Tratamente de recuperare

tratamente complete de recuperare medicala...Bursita este umflarea si iritarea unei burse. O bursa este un sac plin cu lichid, care actioneaza ca un tampon intre muschi, tendoane, oase si piele si care scade frecarea si iritarea. Bursita este adesea un rezultat al suprasolicitarii. Care sunt cauzele frecvente ale bursitei?
Bursita poate fi cauzata de o schimbare a nivelului de activitate, cum ar fi: pregatirea pentru un maraton sau supraponderabilitatea. Bursita pot fi, deasemenea, cauzata de traume, artrita reumatoida, guta sau infectie. Uneori cauza nu poate fi identificata. Apare de obicei in umar, genunchi, cot si sold. Alte domenii care pot fi afectate includ tendonul lui Ahile si piciorul. Bursita este cel mai adesea cauzata de impacturi repetitive, minore pe zona sau de o leziune brusca, mai grava. Varsta, deasemenea, joaca un rol. Tendoanele cu inaintarea in varsta sunt mai putin capabile de a tolera stresul, sunt mai putin elastice si se rup mai usor. Exemple de activitati cu risc ridicat includ: gradinaritul, greblatul, tamplaritul, pictatul, spalatul, tenisul, golful, schiatul, aruncatul. Postura incorecta la locul de munca sau acasa si stretchingul gresit facut sau conditia fizica neadrecvata inainte de exercitiile fizice poate duce la bursita. Simptomele bursitei pot include oricare dintre urmatoarele: dureri articulare si sensibilitate atunci cand apasati in jurul articulatiei; rigiditate si dureri atunci cand miscati articulatia afectata; umflatura, caldura sau roseata in jurul articulatiei. Pentru a prevenii o evantuala bursita trebuie sa: evitati activitatile care agraveaza problema; odihniti zona lezata; folositi medicatie antiinflamatoare; puneti gheata pe zona afectata.

Ce se urmareste prin recuperarea bursitei?
Obiectivele urmarite in recuperarea bursitei sunt: reducerea durerii; reducerea inflamatiei; evitarea suprasolicitatii in faza acuta; mentinerea mobilitatii si flexibilitatii articulare; evitarea formarii placilor de aderenta; evitarea retracturilor capsulare; corectarea pozitiilor vicioase; cresterea fortei musculare. Daca tratamentul incepe din timp se evita agravarea acestei afectiuni si se recupereaza complet.

In ce consta concret recuperarea bursitei?
Programul de recuperare se axeaza pe kinetoterapie, electroterapie, masaj terapeutic si laserterapie. Lucram dupa conceptul de terapie combinata. Acest lucru creste randamentul tratamentului si scurteaza perioada recuperarii. Kinetoterapia se axeaza pe: mobilizari, tractiuni, manipulari, exercitii pasive, exercitii active, active cu rezistenta, cu tot felul de aparate, mingi, exercitii de relaxare, tehnici de facilitare neuroproprioceptiva pentru imbunatatirea fortei si a mobilitatiii articulare. Electroterapia ajuta la reducerea redorii, stimuleaza si decontractureaza musculatura, laserterapia are ca scop hranirea tesuturilor prin imbunatatirea circulatiei sanguine si actioneaza in profunzime. Masajul terapeutic amelioreaza starea pacientului, reducand durerea si imbunatatind circulatia sanguina si cea limfatica.

De ce este atat de eficient conceptul de terapie combinata?
Pentru ca un tratament de recuperare medicala sa fie eficient, trebuie respectate anumite protocoale. Nerespectarea cu strictete a acestora ingreuneaza mult procesul de recuperare si scade eficienta tratamentelor. Fiecare procedura de tratament are un rol bine stabilit. Terapia combinata imbina mai multe proceduri, care se completeaza reciproc si ne ajuta sa atingem obiectivele prestabilite intr-o perioada mai scurta, in conditii de maxima siguranta. La centrul nostru lucram dupa conceptul de terapie combinata si efectuam printre altele proceduri de electroterapie, laserterapie, kinetoterapie si masaj medical, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte. Unele proceduri au rolul de a scadea inflamatia si durerile, altele de a creste forta musculara, mobilitatea, coordonarea, rezistenta sau echilibrul. Folosite impreuna si intr-un mod profesionist, procedurile de tratament maximizeaza randamentul terapeutic si cresc sansele pentru o recuperare completa, fara sechele sau recidive. Aceasta abordare moderna a tratamentelor ne-a ajutat sa recuperam complet mii de pacienti cu o vasta patologie in ultimii ani.

