Tratamente de recuperare

tratamente complete de recuperare medicala...Experimentarea anxietatii ocazionale este o parte normala a vietii. Cu toate acestea, persoanele cu tulburari de anxietate au frecvent griji si frica intensa, excesiva si persistenta la situatiile de zi cu zi. De multe ori, tulburarile de anxietate implica episoade de sentimente de anxietate intensa brusca si frica sau teroarea care ating varful in cateva minute, atacuri de panica repetate. Aceste sentimente de anxietate si panica interfera cu activitatile de zi cu zi, sunt greu de controlat, nu au o legatura cu pericolul real si pot dura mult timp. Care sunt cauzele frecvente ale anxietatii?
Simptomele pot incepe in timpul copilariei sau adolescentei si continua la varsta maturitatii. Exemple de tulburari de anxietate includ tulburarea de anxietate sociala (fobie sociala), fobii specifice si tulburari de anxietate de separare. O persoana poate avea mai mult de o tulburare de anxietate. Uneori rezultatele anxietatii vin de la o afectiune care are nevoie de tratament. Indiferent de ce forma de anxietate aveti, tratamentul kinetic ajuta foarte bine la recuperarea acesteia.

Semnele si simptomele anxietatii frecvente includ: senzatie de nervozitate; senzatie de putere; sentiment de pericol permanent, panica; cresterea ritmului cardiac; hiperventilatie; transpiratie; tremur; senzatie de slabiciune sau oboseala; probleme de concentrare sau gandire. Ca si in multe conditii de sanatate mintala, cauza exacta a tulburari de anxietate nu este pe deplin intelesa. Experientele de viata, cum ar fi evenimente traumatice, declansatoare de tulburari de anxietate la persoanele care sunt deja predispuse la a deveni anxioase. Trasaturi mostenite deasemenea, pot fi un factor. Pentru unele persoane, anxietatea este legata de o problema de sanatate de baza. In unele cazuri, semnele si simptomele de anxietate sunt primii indicatori de o boala medicala.

Exemple de probleme medicale care pot fi legate de anxietate includ: boli de inima; diabet; probleme cu glanda tirodia; astm; abuzul de droguri; oprirea folosirii alcoolului; sindromul de colon iritabil; tumori rare, care produc schimbari hormonale; sindromul premenstrual.

Ce se urmareste prin tratarea anxietatii?
Obiectivele tratamentului anxietatii includ: schimbarea stilului de viata; evitarea factorilor de risc; ameliorarea simptomelor; mentinerea fortei musculare si a mobilitatii articulare a corpului; corectarea pozitiilor gresite; obtinerea relaxarii; reducare respiratorie.

In ce consta concret tratamentul pentru anxietate?
Pentru a incepe tratamentul recuperator al anxietatii trebuie sa va faceti o progrmare telefonica la cabinetul de kinetoterapie pentru o sedinta de evaluare initiala. Evaluarea este facuta de catre un fiziokinetoteraput care evalueaza starea dumnevoastra, alcatuieste programul de exercitii si stabileste obiectivele acestui program individual. Veti primi toata consilierea de care aveti nevoie. Recuperarea consta in terapie combinata deoarece obtinem rezultate maximele si efecte de durata. Terapia combinata este formata din: electroterapie cu efect decontracturant, miorelaxant, stimulator si antiinflamator; laserterapia sedeaza durerea, imbunatateste circulatia sanguina si hranirea tesuturilor; masajul terapeutic este puternic decontracturant, miorelaxant, tonifiant si vasculotrofic; kinetoterapia urmareste ameliorarea simptomelor si depasirea atacurilor de panica cu tehnici de relaxare, exercitii respiratorii, gimnastica Bobath, exercitii izometrice, active, cu rezistenta, stepper, bicicletata, etc.

De ce este atat de eficient conceptul de terapie combinata?
Pentru ca un tratament de recuperare medicala sa fie eficient, trebuie respectate anumite protocoale. Nerespectarea cu strictete a acestora ingreuneaza mult procesul de recuperare si scade eficienta tratamentelor. Fiecare procedura de tratament are un rol bine stabilit. Terapia combinata imbina mai multe proceduri, care se completeaza reciproc si ne ajuta sa atingem obiectivele prestabilite intr-o perioada mai scurta, in conditii de maxima siguranta. La centrul nostru lucram dupa conceptul de terapie combinata si efectuam printre altele proceduri de electroterapie, laserterapie, kinetoterapie si masaj medical, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte. Unele proceduri au rolul de a scadea inflamatia si durerile, altele de a creste forta musculara, mobilitatea, coordonarea, rezistenta sau echilibrul. Folosite impreuna si intr-un mod profesionist, procedurile de tratament maximizeaza randamentul terapeutic si cresc sansele pentru o recuperare completa, fara sechele sau recidive. Aceasta abordare moderna a tratamentelor ne-a ajutat sa recuperam complet mii de pacienti cu o vasta patologie in ultimii ani.

