Tratamente de recuperare

tratamente complete de recuperare medicala...Arterioscleroza obliteranta reprezinta ingustarea si blocarea treptata a arterei. Aterioscleroza implica depunerea de placi de colesterol si alte materiale pe partea interioara a peretilor arteriali. Simptomele vor depinde de localizarea arterelor afectate si de severitatea blocajului. Lista semnelor si simptomelor arteriosclerozei obliterante include 10 simptome enumerate: dureri musculare; membre reci; membre pale; amorteli ale membrelor; probleme la mers; slabiciune; amorteala; puls slab sau absent la nivelul membrelor; dureri in piept; culoarea vinetie a picioarelor. Care sunt cauzele frecvente ale aterosclerozei obliterante?
Boala este caracterizata prin ingrosarea si pierderea elasticitatii peretilor arteriali, numita popular "rigidizarea arterelor." Simptomele depind de sistemul de organe implicate. Boala afecteaza in primul rand arterele mari: aorta distala, arterele iliace, femurale, poplitee si altele. Cea mai frecventa cauza a arteriopatiei obliterante este, ateroscleroza. Factorii de risc in aparitia bolii sunt: diabetul zaharat; fumatul; hipertensiunea arteriala; dislipidemiile. La inceput ateroscleroza este intr-un stadiu asimptomatic. Formularea completa a aterosclerozei este boala arteriala periferica sau a membrelor inferioare. Dezvoltarea placilor aterosclerotice, asociata in grade diferite cu ateroscleroza, determina o reducere treptata a fluxului de sange circulant. Intre timp, circulatia colaterala se dezvolta si mentine fluxul arterial in aval. Rolul arterelor este de a "alimenta" cu sange tesuturile, inclusiv iliacele profunde si arterele femurale. Ca urmare a obstructiei cronice distale descreste debitul si presiunea sanguina. Importanta este dezvoltarea circulatiei colaterale, care asigura in buna parte fluxul sanguin distal de stenoza. Durerea este simptomul principal al ischemiei. Claudicatia intermitenta (crampa musculara) este primul tip de durere semnalata. Ea nu apare decat la efort (mers) si dispare rapid la oprirea efortului. Ateroscleroza membrelor inferioare poate ameninta vitalitatea unui membru, dar mai ales una din locatiile coronariene si cerebrale.

Ce se urmareste prin recuperarea aterosclerozei obliterante?
Principalul obiectiv in prezent consta in prevenirea bolii care este strans legata de fumat, lipide, carbohidrati si tulburari ale metabolismului. Alte obiective urmaresc: evitarea factorilor de risc; promovarea unui stil de viata aciv; promovarea relaxarii pacientilor; reducerea stazei venoase si a consecintelor sale; tonifierea musculaturii extremitatilor inferioare; prevenirea si tratamentul insuficientei venoase cronice; ameliorarea circulatiei arteriale; stimularea si mentinerea circulatiei de intoarcere prin punerea in functie a pompelor musculare; formarea si mentinerea reflexului de atitudine corporala corecta in statica si dinamica; limitarea ortostatismului.

In ce consta concret recuperarea aterosclerozei obliterante?
Tratamentul recuperator se face prin intermediul terapiei combinate (kinetoterapie, electroterapie, masaj terapeutic, laserterapie). Aceste terapii aduse impreuna sporesc vindecarea si grabesc refacerea deficitului. In cadrul sedintei de kinetoterapie se fac exercitii active, active cu rezistenta, posturari antideclive, exercitii de relaxare; exercitii respiratorii; exercitii de pompa musculara; gimnastica Burger cu scopul de a imbunatatii circulatia si de a tonifia musculatura membrelor inferioare. Electroterapia urmareste imbunatatirea circulatiei sanguine, a troficitatii tesuturilor si reducerea durerii si a inflamatiei. Masajul terapeutic actioneaza in profunzime, este un bun sedativ si produce relaxare musculara. Laserterapia produce caldura locala producand vasodilatatie, deci actioneaza in profunzime imbunatatind circutatia.

De ce este atat de eficient conceptul de terapie combinata?
Pentru ca un tratament de recuperare medicala sa fie eficient, trebuie respectate anumite protocoale. Nerespectarea cu strictete a acestora ingreuneaza mult procesul de recuperare si scade eficienta tratamentelor. Fiecare procedura de tratament are un rol bine stabilit. Terapia combinata imbina mai multe proceduri, care se completeaza reciproc si ne ajuta sa atingem obiectivele prestabilite intr-o perioada mai scurta, in conditii de maxima siguranta. La centrul nostru lucram dupa conceptul de terapie combinata si efectuam printre altele proceduri de electroterapie, laserterapie, kinetoterapie si masaj medical, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte. Unele proceduri au rolul de a scadea inflamatia si durerile, altele de a creste forta musculara, mobilitatea, coordonarea, rezistenta sau echilibrul. Folosite impreuna si intr-un mod profesionist, procedurile de tratament maximizeaza randamentul terapeutic si cresc sansele pentru o recuperare completa, fara sechele sau recidive. Aceasta abordare moderna a tratamentelor ne-a ajutat sa recuperam complet mii de pacienti cu o vasta patologie in ultimii ani.

