Tratamente de recuperare

tratamente complete de recuperare medicala...Insomnia este o tulburare persistenta, care poate face greu adormitul si mentinerea starii de adormire sau ambele, in ciuda posibilitatii de somn adecvat. Insomnia, de obicei trezeste sentimentul de neodihna, care taxeaza capacitatea de a functiona pe timpul zilei. Insomnia poate afecta nu numai nivelul de energie ci si starea de spirit dar si sanatatea dumneavoastra, performanta de munca si a calitatii vietii. Cat de mult somn este suficient pentru o persoana, acest lucru variaza de la persoana la alta. Majoritatea adultilor au nevoie de sapte-opt ore de somn pe noapte. Care sunt cauzele frecvente ale insomniei?
Persoanele cu insomnie au unul sau mai multe dintre urmatoarele simptome: dificultate de a adormi; trezirea de multe ori in timpul noptii si probleme de a adormi inapoi; trezitul prea devreme de dimineata; senzatie de oboseala la trezire. Tipuri de Insomnie. Exista doua tipuri de insomnie: insomnie primara si insomnie secundara. Insomnia primara, inseamna ca o persoana are probleme de somn, care nu sunt asociate in mod direct cu orice alta stare de sanatate sau alta problema. Insomnia secundara inseamna ca o persoana are probleme de somn din alta cauza, cum ar fi starea de sanatate (de exemplu: astmul, depresia, artrita, cancerul sau arsuri la stomac); durere; medicamente pe care le luati, sau o substanta pe care o folositi (cum ar fi alcolul).

Deasemenea, insomnia variaza in functie de cat timp dureaza si cat de des apare. Aceasta poate fi de scurta durata, insomnie acuta sau de lunga durata, insomnie cronica. Poate aparea si disparea o perioada de timp, iar atunci persoana nu are probleme de somn. Insomnie acuta poate dura de la o noapte la cateva saptamani. Insomnia cronica este numita atunci cand o persoana are insomnie cel putin trei nopti pe saptamana pentru o luna sau mai mult.

Cauzele insomniei acute pot include: stresul semnificativ (pierderea locului de munca sau schimbarea, moartea unei persoane dragi, divort); boala; disconfort emotional sau fizic; factori de mediu, cum ar fi zgomotul, lumina sau temperaturile extreme (cald-rece) care interfereaza cu somnul; unele medicamente (de exemplu cele utilizate pentru a trata raceli, alergii, depresie, hipertensiune arteriala si astm) pot interfera cu somnul; interferente in programul normal de somn (trecerea de la o tura de zi la una de noapte). Cauzele insomniei cronice includ: depresie si anxietate; stres cronic; durere sau disconfort pe timpul noptii. Simptomele insomniei pot include: somnolenta in timpul zilei; oboseala generala; iritabilitate; probleme de concentrare sau memorie.

Ce se urmareste prin tratarea insomniei?
Obiectivele tratarii insomniei sunt urmatoarele: ameliorarea simptomelor; evitarea factorilor de risc; respectarea programului de ondihna si somn; mentinerea unui tonus general bun; cresterea antrenamentului la efort; formarea unui stil de viata activ; corectarea pozitiilor vicioase ale corpului.

In ce consta concret tratamentul pentru insomnie?
Tratamentul recuperator necesita o programare telefonica pentru o evaluare kinetica initiala facuta de catre un fizioteraput. Aceasta evaluare are rolul de a evalua starea dumneavoastra, de a stabili obiectivele programului de recuperare si de a elabora acest program de exercitii pe baza obiectivelor stabilite in prealabil. Programul recuperator este format din terapie combinata ce se face prin intermediul kinetoterapiei, electroterapiei, laserterapiei si masajului terapeutic. Aceste terapii aduse impreuna maximizeaza rezultatele recuperarii si imbunatatesc starea generala a pacientului. Kinetoterapia urmareste ameliorarea simptomelor insomniei prin exercitii de relaxare, respiratorii, active, la aparate, gimnastica Bobath, metoda Jacobson, etc. Electroterapia are efect calmant, antiinflamator, decontractutrant si stimulator al musculaturii. Laserterapia imbunatateste circulatia sanguina si limfatica si ajuta la vindecarea tesuturilor. Masajul terapeutic este calmant, relaxant, decontrcturant si un foarte bun tonifiant.

