Tratamente de recuperare

tratamente complete de recuperare medicala...Depresia reprezinta o tulburare de dispozitie care cauzeaza un sentiment persistent de tristete si pierderea interesului. Deasemenea, numit tulburare depresiva majora sau depresie clinica, aceasta afecteaza modul in care va simtiti si va comportati, poate duce la o varietate de probleme emotionale si fizice. Este posibil sa aveti probleme in executarea activitatilor normale de zi cu zi si, uneori, s-ar putea sa va simtiti ca si cum viata nu merita traita. Care sunt cauzele frecvente ale depresiei?
Tristetea sau scaderea starii de spirit sunt reatii normale la luptele vietii, obstacole si dezamagiri. Multi oameni folosesc cuvantul "depresie" pentru a explica aceste tipuri de sentimente, dar depresia este mult mai mult decat tristete. Unii oameni descriu depresie ca o "traire intr-o gaura neagra" sau ca au un sentiment de moarte iminenta. Cu toate acestea, unii oameni depresivi nu se simt tristi de tot, s-ar putea simti lipsiti de viata, goi si apatici sau barbatii in special, s-ar putea simti chiar furiosi, agresivi si agitati.

Oricare ar fi simptomele, depresia este diferita de tristetea normala prin faptul ca inghite viata ta de zi cu zi, interfereaza cu capacitatea de a lucra, de studia, de a manca, de a dormi si de a te distra. Sentimentele de neputinta, disperare si inutilitate sunt intens si inexorabil cu putin scutite daca e cazul. Desi depresia poate avea loc numai o singura data in timpul vietii, de obicei, oamenii au mai multe episoade de depresie. In timpul acestor episoade, simptomele apar in cea mai mare parte a zilei, aproape in fiecare zi si pot include: sentimentele de tristete, goliciune sau lipsa de speranta; izbucniri de furie, iritabilitate sau frustrare, chiar la probleme mici; pierderea interesului sau a placerii in cele mai multe sau in toate activitatile normale, cum ar fi sexul, hobby-uri sau sporturi; tulburari de somn, inclusiv insomnie sau dormit prea mult; oboseala si lipsa de energie, astfel incat chiar si unele sarcini usoare cer efort suplimentar; modificari ale apetitului, de multe ori reducerea poftei de mancare si pierderea in greutate, dar pofta de alimente si cresterea in greutate a crescut la unele persoane; anxietate, agitatie sau neliniste; incetinirea gandirii, vorbirii sau a miscarii corpului; sentimente de inutilitate sau vinovatie, fixate pe trecut, esecuri sau vina pentru lucruri care nu sunt responsabilitatea dumneavoastra; gandire, concentrare, luarea deciziilor si amintirea diverselor lucruri; ganduri frecvente sau recurente de moarte, ideatie suicidara, tentative de suicid; probleme fizice inexplicabile, cum ar fi dureri de spate sau dureri de cap. Nu se stie exact ce cauzeaza depresie.

Ca si in multe tulburari mintale, o varietate de factori pot fi implicati, cum ar fi: diferentele biologice, persoanele cu depresie par sa aiba schimbari fizice in creier. Chimia creierului, neurotransmitatorii sunt in mod natural substante chimice cerebrale care probabil joaca un rol in depresie. Studii recente indica faptul ca modificarile in functie, efectul acestor neurotransmitatori si modul in care interactioneaza cu neurocircuitele implicate in mentinerea stabilitatii starii de spirit pot juca un rol semnificativ in depresie si tratamentul acesteia. Hormonii, schimbarile hormonale in echilibru organismului pot fi implicate in producerea sau declansarea depresiei. Trasaturi mostenite, depresia este mai frecventa la persoanele ale caror rude au, deasemenea, aceasta conditie.

Ce se urmareste prin tratarea depresiei?
Obiectivele de recuperare ale depresiei includ: ameliorarea simptomelor; reducerea factorilor de risc; implicarea in activitati fizice atractive; schimbarea stilului de viata; schimbarea alimentatiei; mentinerea fortei si rezistentei musculare; mentinerea mobilitatii corpului; corectarea pozitiilor vicioase; un stil de viata activ. Pentru inceperea tratamentului recuperator necesita o programare telefonica pentru o evaluare initaial facuta de un fizioterapeut. Acesta evalueaza starea in care va aflati, stabileste obiectivele programului de tratament si alcatuieste programul de exercitii pe baza obiectivelor stabilite. Veti primi toata consilierea de care aveti nevoie si raspuns la unele intrebari.

In ce consta concret tratamentul pentru depresie?
Tratamentul se bazeaza pe kinetoterapie, electroterapie, laserterapie si masaj terapeutic, aceste terapii se numesc terapii combinate si cresc randamentul tratamentului recuperator al depresiei. Kinetoterapia urmareste ameliorarea simptomelor prin metode de relaxare, mobilizari, manipulari, exercitii active, active cu rezistenta, la aparate, cu mingi, si alte tehnici. Electroterapia reduce durerea, inflamatia, stimuleaza musculatura si ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine. Laserterapia are efect sedativ, actionand in profunzime si ajutand la regenerarea tesuturilor. Masajul terapeutic este puternic relaxant, decontracxturand, reducand tensiunea musculara, imbunatatind circulatia si nutritia tesuturilor.