Cum poti sa incepi un tratament de recuperare?
Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara o programare telefonica pentru o sedinta de evaluare. Aceasta sedinta de evaluare este efectuata de catre un fiziokinetoterapeut si are ca obiective familiarizarea acestuia cu cazul tau, oferirea de consiliere necesara, stabilirea obiectivelor terapeutuce si alcatuirea planului de tratament care va determina atingerea acestor obiective. Tot in cadrul acestei sedinte se vor face toate testele neuromusculare si articulare necesare. Fiziokinetoterapeutul iti va recomanda un pachet de tratament potrivit pentru situatia ta. Rugamintea noastra este sa iti organizezi timpul inainte de acesta evaluare, in asa fel incat sa poti face programarile pentru toate sedintele de tratament necesare. In acest fel te vei asigura ca vom fi disponibili in zilele si la orele dorite de tine.

Ce spune fondatorul centrului despre sedinta de evaluare?

"Principalul nostru obiectiv, inca de la infiintarea acestui centru de recuperare medicala este obtinerea unui randament terapeutic cat mai ridicat. Sedinta de evaluare terapeutica ne-a ajutat foarte mult in indeplinirea acestui obiectiv deoarece ii creaza fiziokinetoterapeutului posibilitatea de a se familiariza cu cazul pacientului, de a studia cu atentie actele medicale, de a stabili cele mai importante obiective terapeutice si de a alcatui un plan de tratament suficient de complex pentru a obtine eficienta terapeutica asteptata. Consilierea pacientului este un alt beneficiu major al acestei sedinte deoarece acesta va sti care sunt pasii procesului de recuperare, va sti ce sa evite pe viitor si ce ii face bine. Sedinta de evaluare este primul pas in construirea relatiei atat de necesare pacient - specialist si constituie fundatia oricarui tratament de recuperare reusit." - Serban Dragos, fondator KinetikMed


Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara programarea telefonica pentru o sedinta de evaluare terapeutica efectuata de catre unul dintre fiziokinetoterapeutii nostri. In cadrul acestei sedinte se vor efectua toate testele neuromusculare si articulare specifice, vei beneficia de consiliere de specialitate si ti se va alcatui planul de tratament individualizat.

Programare sedinta evaluare Informatii sedinta evaluare

Preturi pachete de tratament complete

Toate pachetele includ suport online sau telefonic. Pachetele nu includ taxa de acces in Stadionul Cluj Arena.

 • Pachet 12 sedinte
 • 1200 RON

 • 930 RON

 • doar 80 RON / sedinta

 • valabil 4 saptamani
 • 12 proceduri kinetoterapie
 • 12 proceduri electroterapie
 • 12 proceduri laserterapie
 • 12 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 18 sedinte
 • 1800 RON

 • 1290 RON

 • doar 75 RON / sedinta

 • valabil 8 saptamani
 • 18 proceduri kinetoterapie
 • 18 proceduri electroterapie
 • 18 proceduri laserterapie
 • 18 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 24 sedinte
 • 2400 RON

 • 1590 RON

 • doar 70 RON / sedinta

 • valabil 12 saptamani
 • 24 proceduri kinetoterapie
 • 24 proceduri electroterapie
 • 24 proceduri laserterapie
 • 24 proceduri masaj
 • Ma programez
 

* Pentru toate pachetele sau sedintele de tratament, se mai achita suplimentar taxa de acces in Stadionul Cluj Arena (6 RON/intrare sau 30 RON/luna).

Vrei sa discuti fata in fata cu un fiziokinetoterapeut?

Intalneste-te fata in fata cu un fiziokinetoterapeut si discuta despre afectiunile tale. Acesta iti va face toate testele neuromusculare si articulare necesare, te va ajuta sa stabiliti impreuna obiectivele terapeutice si iti va alcatui un plan de tratament personalizat. Vei beneficia de consultanta si indrumare pe toata perioada tratamentului. Lucram doar pe baza de programare si nu vei fi nevoit sa stai nici o clipa in sala de asteptare. E simplu, rapid si eficient!