Tratamente de recuperare

tratamente complete de recuperare medicala...Boala Alzheimer (Morbus Alzheimer) este o afectiune degenerativa progresiva a creierului care apare mai ales la persoane de varsta inaintata. Producand o deteriorare din ce in ce mai accentuata a functiilor de cunoastere ale creierului, cu pierderea capacitatilor intelectuale ale individului si a valorii sociale a personalitatii sale. Este asociata cu tulburari de comportament, ceea ce realizeaza starea cunoscuta sub numele de dementa. In boala Alzheimer, celulele creierului se degenereaza si mor, cauzand un declin constant in memorie si functia mentala. Nu exista nici un leac pentru aceasta boala, este important sa se foloseasca medicatia si terapia fizica in sprijinul pacientilor pentru imbunatatirea temporara a simptomelor. Care sunt cauzele frecvente ale afectiunii Alzheimer?
Oamenii de stiinta cred ca rezultatele bolii Alzheimer provin de la o combinatie de genetica, stilul de viata si factorii de mediu care afecteaza creierul in timp. Un creier afectat de Alzheimer are mult mai putine celule si multe mai putine conexiuni intre celulele supravietuitoare decat are un creier sanatos. Factorii de risc ai aparitiei Alzheimerului: varsta inaintata este factorul de risc cel mai important, dar nu exista nicio dovada ca boala Alzheimer ar fi cauzata de procesul biologic de imbatranire, factori nocivi pentru aparatul cardio-vascular: diabetul, hipertensiunea arteriala, nivel crescut de colesterol, fumatul, nivel crescut de homocisteina in snge, asociat cu un nivel scazut de vitamina B12 si acid folic, expunerea la metale usoare, traumatisme cranio-cerebrale repetate grave, unele bacterii si unele virusuri ar favoriza formarea de placi senile.

Ce se urmareste prin recuperarea afectiunii Alzheimer?
Obiectivele urmarite in recuperare sunt: mentinerea unei activitati intelectuale continue; schimbarea stilului de viata in unul activ, miscare; evitarea factorilor de risc; schimbarea alimentatiei; mentinerea capacitati restante a bolnavului; imbunatatirea circulatiei de la nivelul capului; mentinerea si crestere tonusului muscular; evitarea si corectarea pozitiilor vicioase; mentinerea controlului, coordonari si echilibrului.

In ce consta concret recuperarea afectiunii Alzheimer?
Noi folosim terapia combinata deoarece obtinem rezultate mai bune si creste randamentul recuperarii. Kinetoterapia urmareste imbunatatirea calitatii vietii persoanelor prin miscare, gandire si relaxare. Se fac exercitii de gandire si jocuri interactive pentru pacient, exercitii de relaxare, mobilizari, tractiuni, exercitii active, la aparate, bicicleta, stepper, etc. Electroterapia are ca scop reducerea durerilor, a inflamatiei, stimularea musculaturii. Masajul terapeutic da o stare de bine, relaxeaza pacientul, imbunatateste circutatia, hranirea tesuturilor, destreseaza si tonifica.

De ce este atat de eficient conceptul de terapie combinata?
Pentru ca un tratament de recuperare medicala sa fie eficient, trebuie respectate anumite protocoale. Nerespectarea cu strictete a acestora ingreuneaza mult procesul de recuperare si scade eficienta tratamentelor. Fiecare procedura de tratament are un rol bine stabilit. Terapia combinata imbina mai multe proceduri, care se completeaza reciproc si ne ajuta sa atingem obiectivele prestabilite intr-o perioada mai scurta, in conditii de maxima siguranta. La centrul nostru lucram dupa conceptul de terapie combinata si efectuam printre altele proceduri de electroterapie, laserterapie, kinetoterapie si masaj medical, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte. Unele proceduri au rolul de a scadea inflamatia si durerile, altele de a creste forta musculara, mobilitatea, coordonarea, rezistenta sau echilibrul. Folosite impreuna si intr-un mod profesionist, procedurile de tratament maximizeaza randamentul terapeutic si cresc sansele pentru o recuperare completa, fara sechele sau recidive. Aceasta abordare moderna a tratamentelor ne-a ajutat sa recuperam complet mii de pacienti cu o vasta patologie in ultimii ani.

