ObiectiveCare sunt obiectivele pe care le urmarim?

Sistemul de recuperare dezvoltat de echipa noastra consta in evaluarea, monitorizarea si imbunatatirea celor mai importanti noua parametri care influenteaza buna functionare a aparatului locomotor. De aici rezulta si cele mai importante obiective terapeutice pe care le urmarim in fiecare tratament.


image

Ameliorarea durerii

image

Recuperarea mobilitatii

image

Recuperarea fortei

image

Recuperarea stabilitatii

image

Recuperarea echilibrului

image

Recuperarea coordonarii

image

Recuperarea rezistentei

image

Recuperarea posturii

image

Optimizarea greutatiiVrei detalii? Citeste raspunsurile la cele mai frecvente intrebari ale clientilor.


 • Cum amelioram durerea? +

  Ameliorarea durerii se face prin tehnici de kinetoterapie, fizioterapie antialgica, masaj medical, terapie neuromiofasciala si aplicarea de benzi kinesiologice. Procedurile aplicate si modalitatea de aplicare difera in functie de afectiune si starea pacientului.
 • Cum recuperam mobilitatea? +

  Recuperarea mobilitatii se face in special prin kinetoterapie. Ca proceduri ajutatoare se foloseste masajul decontracturant, terapia neuromiofasciala si aplicarea de benzi kinesiologice. Deficitul de mobilitate limiteaza amplitudinile articulare si implicit miscarea. De aceea, recuperarea mobilitatii reprezinta al doilea obiectiv terapeutic, dupa ameliorarea durerii.
 • Cum recuperam forta? +

  Recuperarea fortei este obiectivul terapeutic pe care vom pune accent dupa recuperarea mobilitatii. Forta musculara se recupereaza prin kinetoterapie. Stimularea contractiei musculare si cresterea progresiva a rezistentei reprezinta singura modalitate prin care se poate creste eficient forta musculara. Forta musculara nu se poate creste prin medicatie, masaj sau alte forme de tratament care nu implica solicitarea muschilor.
 • Cum recuperam stabilitatea? +

  Stabilitatea articulara se realizeaza in mare parte intr-un mod indirect, prin cresterea fortei musculare periarticulare. Insa exista programe de exercitii special adaptate pentru acest scop. Deci, recuperarea stabilitatii articulare se realizeaza prin kinetoterapie. Pe langa aceasta, se foloseste si terapia neuromiofasciala si aplicarea de benzi kinesiologice. O articulatie care nu mai doare la mobilizare, care are o amplitudine de miscare optima, care este sustinuta de lanturi musculare puternice si care este stabila din punct de vedere biomecanic, este in cea mai mare parte recuperata.
 • Cum recuperam echilibrul? +

  In recuperarea echilibrului, tehnicile de kinetoterapie si terapie manuala ocupa un loc central. In special terapia neuromiofasciala. Aplicarea de benzi kinesiologice este de asemenea folosita frecvent pentru materializarea acestui obiectiv terapeutic.
 • Cum recuperam coordonarea? +

  Pentru recuperarea coordonarii se lucreaza pentru fiecare schema motrica sau miscare in parte. De asemenea se creeaza scheme noi daca e cazul, in functie de obiectivele urmarite. Kinetoterapia ocupa un loc central aici.
 • Cum recuperam rezistenta? +

  Recuperarea rezistentei la efort prelungit a unei articulatii se realizeaza prin solicitarea progresiva a acesteia. Pe masura ce aceasta articulatie este supusa unui efort prelungit progresiv, tot mai intens, rezistenta ei creste.
 • Cum recuperam postura? +

  Recuperarea posturii reprezinta partea finala a tratamentului de recuperare si se realizeaza prin kinetoterapie, terapie neuromiofasciala si aplicarea de benzi kinesiologice.
 • Cum optimizam greutatea? +

  O parte dintre pacienti au un surplus de greutate care poate contribui intr-un mod negativ la sanatatea aparatului locomotor. Pentru acesti pacienti introducem in cadrul programului de recuperare si sesiuni de antrenament cardio.
 • 1