De ce este atat de eficient conceptul de terapie combinata?
Pentru ca un tratament de recuperare medicala sa fie eficient, trebuie respectate anumite protocoale. Nerespectarea cu strictete a acestora ingreuneaza mult procesul de recuperare si scade eficienta tratamentelor. Fiecare procedura de tratament are un rol bine stabilit. Terapia combinata imbina mai multe proceduri, care se completeaza reciproc si ne ajuta sa atingem obiectivele prestabilite intr-o perioada mai scurta, in conditii de maxima siguranta. La centrul nostru lucram dupa conceptul de terapie combinata si efectuam printre altele proceduri de electroterapie, laserterapie, kinetoterapie si masaj medical, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte. Unele proceduri au rolul de a scadea inflamatia si durerile, altele de a creste forta musculara, mobilitatea, coordonarea, rezistenta sau echilibrul. Folosite impreuna si intr-un mod profesionist, procedurile de tratament maximizeaza randamentul terapeutic si cresc sansele pentru o recuperare completa, fara sechele sau recidive. Aceasta abordare moderna a tratamentelor ne-a ajutat sa recuperam complet mii de pacienti cu o vasta patologie in ultimii ani.

Cum poti sa incepi un tratament de recuperare?
Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara o programare telefonica pentru o sedinta de evaluare. Aceasta sedinta de evaluare este efectuata de catre un fiziokinetoterapeut si are ca obiective familiarizarea acestuia cu cazul tau, oferirea de consiliere necesara, stabilirea obiectivelor terapeutuce si alcatuirea planului de tratament care va determina atingerea acestor obiective. Tot in cadrul acestei sedinte se vor face toate testele neuromusculare si articulare necesare. Fiziokinetoterapeutul iti va recomanda un pachet de tratament potrivit pentru situatia ta. Rugamintea noastra este sa iti organizezi timpul inainte de acesta evaluare, in asa fel incat sa poti face programarile pentru toate sedintele de tratament necesare. In acest fel te vei asigura ca vom fi disponibili in zilele si la orele dorite de tine.

Ce spune fondatorul centrului despre sedinta de evaluare?

"Principalul nostru obiectiv, inca de la infiintarea acestui centru de recuperare medicala este obtinerea unui randament terapeutic cat mai ridicat. Sedinta de evaluare terapeutica ne-a ajutat foarte mult in indeplinirea acestui obiectiv deoarece ii creaza fiziokinetoterapeutului posibilitatea de a se familiariza cu cazul pacientului, de a studia cu atentie actele medicale, de a stabili cele mai importante obiective terapeutice si de a alcatui un plan de tratament suficient de complex pentru a obtine eficienta terapeutica asteptata. Consilierea pacientului este un alt beneficiu major al acestei sedinte deoarece acesta va sti care sunt pasii procesului de recuperare, va sti ce sa evite pe viitor si ce ii face bine. Sedinta de evaluare este primul pas in construirea relatiei atat de necesare pacient - specialist si constituie fundatia oricarui tratament de recuperare reusit." - Serban Dragos, fondator KinetikMed


Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara programarea telefonica pentru o sedinta de evaluare terapeutica efectuata de catre unul dintre fiziokinetoterapeutii nostri. In cadrul acestei sedinte se vor efectua toate testele neuromusculare si articulare specifice, vei beneficia de consiliere de specialitate si ti se va alcatui planul de tratament individualizat.

Programare sedinta evaluare Informatii sedinta evaluare

Preturi pachete de tratament complete

Toate pachetele includ suport online sau telefonic. Pachetele nu includ taxa de acces in Stadionul Cluj Arena.

 • Pachet 12 sedinte
 • 1200 RON

 • 930 RON

 • doar 80 RON / sedinta

 • valabil 4 saptamani
 • 12 proceduri kinetoterapie
 • 12 proceduri electroterapie
 • 12 proceduri laserterapie
 • 12 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 18 sedinte
 • 1800 RON

 • 1290 RON

 • doar 75 RON / sedinta

 • valabil 8 saptamani
 • 18 proceduri kinetoterapie
 • 18 proceduri electroterapie
 • 18 proceduri laserterapie
 • 18 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 24 sedinte
 • 2400 RON

 • 1590 RON

 • doar 70 RON / sedinta

 • valabil 12 saptamani
 • 24 proceduri kinetoterapie
 • 24 proceduri electroterapie
 • 24 proceduri laserterapie
 • 24 proceduri masaj
 • Ma programez
 

* Pentru toate pachetele sau sedintele de tratament, se mai achita suplimentar taxa de acces in Stadionul Cluj Arena (6 RON/intrare sau 30 RON/luna).

Vrei sa discuti fata in fata cu un fiziokinetoterapeut?

Intalneste-te fata in fata cu un fiziokinetoterapeut si discuta despre afectiunile tale. Acesta iti va face toate testele neuromusculare si articulare necesare, te va ajuta sa stabiliti impreuna obiectivele terapeutice si iti va alcatui un plan de tratament personalizat. Vei beneficia de consultanta si indrumare pe toata perioada tratamentului. Lucram doar pe baza de programare si nu vei fi nevoit sa stai nici o clipa in sala de asteptare. E simplu, rapid si eficient!