Tratamente de recuperare

tratamente complete de recuperare medicala...Bronsita cronica este o afectiune de lunga durata a cailor respiratorii. Se caracterizeaza prin prezenta constanta a refluxului de tuse si a expectoratiei care are loc in fiecare zi, de minim trei luni pe o perioada de doi ani la rand. Care sunt cauzele frecvente ale bronsitei cronice?
Cauza majora a bronsitei cronice este fumatul, alte cauze sunt iritantele bronsice, de obicei inhalate in mod repetat de catre persoana afectata. In mod ideal, oamenii ar trebui sa solicite asistenta medicala inainte de a se dezvolta bronsita cronica. Oamenii ar trebui sa solicite asistenta pentru dependenta de tutun si tuse cronica ocazionala (mai putin de zi, timp de 3 luni), pentru a evita dezvoltarea potentialului bronsitei cronice. Cei cu bronsita cronica ar trebui sa solicite asistenta imediat pentru dispnee severa, cianoza si febra. Bronsita cronica este caracterizata prin: febra usoara, dificultati respiratorii, respiratie sueratoare, durere in plamani. Bronsita cronica are aceleasi simptome ca bronsita acuta. In bronsita cronica, tusea produce constant flegma galbena, verde sau alba. Bronsita cronica este o forma de boala pulmonara obstructiva. Bronsita din punct de vedere al cauzei care o determina se clasifica in: bronsita infectioasa, cauzata de agenti patogeni - virusuri, bacterii; bronsita iritativa, apare ca urmare a expunerii la vapori toxici sau praf.

Ce se urmareste prin recuperarea bronsitei cronice?
Obiectivele pe care le urmarim in tratarea bronsitei cronice sunt: tonifierea musculaturii respiratorii; dezobstructie bronsica; educarea ritmului respirator; reeducarea tusei; reantrenarea pacientului la efort; tonifierea musculaturii afectate in regim de scurtare (a musculaturii abdominale) si de alungire ( a musculaturii lombo sacrale); diminuarea frecventei respiratorii concomitent cu cresterea amplitudinii respiratorii; scaderea travaliului ventilator; diminuarea simptomatologiei; renuntarea la fumatul activ si pasiv; prevenirea invaliditatii respiratorii; cresterea calitatii vietii.

In ce consta concret recuperarea bronsitei cronice?
Programul de tratament este bazat pe terapie combinata adica kinetoterapie, electroterapie, laserterapie si masaj terapeutic. Noi abordam recuperarea prin terapia combinata deoarece efectele si randamentul recuperarii sunt mai ridicate. Tratamentul bronsitei cronice utilizeaza diferite metode si proceduri cu scop preventiv, curativ si recuperator. Kinetoterapia cuprinde tehnici de relaxare Jacobson, dezobstructie bronsica, posturari de drenaj bronsic, gimnastica corectoare, manipulari, reeducare respiratorie, antrenament la efort dozat, educarea vorbirii, bicicleta ergometrica, stepper, placa de echilibru s.a.. Electroterapia este antalgica, antiinflamatoare, sedativa iar laserterapia imbunatateste circulatia sanguna. Masajul terapeutic este relaxant si decontracturant da o stare de bine generala.

De ce este atat de eficient conceptul de terapie combinata?
Pentru ca un tratament de recuperare medicala sa fie eficient, trebuie respectate anumite protocoale. Nerespectarea cu strictete a acestora ingreuneaza mult procesul de recuperare si scade eficienta tratamentelor. Fiecare procedura de tratament are un rol bine stabilit. Terapia combinata imbina mai multe proceduri, care se completeaza reciproc si ne ajuta sa atingem obiectivele prestabilite intr-o perioada mai scurta, in conditii de maxima siguranta. La centrul nostru lucram dupa conceptul de terapie combinata si efectuam printre altele proceduri de electroterapie, laserterapie, kinetoterapie si masaj medical, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte. Unele proceduri au rolul de a scadea inflamatia si durerile, altele de a creste forta musculara, mobilitatea, coordonarea, rezistenta sau echilibrul. Folosite impreuna si intr-un mod profesionist, procedurile de tratament maximizeaza randamentul terapeutic si cresc sansele pentru o recuperare completa, fara sechele sau recidive. Aceasta abordare moderna a tratamentelor ne-a ajutat sa recuperam complet mii de pacienti cu o vasta patologie in ultimii ani.