De ce este atat de eficient conceptul de terapie combinata?
Pentru ca un tratament de recuperare medicala sa fie eficient, trebuie respectate anumite protocoale. Nerespectarea cu strictete a acestora ingreuneaza mult procesul de recuperare si scade eficienta tratamentelor. Fiecare procedura de tratament are un rol bine stabilit. Terapia combinata imbina mai multe proceduri, care se completeaza reciproc si ne ajuta sa atingem obiectivele prestabilite intr-o perioada mai scurta, in conditii de maxima siguranta. La centrul nostru lucram dupa conceptul de terapie combinata si efectuam printre altele proceduri de electroterapie, laserterapie, kinetoterapie si masaj medical, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte. Unele proceduri au rolul de a scadea inflamatia si durerile, altele de a creste forta musculara, mobilitatea, coordonarea, rezistenta sau echilibrul. Folosite impreuna si intr-un mod profesionist, procedurile de tratament maximizeaza randamentul terapeutic si cresc sansele pentru o recuperare completa, fara sechele sau recidive. Aceasta abordare moderna a tratamentelor ne-a ajutat sa recuperam complet mii de pacienti cu o vasta patologie in ultimii ani.

Cum poti sa incepi un tratament de recuperare?
Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara o programare telefonica pentru o sedinta de evaluare. Aceasta sedinta de evaluare este efectuata de catre un fiziokinetoterapeut si are ca obiective familiarizarea acestuia cu cazul tau, oferirea de consiliere necesara, stabilirea obiectivelor terapeutuce si alcatuirea planului de tratament care va determina atingerea acestor obiective. Tot in cadrul acestei sedinte se vor face toate testele neuromusculare si articulare necesare. Fiziokinetoterapeutul iti va recomanda un pachet de tratament potrivit pentru situatia ta. Rugamintea noastra este sa iti organizezi timpul inainte de acesta evaluare, in asa fel incat sa poti face programarile pentru toate sedintele de tratament necesare. In acest fel te vei asigura ca vom fi disponibili in zilele si la orele dorite de tine.

Ce spune fondatorul centrului despre sedinta de evaluare?

"Principalul nostru obiectiv, inca de la infiintarea acestui centru de recuperare medicala este obtinerea unui randament terapeutic cat mai ridicat. Sedinta de evaluare terapeutica ne-a ajutat foarte mult in indeplinirea acestui obiectiv deoarece ii creaza fiziokinetoterapeutului posibilitatea de a se familiariza cu cazul pacientului, de a studia cu atentie actele medicale, de a stabili cele mai importante obiective terapeutice si de a alcatui un plan de tratament suficient de complex pentru a obtine eficienta terapeutica asteptata. Consilierea pacientului este un alt beneficiu major al acestei sedinte deoarece acesta va sti care sunt pasii procesului de recuperare, va sti ce sa evite pe viitor si ce ii face bine. Sedinta de evaluare este primul pas in construirea relatiei atat de necesare pacient - specialist si constituie fundatia oricarui tratament de recuperare reusit." - Serban Dragos, fondator KinetikMed


Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara programarea telefonica pentru o sedinta de evaluare terapeutica efectuata de catre unul dintre fiziokinetoterapeutii nostri. In cadrul acestei sedinte se vor efectua toate testele neuromusculare si articulare specifice, vei beneficia de consiliere de specialitate si ti se va alcatui planul de tratament individualizat.

Programare sedinta evaluare Informatii sedinta evaluare

Preturi pachete de tratament complete

Toate pachetele includ suport online sau telefonic. Pachetele nu includ taxa de acces in Stadionul Cluj Arena.

 • Pachet 12 sedinte
 • 1200 RON

 • 930 RON

 • doar 80 RON / sedinta

 • valabil 4 saptamani
 • 12 proceduri kinetoterapie
 • 12 proceduri electroterapie
 • 12 proceduri laserterapie
 • 12 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 18 sedinte
 • 1800 RON

 • 1290 RON

 • doar 75 RON / sedinta

 • valabil 8 saptamani
 • 18 proceduri kinetoterapie
 • 18 proceduri electroterapie
 • 18 proceduri laserterapie
 • 18 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 24 sedinte
 • 2400 RON

 • 1590 RON

 • doar 70 RON / sedinta

 • valabil 12 saptamani
 • 24 proceduri kinetoterapie
 • 24 proceduri electroterapie
 • 24 proceduri laserterapie
 • 24 proceduri masaj
 • Ma programez
 

* Pentru toate pachetele sau sedintele de tratament, se mai achita suplimentar taxa de acces in Stadionul Cluj Arena (6 RON/intrare sau 30 RON/luna).

Vrei sa discuti fata in fata cu un fiziokinetoterapeut?

Intalneste-te fata in fata cu un fiziokinetoterapeut si discuta despre afectiunile tale. Acesta iti va face toate testele neuromusculare si articulare necesare, te va ajuta sa stabiliti impreuna obiectivele terapeutice si iti va alcatui un plan de tratament personalizat. Vei beneficia de consultanta si indrumare pe toata perioada tratamentului. Lucram doar pe baza de programare si nu vei fi nevoit sa stai nici o clipa in sala de asteptare. E simplu, rapid si eficient!