum poti sa incepi un tratament de recuperare?
Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara o programare telefonica pentru o sedinta de evaluare. Aceasta sedinta de evaluare este efectuata de catre un fiziokinetoterapeut si are ca obiective familiarizarea acestuia cu cazul tau, oferirea de consiliere necesara, stabilirea obiectivelor terapeutuce si alcatuirea planului de tratament care va determina atingerea acestor obiective. Tot in cadrul acestei sedinte se vor face toate testele neuromusculare si articulare necesare. Fiziokinetoterapeutul iti va recomanda un pachet de tratament potrivit pentru situatia ta. Rugamintea noastra este sa iti organizezi timpul inainte de acesta evaluare, in asa fel incat sa poti face programarile pentru toate sedintele de tratament necesare. In acest fel te vei asigura ca vom fi disponibili in zilele si la orele dorite de tine.

Ce spune fondatorul centrului despre sedinta de evaluare?

"Principalul nostru obiectiv, inca de la infiintarea acestui centru de recuperare medicala este obtinerea unui randament terapeutic cat mai ridicat. Sedinta de evaluare terapeutica ne-a ajutat foarte mult in indeplinirea acestui obiectiv deoarece ii creaza fiziokinetoterapeutului posibilitatea de a se familiariza cu cazul pacientului, de a studia cu atentie actele medicale, de a stabili cele mai importante obiective terapeutice si de a alcatui un plan de tratament suficient de complex pentru a obtine eficienta terapeutica asteptata. Consilierea pacientului este un alt beneficiu major al acestei sedinte deoarece acesta va sti care sunt pasii procesului de recuperare, va sti ce sa evite pe viitor si ce ii face bine. Sedinta de evaluare este primul pas in construirea relatiei atat de necesare pacient - specialist si constituie fundatia oricarui tratament de recuperare reusit." - Serban Dragos, fondator KinetikMed


Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara programarea telefonica pentru o sedinta de evaluare terapeutica efectuata de catre unul dintre fiziokinetoterapeutii nostri. In cadrul acestei sedinte se vor efectua toate testele neuromusculare si articulare specifice, vei beneficia de consiliere de specialitate si ti se va alcatui planul de tratament individualizat.

Programare sedinta evaluare Informatii sedinta evaluare

Preturi pachete de tratament complete

Toate pachetele includ suport online sau telefonic. Pachetele nu includ taxa de acces in Stadionul Cluj Arena.

 • Pachet 12 sedinte
 • 1200 RON

 • 930 RON

 • doar 80 RON / sedinta

 • valabil 4 saptamani
 • 12 proceduri kinetoterapie
 • 12 proceduri electroterapie
 • 12 proceduri laserterapie
 • 12 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 18 sedinte
 • 1800 RON

 • 1290 RON

 • doar 75 RON / sedinta

 • valabil 8 saptamani
 • 18 proceduri kinetoterapie
 • 18 proceduri electroterapie
 • 18 proceduri laserterapie
 • 18 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 24 sedinte
 • 2400 RON

 • 1590 RON

 • doar 70 RON / sedinta

 • valabil 12 saptamani
 • 24 proceduri kinetoterapie
 • 24 proceduri electroterapie
 • 24 proceduri laserterapie
 • 24 proceduri masaj
 • Ma programez
 

* Pentru toate pachetele sau sedintele de tratament, se mai achita suplimentar taxa de acces in Stadionul Cluj Arena (6 RON/intrare sau 30 RON/luna).

Vrei sa discuti fata in fata cu un fiziokinetoterapeut?

Intalneste-te fata in fata cu un fiziokinetoterapeut si discuta despre afectiunile tale. Acesta iti va face toate testele neuromusculare si articulare necesare, te va ajuta sa stabiliti impreuna obiectivele terapeutice si iti va alcatui un plan de tratament personalizat. Vei beneficia de consultanta si indrumare pe toata perioada tratamentului. Lucram doar pe baza de programare si nu vei fi nevoit sa stai nici o clipa in sala de asteptare. E simplu, rapid si eficient!