Cum poti sa incepi un tratament de recuperare?
Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara o programare telefonica pentru o sedinta de evaluare. Aceasta sedinta de evaluare este efectuata de catre un fiziokinetoterapeut si are ca obiective familiarizarea acestuia cu cazul tau, oferirea de consiliere necesara, stabilirea obiectivelor terapeutuce si alcatuirea planului de tratament care va determina atingerea acestor obiective. Tot in cadrul acestei sedinte se vor face toate testele neuromusculare si articulare necesare. Fiziokinetoterapeutul iti va recomanda un pachet de tratament potrivit pentru situatia ta. Rugamintea noastra este sa iti organizezi timpul inainte de acesta evaluare, in asa fel incat sa poti face programarile pentru toate sedintele de tratament necesare. In acest fel te vei asigura ca vom fi disponibili in zilele si la orele dorite de tine.

Ce spune fondatorul centrului despre sedinta de evaluare?

"Principalul nostru obiectiv, inca de la infiintarea acestui centru de recuperare medicala este obtinerea unui randament terapeutic cat mai ridicat. Sedinta de evaluare terapeutica ne-a ajutat foarte mult in indeplinirea acestui obiectiv deoarece ii creaza fiziokinetoterapeutului posibilitatea de a se familiariza cu cazul pacientului, de a studia cu atentie actele medicale, de a stabili cele mai importante obiective terapeutice si de a alcatui un plan de tratament suficient de complex pentru a obtine eficienta terapeutica asteptata. Consilierea pacientului este un alt beneficiu major al acestei sedinte deoarece acesta va sti care sunt pasii procesului de recuperare, va sti ce sa evite pe viitor si ce ii face bine. Sedinta de evaluare este primul pas in construirea relatiei atat de necesare pacient - specialist si constituie fundatia oricarui tratament de recuperare reusit." - Serban Dragos, fondator KinetikMed


Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara programarea telefonica pentru o sedinta de evaluare terapeutica efectuata de catre unul dintre fiziokinetoterapeutii nostri. In cadrul acestei sedinte se vor efectua toate testele neuromusculare si articulare specifice, vei beneficia de consiliere de specialitate si ti se va alcatui planul de tratament individualizat.

Programare sedinta evaluare Informatii sedinta evaluare

Preturi pachete de tratament complete

Toate pachetele includ suport online sau telefonic. Pachetele nu includ taxa de acces in Stadionul Cluj Arena.

 • Pachet 12 sedinte
 • 1200 RON

 • 930 RON

 • doar 80 RON / sedinta

 • valabil 4 saptamani
 • 12 proceduri kinetoterapie
 • 12 proceduri electroterapie
 • 12 proceduri laserterapie
 • 12 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 18 sedinte
 • 1800 RON

 • 1290 RON

 • doar 75 RON / sedinta

 • valabil 8 saptamani
 • 18 proceduri kinetoterapie
 • 18 proceduri electroterapie
 • 18 proceduri laserterapie
 • 18 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 24 sedinte
 • 2400 RON

 • 1590 RON

 • doar 70 RON / sedinta

 • valabil 12 saptamani
 • 24 proceduri kinetoterapie
 • 24 proceduri electroterapie
 • 24 proceduri laserterapie
 • 24 proceduri masaj
 • Ma programez
 

* Pentru toate pachetele sau sedintele de tratament, se mai achita suplimentar taxa de acces in Stadionul Cluj Arena (6 RON/intrare sau 30 RON/luna).

Vrei sa discuti fata in fata cu un fiziokinetoterapeut?

Intalneste-te fata in fata cu un fiziokinetoterapeut si discuta despre afectiunile tale. Acesta iti va face toate testele neuromusculare si articulare necesare, te va ajuta sa stabiliti impreuna obiectivele terapeutice si iti va alcatui un plan de tratament personalizat. Vei beneficia de consultanta si indrumare pe toata perioada tratamentului. Lucram doar pe baza de programare si nu vei fi nevoit sa stai nici o clipa in sala de asteptare. E simplu, rapid si eficient!