Cum poti sa incepi un tratament de recuperare?
Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara o programare telefonica pentru o sedinta de evaluare. Aceasta sedinta de evaluare este efectuata de catre un fiziokinetoterapeut si are ca obiective familiarizarea acestuia cu cazul tau, oferirea de consiliere necesara, stabilirea obiectivelor terapeutuce si alcatuirea planului de tratament care va determina atingerea acestor obiective. Tot in cadrul acestei sedinte se vor face toate testele neuromusculare si articulare necesare. Fiziokinetoterapeutul iti va recomanda un pachet de tratament potrivit pentru situatia ta. Rugamintea noastra este sa iti organizezi timpul inainte de acesta evaluare, in asa fel incat sa poti face programarile pentru toate sedintele de tratament necesare. In acest fel te vei asigura ca vom fi disponibili in zilele si la orele dorite de tine.

Ce spune fondatorul centrului despre sedinta de evaluare?

"Principalul nostru obiectiv, inca de la infiintarea acestui centru de recuperare medicala este obtinerea unui randament terapeutic cat mai ridicat. Sedinta de evaluare terapeutica ne-a ajutat foarte mult in indeplinirea acestui obiectiv deoarece ii creaza fiziokinetoterapeutului posibilitatea de a se familiariza cu cazul pacientului, de a studia cu atentie actele medicale, de a stabili cele mai importante obiective terapeutice si de a alcatui un plan de tratament suficient de complex pentru a obtine eficienta terapeutica asteptata. Consilierea pacientului este un alt beneficiu major al acestei sedinte deoarece acesta va sti care sunt pasii procesului de recuperare, va sti ce sa evite pe viitor si ce ii face bine. Sedinta de evaluare este primul pas in construirea relatiei atat de necesare pacient - specialist si constituie fundatia oricarui tratament de recuperare reusit." - Serban Dragos, fondator KinetikMed


Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara programarea telefonica pentru o sedinta de evaluare terapeutica efectuata de catre unul dintre fiziokinetoterapeutii nostri. In cadrul acestei sedinte se vor efectua toate testele neuromusculare si articulare specifice, vei beneficia de consiliere de specialitate si ti se va alcatui planul de tratament individualizat.

Programare sedinta evaluare Informatii sedinta evaluare

Preturi pachete de tratament complete

Toate pachetele includ suport online sau telefonic. Pachetele nu includ taxa de acces in Stadionul Cluj Arena.

 • Pachet 12 sedinte
 • 1200 RON

 • 930 RON

 • doar 80 RON / sedinta

 • valabil 4 saptamani
 • 12 proceduri kinetoterapie
 • 12 proceduri electroterapie
 • 12 proceduri laserterapie
 • 12 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 18 sedinte
 • 1800 RON

 • 1290 RON

 • doar 75 RON / sedinta

 • valabil 8 saptamani
 • 18 proceduri kinetoterapie
 • 18 proceduri electroterapie
 • 18 proceduri laserterapie
 • 18 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 24 sedinte
 • 2400 RON

 • 1590 RON

 • doar 70 RON / sedinta

 • valabil 12 saptamani
 • 24 proceduri kinetoterapie
 • 24 proceduri electroterapie
 • 24 proceduri laserterapie
 • 24 proceduri masaj
 • Ma programez
 

* Pentru toate pachetele sau sedintele de tratament, se mai achita suplimentar taxa de acces in Stadionul Cluj Arena (6 RON/intrare sau 30 RON/luna).

Vrei sa discuti fata in fata cu un fiziokinetoterapeut?

Intalneste-te fata in fata cu un fiziokinetoterapeut si discuta despre afectiunile tale. Acesta iti va face toate testele neuromusculare si articulare necesare, te va ajuta sa stabiliti impreuna obiectivele terapeutice si iti va alcatui un plan de tratament personalizat. Vei beneficia de consultanta si indrumare pe toata perioada tratamentului. Lucram doar pe baza de programare si nu vei fi nevoit sa stai nici o clipa in sala de asteptare. E simplu, rapid si eficient!