Tratamente de recuperare

tratamente complete de recuperare medicala...Anevrismul cerebral reprezinta o dilatatie a unei artere cerebrale. Anevrismul cerebral este o zona bombata, slaba in peretele unei artere care furnizeaza sange la creier. Care sunt cauzele frecvente ale anevrismului cerebral?
In cele mai multe cazuri, un anevrism cerebral nu provoaca nici un simptom si trece neobservat. In cazuri rare, se rupe acest anevrism cerebral, elibereaza sange in craniu si provoaca un accident vascular cerebral. Cand se rupe acest anevrism cerebral, rezultatul se numeste hemoragie subarahnoidiana. In functie de severitatea hemoragiei se produc leziuni ale creierului sau chiar decesul. Cea mai frecventa localizare pentru anevrismele cerebrale este in reteaua de vase de sange de la baza creierului numita cercul Willis. Cele mai multe anevrisme cerebrale, nu se rup, ci creeaza probleme de sanatate sau simptome. Astfel de anevrisme sunt adesea detectate in timpul testelor pentru alte conditii. O persoana poate mosteni tendinta de a forma anevrisme, sau anevrismele se pot dezvolta din cauza rigidizarii arterelor (ateroscleroza) sau din cauza procesului de imbatranire. Unii factori de risc care pot duce la anevrisme cerebrale pot fi controlati, iar altii nu pot. Urmatorii factori de risc pot creste riscul de un anevrism sau, daca il aveti deja poate creste riscul de ruptura a acestuia: istoricul familial, persoanele care au un istoric familial de anevrisme cerebrale sunt mult mai susceptibili de a dezvolta un anevrism decat cei care nu o fac; anevrism anterior, persoanele care au avut un anevrism cerebral sunt mai predispuse de a avea un alutul; genul, femeile sunt mult mai susceptibile de a dezvolta un anevrism cerebral sau de a suferi o hemoragie subarahnoidiana; rasa, afro-americanii au mai multe sanse decat albii de a avea o hemoragie subarahnoidiana; hipertensiunea arteriala, riscul de hemoragie subarahnoidiana este mai mare la persoanele care au un istoric de hipertensiune arteriala; fumatul, in afara de a fi o cauza a tensiunii arteriale, tigarile pot creste foarte mult sansele de ruptura a anevrismului cerebral.

Ce se urmareste prin recuperarea in anevrismului cerebral?
Tratamentul pentru un anevrism cerebral nerupt poate fi adecvat in anumite cazuri si poate impiedica o ruptura in viitor. Cele mai multe anevrisme nu determina nici un simptom si pot fi descoperite numai in timpul testelor pentru o alta problema, care de obicei nu are legatura cu conditia. In alte cazuri, un anevrism nerupt va cauza probleme prin apasarea unor zone din creier. Cand se intampla acest lucru, persoana poate suferi de dureri de cap severe, vedere incetosata, schimbari in vorbire si dureri ale gatului, in functie zonele afectate ale creierului si cat de avansat este anevrismul. Simptomele unui anevrism cerebral rupt de multe ori vin brusc si includ: durere de cap brusca, severa, care este diferita de durerile de cap din trecut; dureri de gat; greata si varsaturi; sensibilitate la lumina; lesin sau pierderea cunostintei; convulsii. Obiectivele de recuperare in cazul unui anevrusm cerebral rupt sunt: oprirea hemoragiei; limitarea leziunilor neurologice; reducerea riscului de recurenta. Obiectivele urmarite in cazul unui anevrism nerupt sau post interventie chirurgicala sunt: recuperarea functiilor fizice; prevenirea recidivelor; evitarea factorilor stresanti; evitarea factorilor de risc; imbunatatirea circulatiei sanguine ale creierului; reeducare respiratorie; mentinerea mobilitatiii si flexibilitatii corpului; cresterea fortei musculturii interesate, corectarea pozitiilor vicioase; obtinerea controlului, coordonarii si echilibrului.

In ce consta concret recuperarea in anevrismului cerebral?
Tratamentul se axeaza pe folosirea terapiei combinate datorita efectelor benefice ale acesteia. Terapia combinata se refera la folosirea kinetoterapiei, electroterapiei, masajului terapeutic si laserterapiei. Kinetoterapia urmareste recuperarea functiiilor pierdute sau afectate si a deficitului motor prin exercitii fizice pasive, active, analitice pentru imbunatatirea circulatiei sanguine, exercitii pentru mobilitate, tehnici de facilitare neuroproprioceptiva, diagonalele Kabbat, metoda de relaxare Jacobson, etc. Electroterapia si laserterapia au efecte de imbunatatirea a circulatiei, de stimulare musculara, de decontracturare, actioneaza in profunzime, imbunatatesc nutritia tesuturilor. Masajul terapeutic este relaxant, aduce o stare de bine pacientului, stimuleaza si decontractureaza musculatura, scade durerea.