Cum poti sa incepi un tratament de recuperare?
Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara o programare telefonica pentru o sedinta de evaluare. Aceasta sedinta de evaluare este efectuata de catre un fiziokinetoterapeut si are ca obiective familiarizarea acestuia cu cazul tau, oferirea de consiliere necesara, stabilirea obiectivelor terapeutuce si alcatuirea planului de tratament care va determina atingerea acestor obiective. Tot in cadrul acestei sedinte se vor face toate testele neuromusculare si articulare necesare. Fiziokinetoterapeutul iti va recomanda un pachet de tratament potrivit pentru situatia ta. Rugamintea noastra este sa iti organizezi timpul inainte de acesta evaluare, in asa fel incat sa poti face programarile pentru toate sedintele de tratament necesare. In acest fel te vei asigura ca vom fi disponibili in zilele si la orele dorite de tine.

Ce spune fondatorul centrului despre sedinta de evaluare?

"Principalul nostru obiectiv, inca de la infiintarea acestui centru de recuperare medicala este obtinerea unui randament terapeutic cat mai ridicat. Sedinta de evaluare terapeutica ne-a ajutat foarte mult in indeplinirea acestui obiectiv deoarece ii creaza fiziokinetoterapeutului posibilitatea de a se familiariza cu cazul pacientului, de a studia cu atentie actele medicale, de a stabili cele mai importante obiective terapeutice si de a alcatui un plan de tratament suficient de complex pentru a obtine eficienta terapeutica asteptata. Consilierea pacientului este un alt beneficiu major al acestei sedinte deoarece acesta va sti care sunt pasii procesului de recuperare, va sti ce sa evite pe viitor si ce ii face bine. Sedinta de evaluare este primul pas in construirea relatiei atat de necesare pacient - specialist si constituie fundatia oricarui tratament de recuperare reusit." - Serban Dragos, fondator KinetikMed


Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara programarea telefonica pentru o sedinta de evaluare terapeutica efectuata de catre unul dintre fiziokinetoterapeutii nostri. In cadrul acestei sedinte se vor efectua toate testele neuromusculare si articulare specifice, vei beneficia de consiliere de specialitate si ti se va alcatui planul de tratament individualizat.

Programare sedinta evaluare Informatii sedinta evaluare

Preturi pachete de tratament complete

Toate pachetele includ suport online sau telefonic. Pachetele nu includ taxa de acces in Stadionul Cluj Arena.

 • Pachet 12 sedinte
 • 1200 RON

 • 930 RON

 • doar 80 RON / sedinta

 • valabil 4 saptamani
 • 12 proceduri kinetoterapie
 • 12 proceduri electroterapie
 • 12 proceduri laserterapie
 • 12 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 18 sedinte
 • 1800 RON

 • 1290 RON

 • doar 75 RON / sedinta

 • valabil 8 saptamani
 • 18 proceduri kinetoterapie
 • 18 proceduri electroterapie
 • 18 proceduri laserterapie
 • 18 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 24 sedinte
 • 2400 RON

 • 1590 RON

 • doar 70 RON / sedinta

 • valabil 12 saptamani
 • 24 proceduri kinetoterapie
 • 24 proceduri electroterapie
 • 24 proceduri laserterapie
 • 24 proceduri masaj
 • Ma programez
 

* Pentru toate pachetele sau sedintele de tratament, se mai achita suplimentar taxa de acces in Stadionul Cluj Arena (6 RON/intrare sau 30 RON/luna).

Vrei sa discuti fata in fata cu un fiziokinetoterapeut?

Intalneste-te fata in fata cu un fiziokinetoterapeut si discuta despre afectiunile tale. Acesta iti va face toate testele neuromusculare si articulare necesare, te va ajuta sa stabiliti impreuna obiectivele terapeutice si iti va alcatui un plan de tratament personalizat. Vei beneficia de consultanta si indrumare pe toata perioada tratamentului. Lucram doar pe baza de programare si nu vei fi nevoit sa stai nici o clipa in sala de asteptare. E simplu, rapid si eficient!