Tratamente de recuperare

tratamente complete de recuperare medicala...Cardiopatia ischemica este termenul dat problemelor cardiace care cauzeaza modificari la nivelul vaselor de sange care iriga muschiul inimii, miocardul, respectiv la nivelul arterelor coronare. Este o boala caracterizata prin reducerea aportului de sange de la nivelul inimii. Care sunt cauzele frecvente ale cardiopatiei ischemice?
Cand aportul de sange este redus, mai putin sange si oxigen ajunge la muschiul inimii. Aceasta se numeste boala coronariana sau insuficienta cardiaca si poate duce in cele din urma la atac de cord. Arterele coronare aprovizioneaza cu sange muschiul inimii si nu exista o alternativa a alimentarii cu sange. Asa ca un blocaj in arterele coronare reduce furnizarea de sange pentru muschiul inimii. Aproape intotdeauna ischemia se produce din cauza stenozarii, a micsorarii calibrului arterelor coronare mari, prin formarea in interiorul peretilor a placii aterosclerotice. Cauza majora a cardiopatiei ischemice este ateroscleroza, de obicei prezenta chiar si atunci cand lumenul arterei pare normal la angiograma. Cauzele afectarii vaselor inimii, numite si coronare, pot fi organice, adica structurale: cea mai frecventa cauza fiind ateroscleroza, depunerea colesterolului in peretii vaselor; functionale: spasmul coronarian si mixte. Cardiopatia ischemica poate fi: dureroasa, angina pectorala stabila si instabila, infarctul miocardic si nedureroasa, moartea subita coronariana, tulburarile de ritm si de conducere, insufucienta cardiaca de cauza ischemica. Factorii de risc pentru ateroscleroza, principala cauza a ischemiei miocardice sunt: ce nu pot fi modificati: varsta, sexul, istoricul familial de boala cardiovasculara; ce pot fi modificati: fumatul, alcoolul, obezitatea, dislipidemiea, hipertensiune arteriala (HTA), diabet zaharat.

Ce se urmareste prin recuperarea cardiopatiei ischemice?
Obiectivele kinetice in recuperarea cardiopatiei ischemice sunt: normalizarea greutatii corporale printr-un regim alimentar adecvat; intensificarea transportului de O2 pentru solicitarea dozata a cordului; diminuarea efectelor de stres din viata; marirea fortei si rezistentei grupelor musculare ale membrelor si trunchiului; imbunatatirea coordonarii in executarea diferitelor acte motrice.

In ce consta concret recuperarea cardiopatiei ischemice?
Tratamentul cardiopatiei ischemice se bazeaza pe kinetoterapie, adica exercitii de respiratie, exercitii cu mingi, exercitii de crestere a fortei si rezistentei musculare, stepper, bicicleta, exercitii cu bastoane, electroterapie si masaj terapeutic. Abordam terapia combinata datorita rezultatelor obtinute. Masajul este relaxant, destresant si decontracturant, electroterapia stimuleaza musculatura, reduce durerea si inflamatia. Laserterapia actioneaza in profunzine, are efect sedativ, vasculotrofic si antalgic iar kinetoterapia cuprinde exercitii de recuperare a deficitului si imbunatatesc forta si rezistenta musculara. Terapia combinata imbunatateste rezultatele recuperarii in cardiopatia ischemica si aduce un plus calitatii vietii pacientului.

De ce este atat de eficient conceptul de terapie combinata?
Pentru ca un tratament de recuperare medicala sa fie eficient, trebuie respectate anumite protocoale. Nerespectarea cu strictete a acestora ingreuneaza mult procesul de recuperare si scade eficienta tratamentelor. Fiecare procedura de tratament are un rol bine stabilit. Terapia combinata imbina mai multe proceduri, care se completeaza reciproc si ne ajuta sa atingem obiectivele prestabilite intr-o perioada mai scurta, in conditii de maxima siguranta. La centrul nostru lucram dupa conceptul de terapie combinata si efectuam printre altele proceduri de electroterapie, laserterapie, kinetoterapie si masaj medical, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte. Unele proceduri au rolul de a scadea inflamatia si durerile, altele de a creste forta musculara, mobilitatea, coordonarea, rezistenta sau echilibrul. Folosite impreuna si intr-un mod profesionist, procedurile de tratament maximizeaza randamentul terapeutic si cresc sansele pentru o recuperare completa, fara sechele sau recidive. Aceasta abordare moderna a tratamentelor ne-a ajutat sa recuperam complet mii de pacienti cu o vasta patologie in ultimii ani.