Cum poti sa incepi un tratament de recuperare?
Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara o programare telefonica pentru o sedinta de evaluare. Aceasta sedinta de evaluare este efectuata de catre un fiziokinetoterapeut si are ca obiective familiarizarea acestuia cu cazul tau, oferirea de consiliere necesara, stabilirea obiectivelor terapeutuce si alcatuirea planului de tratament care va determina atingerea acestor obiective. Tot in cadrul acestei sedinte se vor face toate testele neuromusculare si articulare necesare. Fiziokinetoterapeutul iti va recomanda un pachet de tratament potrivit pentru situatia ta. Rugamintea noastra este sa iti organizezi timpul inainte de acesta evaluare, in asa fel incat sa poti face programarile pentru toate sedintele de tratament necesare. In acest fel te vei asigura ca vom fi disponibili in zilele si la orele dorite de tine.

Ce spune fondatorul centrului despre sedinta de evaluare?

"Principalul nostru obiectiv, inca de la infiintarea acestui centru de recuperare medicala este obtinerea unui randament terapeutic cat mai ridicat. Sedinta de evaluare terapeutica ne-a ajutat foarte mult in indeplinirea acestui obiectiv deoarece ii creaza fiziokinetoterapeutului posibilitatea de a se familiariza cu cazul pacientului, de a studia cu atentie actele medicale, de a stabili cele mai importante obiective terapeutice si de a alcatui un plan de tratament suficient de complex pentru a obtine eficienta terapeutica asteptata. Consilierea pacientului este un alt beneficiu major al acestei sedinte deoarece acesta va sti care sunt pasii procesului de recuperare, va sti ce sa evite pe viitor si ce ii face bine. Sedinta de evaluare este primul pas in construirea relatiei atat de necesare pacient - specialist si constituie fundatia oricarui tratament de recuperare reusit." - Serban Dragos, fondator KinetikMed


Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara programarea telefonica pentru o sedinta de evaluare terapeutica efectuata de catre unul dintre fiziokinetoterapeutii nostri. In cadrul acestei sedinte se vor efectua toate testele neuromusculare si articulare specifice, vei beneficia de consiliere de specialitate si ti se va alcatui planul de tratament individualizat.

Programare sedinta evaluare Informatii sedinta evaluare

Preturi pachete de tratament complete

Toate pachetele includ suport online sau telefonic. Pachetele nu includ taxa de acces in Stadionul Cluj Arena.

 • Pachet 12 sedinte
 • 1200 RON

 • 930 RON

 • doar 80 RON / sedinta

 • valabil 4 saptamani
 • 12 proceduri kinetoterapie
 • 12 proceduri electroterapie
 • 12 proceduri laserterapie
 • 12 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 18 sedinte
 • 1800 RON

 • 1290 RON

 • doar 75 RON / sedinta

 • valabil 8 saptamani
 • 18 proceduri kinetoterapie
 • 18 proceduri electroterapie
 • 18 proceduri laserterapie
 • 18 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 24 sedinte
 • 2400 RON

 • 1590 RON

 • doar 70 RON / sedinta

 • valabil 12 saptamani
 • 24 proceduri kinetoterapie
 • 24 proceduri electroterapie
 • 24 proceduri laserterapie
 • 24 proceduri masaj
 • Ma programez
 

* Pentru toate pachetele sau sedintele de tratament, se mai achita suplimentar taxa de acces in Stadionul Cluj Arena (6 RON/intrare sau 30 RON/luna).

Vrei sa discuti fata in fata cu un fiziokinetoterapeut?

Intalneste-te fata in fata cu un fiziokinetoterapeut si discuta despre afectiunile tale. Acesta iti va face toate testele neuromusculare si articulare necesare, te va ajuta sa stabiliti impreuna obiectivele terapeutice si iti va alcatui un plan de tratament personalizat. Vei beneficia de consultanta si indrumare pe toata perioada tratamentului. Lucram doar pe baza de programare si nu vei fi nevoit sa stai nici o clipa in sala de asteptare. E simplu, rapid si eficient!