De ce este atat de eficient conceptul de terapie combinata?
Pentru ca un tratament de recuperare medicala sa fie eficient, trebuie respectate anumite protocoale. Nerespectarea cu strictete a acestora ingreuneaza mult procesul de recuperare si scade eficienta tratamentelor. Fiecare procedura de tratament are un rol bine stabilit. Terapia combinata imbina mai multe proceduri, care se completeaza reciproc si ne ajuta sa atingem obiectivele prestabilite intr-o perioada mai scurta, in conditii de maxima siguranta. La centrul nostru lucram dupa conceptul de terapie combinata si efectuam printre altele proceduri de electroterapie, laserterapie, kinetoterapie si masaj medical, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte. Unele proceduri au rolul de a scadea inflamatia si durerile, altele de a creste forta musculara, mobilitatea, coordonarea, rezistenta sau echilibrul. Folosite impreuna si intr-un mod profesionist, procedurile de tratament maximizeaza randamentul terapeutic si cresc sansele pentru o recuperare completa, fara sechele sau recidive. Aceasta abordare moderna a tratamentelor ne-a ajutat sa recuperam complet mii de pacienti cu o vasta patologie in ultimii ani.

Cum poti sa incepi un tratament de recuperare?
Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara o programare telefonica pentru o sedinta de evaluare. Aceasta sedinta de evaluare este efectuata de catre un fiziokinetoterapeut si are ca obiective familiarizarea acestuia cu cazul tau, oferirea de consiliere necesara, stabilirea obiectivelor terapeutuce si alcatuirea planului de tratament care va determina atingerea acestor obiective. Tot in cadrul acestei sedinte se vor face toate testele neuromusculare si articulare necesare. Fiziokinetoterapeutul iti va recomanda un pachet de tratament potrivit pentru situatia ta. Rugamintea noastra este sa iti organizezi timpul inainte de acesta evaluare, in asa fel incat sa poti face programarile pentru toate sedintele de tratament necesare. In acest fel te vei asigura ca vom fi disponibili in zilele si la orele dorite de tine.

Ce spune fondatorul centrului despre sedinta de evaluare?

"Principalul nostru obiectiv, inca de la infiintarea acestui centru de recuperare medicala este obtinerea unui randament terapeutic cat mai ridicat. Sedinta de evaluare terapeutica ne-a ajutat foarte mult in indeplinirea acestui obiectiv deoarece ii creaza fiziokinetoterapeutului posibilitatea de a se familiariza cu cazul pacientului, de a studia cu atentie actele medicale, de a stabili cele mai importante obiective terapeutice si de a alcatui un plan de tratament suficient de complex pentru a obtine eficienta terapeutica asteptata. Consilierea pacientului este un alt beneficiu major al acestei sedinte deoarece acesta va sti care sunt pasii procesului de recuperare, va sti ce sa evite pe viitor si ce ii face bine. Sedinta de evaluare este primul pas in construirea relatiei atat de necesare pacient - specialist si constituie fundatia oricarui tratament de recuperare reusit." - Serban Dragos, fondator KinetikMed


Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara programarea telefonica pentru o sedinta de evaluare terapeutica efectuata de catre unul dintre fiziokinetoterapeutii nostri. In cadrul acestei sedinte se vor efectua toate testele neuromusculare si articulare specifice, vei beneficia de consiliere de specialitate si ti se va alcatui planul de tratament individualizat.

Programare sedinta evaluare Informatii sedinta evaluare

Preturi pachete de tratament complete

Toate pachetele includ suport online sau telefonic. Pachetele nu includ taxa de acces in Stadionul Cluj Arena.

 • Pachet 12 sedinte
 • 1200 RON

 • 930 RON

 • doar 80 RON / sedinta

 • valabil 4 saptamani
 • 12 proceduri kinetoterapie
 • 12 proceduri electroterapie
 • 12 proceduri laserterapie
 • 12 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 18 sedinte
 • 1800 RON

 • 1290 RON

 • doar 75 RON / sedinta

 • valabil 8 saptamani
 • 18 proceduri kinetoterapie
 • 18 proceduri electroterapie
 • 18 proceduri laserterapie
 • 18 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 24 sedinte
 • 2400 RON

 • 1590 RON

 • doar 70 RON / sedinta

 • valabil 12 saptamani
 • 24 proceduri kinetoterapie
 • 24 proceduri electroterapie
 • 24 proceduri laserterapie
 • 24 proceduri masaj
 • Ma programez
 

* Pentru toate pachetele sau sedintele de tratament, se mai achita suplimentar taxa de acces in Stadionul Cluj Arena (6 RON/intrare sau 30 RON/luna).

Vrei sa discuti fata in fata cu un fiziokinetoterapeut?

Intalneste-te fata in fata cu un fiziokinetoterapeut si discuta despre afectiunile tale. Acesta iti va face toate testele neuromusculare si articulare necesare, te va ajuta sa stabiliti impreuna obiectivele terapeutice si iti va alcatui un plan de tratament personalizat. Vei beneficia de consultanta si indrumare pe toata perioada tratamentului. Lucram doar pe baza de programare si nu vei fi nevoit sa stai nici o clipa in sala de asteptare. E simplu, rapid si eficient!