Cum poti sa incepi un tratament de recuperare?
Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara o programare telefonica pentru o sedinta de evaluare. Aceasta sedinta de evaluare este efectuata de catre un fiziokinetoterapeut si are ca obiective familiarizarea acestuia cu cazul tau, oferirea de consiliere necesara, stabilirea obiectivelor terapeutuce si alcatuirea planului de tratament care va determina atingerea acestor obiective. Tot in cadrul acestei sedinte se vor face toate testele neuromusculare si articulare necesare. Fiziokinetoterapeutul iti va recomanda un pachet de tratament potrivit pentru situatia ta. Rugamintea noastra este sa iti organizezi timpul inainte de acesta evaluare, in asa fel incat sa poti face programarile pentru toate sedintele de tratament necesare. In acest fel te vei asigura ca vom fi disponibili in zilele si la orele dorite de tine.

Ce spune fondatorul centrului despre sedinta de evaluare?

"Principalul nostru obiectiv, inca de la infiintarea acestui centru de recuperare medicala este obtinerea unui randament terapeutic cat mai ridicat. Sedinta de evaluare terapeutica ne-a ajutat foarte mult in indeplinirea acestui obiectiv deoarece ii creaza fiziokinetoterapeutului posibilitatea de a se familiariza cu cazul pacientului, de a studia cu atentie actele medicale, de a stabili cele mai importante obiective terapeutice si de a alcatui un plan de tratament suficient de complex pentru a obtine eficienta terapeutica asteptata. Consilierea pacientului este un alt beneficiu major al acestei sedinte deoarece acesta va sti care sunt pasii procesului de recuperare, va sti ce sa evite pe viitor si ce ii face bine. Sedinta de evaluare este primul pas in construirea relatiei atat de necesare pacient - specialist si constituie fundatia oricarui tratament de recuperare reusit." - Serban Dragos, fondator KinetikMed


Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara programarea telefonica pentru o sedinta de evaluare terapeutica efectuata de catre unul dintre fiziokinetoterapeutii nostri. In cadrul acestei sedinte se vor efectua toate testele neuromusculare si articulare specifice, vei beneficia de consiliere de specialitate si ti se va alcatui planul de tratament individualizat.

Programare sedinta evaluare Informatii sedinta evaluare

Preturi pachete de tratament complete

Toate pachetele includ suport online sau telefonic. Pachetele nu includ taxa de acces in Stadionul Cluj Arena.

 • Pachet 12 sedinte
 • 1200 RON

 • 930 RON

 • doar 80 RON / sedinta

 • valabil 4 saptamani
 • 12 proceduri kinetoterapie
 • 12 proceduri electroterapie
 • 12 proceduri laserterapie
 • 12 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 18 sedinte
 • 1800 RON

 • 1290 RON

 • doar 75 RON / sedinta

 • valabil 8 saptamani
 • 18 proceduri kinetoterapie
 • 18 proceduri electroterapie
 • 18 proceduri laserterapie
 • 18 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 24 sedinte
 • 2400 RON

 • 1590 RON

 • doar 70 RON / sedinta

 • valabil 12 saptamani
 • 24 proceduri kinetoterapie
 • 24 proceduri electroterapie
 • 24 proceduri laserterapie
 • 24 proceduri masaj
 • Ma programez
 

* Pentru toate pachetele sau sedintele de tratament, se mai achita suplimentar taxa de acces in Stadionul Cluj Arena (6 RON/intrare sau 30 RON/luna).

Vrei sa discuti fata in fata cu un fiziokinetoterapeut?

Intalneste-te fata in fata cu un fiziokinetoterapeut si discuta despre afectiunile tale. Acesta iti va face toate testele neuromusculare si articulare necesare, te va ajuta sa stabiliti impreuna obiectivele terapeutice si iti va alcatui un plan de tratament personalizat. Vei beneficia de consultanta si indrumare pe toata perioada tratamentului. Lucram doar pe baza de programare si nu vei fi nevoit sa stai nici o clipa in sala de asteptare. E simplu, rapid si eficient!